• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Farvely - židovská kuchyně
Napište svůj komentář k receptu

Farvely - židovská kuchyně

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farvely - židovská kuchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme co nejtvrdší těsto, sformujeme ho do koule a na struhadle s velkými otvory nastrouháme. Rozsypeme na utěrku a necháme vyschnout. Pokud chceme farvely použít, vaříme je ve slané vodě 10 minut.
2
Podáváme v polévkách, ale i jako samostatné jídlo polité tukem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • David M | 2. 12. 2012 19:09

    Ano, farvely sú dobré po vysušení do zlatova upiecť v rúre a zaliať vývarom údeného (kurča pre košer) bravčové pre ostatných a nechať ho urobiť v rúre v kastroliku s pokrievkou a k tomu hovadzie maso dusené alebo rezeň hovadzí na strúhanke.

  • venyss | 11. 9. 2007 11:59

    My tomu říkáme strouhání. Drobení děláme ze stejných přísad,ale jako postup je jako u drobenky na koláč. V polévce také dobré.

  • Tereza Jarčušková | 15. 2. 2006 13:50

    Na východe sa tomu hovorí aj papcun.

  • mon | 2. 2. 2006 23:37

    Na Slovensku tomu hovoríme mrvenička :o)

  • Tereza Jarčušková | 27. 1. 2006 14:04

    Našla som si váš recept, Nadenko. Zvyknem tarhoňu dusiť ako vy uvádzate, ale v rúre. Má potom peknú farbu dohneda. Ale tú druhú časť som nepoznala, určite urobím , vyzerá to výborne. Maďari majú fajn kuchyňu.

  • Naďa | 27. 1. 2006 11:21

    již před drahným časem jsem sem zadala recept s názvem "Tarhoňa".Vyhledejte a uvidíte,že tahle tarhoňa,drobení nebo farvely,se dá využít k velmi jedlé a výtečné příloze.My tomu doma říkáme mana,protože je to fakt boží!

  • Jana Povolná | 26. 1. 2006 15:18

    pro Vás Farvely ,u nás Drobení,myslím ,že na názvu nezáleží.....je to výborné do polévky...i když poslední dobou z lenosti raději vařím jáhly....jsou chuťově i vzhledově skoro stejné jako malé drobení (tarhoňa)....

  • monika novotná | 26. 1. 2006 08:11

    Jasně,už chápu,díky Terezko,špagety a kolínka jsou taky jedno těsto a přesto je to rozdíl. :o)

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2006 12:39

    Tarhoňa sa robí aj u nás, je to to isté cesto, ale stúha sa na drobnom strúhadle , teda s najmenšími otvormi. Rozdiel je len vo veľkosti.

  • monika novotná | 25. 1. 2006 11:27

    neříká se tomu v Maďarsku tarhoňa?

  • Airan Novakova | 24. 1. 2006 10:48

    Jeee...ja zacala cist z vrhu, uz to vim:-)))))) Cetla jsem, ze diky svemu slozeni a zakaz michani nektere suroviny (napriklad mleko s vejsi) dela z zidovske kuchyne jednu z nejzdravejsich i kdyz bohuzel malo popurarnich.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Vaření Vegetariáni Levně Izrael Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Malý korpus

Malý korpus

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Slané lívance

Slané lívance

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

71
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Kuřecí srdíčka - pečená
Kuřecí srdíčka - pečená
30
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
28
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Farvely - židovská kuchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact