• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Napište svůj komentář k receptu

Farářská polévka (s vaječnými nočky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 220
      g čerstvá zelenina míchaná
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      l vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • zeleninová nať dle chuti
  • Na nočky:
    • 35
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce menší
    • sůl a koření dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme mix očištěné, na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky, řapíkatý celer...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

2
Po osmažení zeleniny přilijeme vývar, dle chuti osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Kdo chce, může přidat i jemně nasekaný česnek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Během smažení zeleniny si připravíme nočky. Na rozpuštěném másle si osmažíme světlou jíšku, do které dle chuti můžeme přidat jemně drcený kmín, pepř, papriku, bylinky... Do osmažení jíšky vmícháme vajíčka, která osolíme a necháme srazit na menší nočky. Pokud máme nočky velké, nevadí, snadno je přepůlíme nebo rozčtvrtíme lžící.

RADA: VIDEO, jak na brokolicový krém!

4
Nočky vsypeme do polévky, kterou jsme přivedli k varu a povaříme do změknutí zeleniny. Dle chuti dochutíme, přidáme čerstvě nasekanou nebo sušenou petrželovou nebo celerovou nať, případně dolijeme vývar dle potřeby a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.

Polévka s játrovými knedlíky podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvá zelenina Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Vejce Vývar Zeleninová nať

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Medové trubičky

Medové trubičky

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

106
Klasické lečo
Klasické lečo
66
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
46
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
26
Houbové rizoto se sýrem
Houbové rizoto se sýrem
26
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Farmářská polévka
Farmářská polévka
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…
Farmářské špecle
Farmářské špecle
  • Recepty.cz
  • Farářská polévka (s vaječnými nočky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact