• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Fasolada - řecká fazolová polévka

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fasolada - řecká fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fazole
    • vývar z uzeného masa, nebo kostky
    • 250
      g kořenová zelenina
    • 400
      g brambory
    • sůl
    • cibule
    • česnek
    • mletá paprika
    • olej
    • pórek nebo petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
2
Ještě před koncem vaření přidáme osmaženou zeleninovou směs: na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, chvíli jí restujeme, pak okořeníme paprikou a drceným česnekem.
3
Vše ještě chvíli povaříme a dosolíme.
4
Nezahušťujeme, to zajistí rozvařené fazole nebo brambory. Na talíři zdobíme petrželkou nebo pórkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 4. 2016 07:04

    A proč by se zelenina měla smažit na másle? Do takovéhle polévky patří olivový olej, a ten je určitě dietnější než máslo, byť rozpuštěné v hotové polévce! :-\

  • Marie Vlckova | 10. 8. 2015 15:56

    Cerstve, jen v polevce rozpustene maslo je urcite dietnejsi nez kdyz se na nem smazi zelenina.

  • frak | 7. 8. 2015 20:13

    Kvůli dietě jste zeleninu neosmažila..., ale pak jste přidala kousek másla? Jaký tohle má význam, když kvůli dietě nesmažíte, ale pak dáváte do pokrmu rovnou máslo?? <:-)

  • Romana | 12. 2. 2014 10:10

    Báječná, ten citron je v tom dokonalý :-) Doporučuji všem

  • Janaso | 18. 5. 2013 17:37

    Velmi dobrá, rozhodně zopakuji.

  • Lenka | 27. 1. 2012 17:20

    také žiju v Řecku a nebyla by to správná fasulada, kdyby se tam nepřidal citron s olivovým olejem - každý přidává na talíři podle chuti.... bez toho by to nebylo ono ;-)

  • CHRISSA MAROGLOU | 9. 10. 2009 12:11

    dobry den dovolte abych pridala ze pani Marsi to ma spravne...ziju v Recku od malicka tak vlastne reckou znam lip nez ceskou kuchyn'- FASOLE PRES NOC namocit do vody...a jeste dodam ze ZADNA ZELENINA se NESMAZI!- akorat se tam prida olivovy olej ke konci do vyvaru az tam vsechno je..dalsi je spravny dekuji

  • Blanka Vokounová | 11. 12. 2008 12:33

    Dělala jsem z červených fazolí, bez brambor a také byla výborná. Kořenovou zeleninu jsem kvůli dietě nesmažila, ale rovnou nastrouhanou zeleninu + cibuli, česnek hodila do hrnce s fazolemi a povařila. Cca 5 lžic fazolí jsem rozmixovala, kvůli zahuštění. Pro zjemnění jsem dala kousíček másla. Polévka byla mňamka. Když přidáte trochu více pálivé papriky, tak je i pikantní :-)

  • Anonym | 11. 5. 2007 15:54

    perfektni

  • Di | 1. 2. 2007 09:05

    My nemáme babičku v Řecku, ale v Pardubicích, takže návod nepochází od rodilého Řeka. Totožný recept na tuto polévku jsme našla na dvou různých místech. Možná je to pravá fasolada (krajová varianta jako u boršče nebo české bramboračky), možná ne. V každém případě jsem s ní uspěla u mnoha známých, kteří ji již vaří také. To ovšem neznamená, že nevyzkouším variantu s rajčaty (protlakem). Jen neslévám první vodu z luštěnin. Připadá mi to zbytečné a prý se tak vylévají cenné látky.

  • Anda | 1. 2. 2007 01:31

    Musim souhlasit s pani Marsi take mam tchini Rekini a opravdu popsala pravou reckou fasoladu jenom ja davam rajcata mysto protlaku,ktere predem na kratko ponorim do vrouci vody aby slupka praskla a dala se lehce odstranit a pak oloupana a rozkrajena je dam do polevky....vyborna a pozor pomaloucku varit aby v polevce nepraskly fazole nepraskly a krasne sama od sebe zhoustla

  • Marsí | 22. 2. 2006 14:24

    Dovolila bych si přidat obměnu: takhle vařila Fasoladu moje tchýně- rodilá Řekyně:Přes noc namočené fazole opláchneme a uvedeme do varu.Krátce povaříme, slijeme a vaříme znovu v čerstvé vodě. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno nakráj.kousek celeru a mrkev, celerovou nať a 2 stroužky česneku.Přidáme 3 lžíce oliv.oleje a necháme bublat.Když jsou fazole měkké, ale ne rozvařené, přidáme lžíci rajského protlaku, osolíme,opepříme a ještě krátce povaříme.Podáváme s bílým chlebem a balkánským sýrem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Fazole Kořenová zelenina Mletá paprika Olej Pórek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

135
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
131
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
50
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Minutkový guláš Stroganov 3
Minutkový guláš…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Fasolada - řecká fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact