• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Farní tajemství - dort
Napište svůj komentář k receptu

Farní tajemství - dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farní tajemství - dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 6
      ks žloutek
    • 6
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička káva
    • 120
      g vlašské ořechy
  • Náplň:
    • 0,25
      l smetana pochoutková
    • 100
      g moučkový cukr
    • 130
      g vlašské ořechy
    • borůvky
    • maliny nebo jiný kompot
    • 2
      ks šlehačka
    • čokoláda na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme kávu, ořechy, sníh. Vlejeme do vymazané formy a upečeme. Po upečení vychladlý dort překrojíme na 2 části, pokapeme šťávou z kompotu, poskládáme ovoce a dáme náplň.
2
Na přípravu náplně vymícháme pochoutkovou smetanu s cukrem a pomletými ořechy. Navrch dortu dáme šlehačku a nastrouhanou čokoládu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Pospíšilová | 10. 12. 2007 06:07

    Místo mouky jsou v těstě oříšky, těsto je mnohem chutnější a navíc krásně voní :)

  • Bepela | 9. 12. 2007 15:29

    žádná mouka se tam nedává?

  • Anonym | 7. 12. 2007 12:42

    Ano, můžete, také v ní tento dort peču.

  • Jana Š. | 7. 12. 2007 10:54

    Může mi, prosím, někdo poradit, v jak velké formě se dort peče? Mohu použít formu průměr 26cm?

  • Anonym | 7. 12. 2007 10:02

    Znám recept dlouho, je podle Kamily Magálové a je výborný !!

  • Helli | 6. 12. 2007 15:08

    Podľa mňa, pochúťková smotana je kyslá smotana(zakysaná)

  • Andra | 6. 12. 2007 14:07

    Pochutkova smotana sa hovori kyslej smotane.

  • Zlatica | 6. 12. 2007 13:16

    Nie som autorkou, ale mám tento recept. Smotana sa dáva kyslá, hustá. Najlepší je múčnik na 2. deň , ak vydrží.

  • Jana z VM | 6. 12. 2007 12:10

    Taky jsem přemýšlela, co znamená v názvu receptu to "dost" a pak mně došlo, že je to překlep a patří "dort"¨:o)

  • Anonym | 6. 12. 2007 11:43

    vELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT!! NEJSEM AUTOR RECEPTU,ALE JE TO ZAKYSANÁ SMETANA :-))PS

  • Marie Pospíšilová | 6. 12. 2007 11:18

    Podle způsobu přípravy bych řekla, že pochoutková smetana je vysokotučná kysaná smetana (15-18%).

  • mia | 6. 12. 2007 11:15

    ani mě a že vařím už hezkých pár let,nic pochoutková smetana nenapovídá, panečku, to je hádanka:-)

  • Lusinda | 6. 12. 2007 11:12

    Nejsem sice autor,ale je to zakysaná smetana,přímo se jmenuje pochoutková,zelený kelímek,výrobce Olma.

  • Anonym | 6. 12. 2007 10:22

    Zdravím, můžete mi prosím říct, co je to pochoutková smetana? Děkuji.

  • Jana z VM | 6. 12. 2007 10:13

    Recept mě doslova nadchl. Chci se zeptat - ta pochoutková smetana je zakysaná, nebo jaká? Chtěla bych dort vyzkoušet, tak ať mám jasno. Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Borůvky Čokoláda Káva Maliny Moučkový cukr Šlehačka Smetana Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
45
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
35
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Farní tajemství - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact