Z přísad vypracujeme co nejtvrdší těsto, sformujeme ho do koule a na struhadle s velkými otvory nastrouháme. Rozsypeme na utěrku a necháme vyschnout. Pokud chceme farvely použít, vaříme je ve slané vodě 10 minut.
2
Podáváme v polévkách, ale i jako samostatné jídlo polité tukem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
David M
|2. 12. 2012 19:09
Ano, farvely sú dobré po vysušení do zlatova upiecť v rúre a zaliať vývarom údeného (kurča pre košer) bravčové pre ostatných a nechať ho urobiť v rúre v kastroliku s pokrievkou a k tomu hovadzie maso dusené alebo rezeň hovadzí na strúhanke.
venyss
|11. 9. 2007 11:59
My tomu říkáme strouhání. Drobení děláme ze stejných přísad,ale jako postup je jako u drobenky na koláč. V polévce také dobré.
Tereza Jarčušková
|15. 2. 2006 13:50
Na východe sa tomu hovorí aj papcun.
mon
|2. 2. 2006 23:37
Na Slovensku tomu hovoríme mrvenička :o)
Tereza Jarčušková
|27. 1. 2006 14:04
Našla som si váš recept, Nadenko. Zvyknem tarhoňu dusiť ako vy uvádzate, ale v rúre. Má potom peknú farbu dohneda. Ale tú druhú časť som nepoznala, určite urobím , vyzerá to výborne. Maďari majú fajn kuchyňu.
Naďa
|27. 1. 2006 11:21
již před drahným časem jsem sem zadala recept s názvem "Tarhoňa".Vyhledejte a uvidíte,že tahle tarhoňa,drobení nebo farvely,se dá využít k velmi jedlé a výtečné příloze.My tomu doma říkáme mana,protože je to fakt boží!
Jana Povolná
|26. 1. 2006 15:18
pro Vás Farvely ,u nás Drobení,myslím ,že na názvu nezáleží.....je to výborné do polévky...i když poslední dobou z lenosti raději vařím jáhly....jsou chuťově i vzhledově skoro stejné jako malé drobení (tarhoňa)....
monika novotná
|26. 1. 2006 08:11
Jasně,už chápu,díky Terezko,špagety a kolínka jsou taky jedno těsto a přesto je to rozdíl. :o)
Tereza Jarčušková
|25. 1. 2006 12:39
Tarhoňa sa robí aj u nás, je to to isté cesto, ale stúha sa na drobnom strúhadle , teda s najmenšími otvormi. Rozdiel je len vo veľkosti.
monika novotná
|25. 1. 2006 11:27
neříká se tomu v Maďarsku tarhoňa?
Airan Novakova
|24. 1. 2006 10:48
Jeee...ja zacala cist z vrhu, uz to vim:-)))))) Cetla jsem, ze diky svemu slozeni a zakaz michani nektere suroviny (napriklad mleko s vejsi) dela z zidovske kuchyne jednu z nejzdravejsich i kdyz bohuzel malo popurarnich.