V hrnci na polévku rozpálíme olej, přidáme 2-3 lžíce dětské krupičky nebo hrubé mouky a když nám vznikne něco jako jíška, rozklepneme do ní vejce a pině mícháme, až se utvoří žmolky. Zalejeme vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, nastrouhanou nebo hodně na jemno usekanou cibuli a masox. Chuť hodně vylepší jedno menší propíchané rajče a několik neloupaných stroužků česneku, které taky propíchneme. Když kořenová zelenina změkne, je polévka hotová.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jířa
|4. 9. 2006 23:34
Vyzkoušeno - při vaření se mi to moc nelíbilo, ale chutnalo to! Dávám za 1.
Lukáš Peterek
|2. 2. 2006 08:44
Tady se tomu říká Klausová polévka, jen s tím rozdílem, že zeleninku pěkně orestujem na másle, pak teprve tu zeleninku zaprášíme moukou, nebo krupičkou, následně potom postupujem stejně jako v receptu. :-))
iva
|29. 9. 2005 08:44
U nás je to tzv. hadrová. Jíšku dělám i z hladké mouky.
Jarka z Bratislavy.
|26. 9. 2005 21:25
Moja matka varila podobnú polievku pod názvom - Milionová. Podobne usmažila krupicu, potom aj vajce v nej rozmiešané doružova. Zaliala vodou, ochutila vegetou, povarila a nakoniec do odstavenej polievky dala za lyžicu najemno posekaného petržlenu. Ku stolu nás pozývala na polievku slepačiu. A veru tak aj chutila.