• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Fantastický bramborový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Fantastický bramborový chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 680
      g brambory
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžička sůl
    • 665
      g hladká mouka
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 150
      ml vývar z brambor

Postup přípravy receptu

1
Brambory i se slupkou pořádně umyjeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka společně se dvěma lžičkami soli. Uvařené brambory slijeme, ale ponecháme si 150 ml vývaru. Brambory necháme vychladnout. Vychladlé brambory oloupeme (loupat se ale nemusí), já je mám radši oloupané. Rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme, přidáme olej a kvasnice rozpuštěné v bramborovém vývaru. Až nám vznikne pěkná hmota, přidáme mouku a sůl. Těsto se nejdřív hrozně drobí, ale po chvilce zpracovávání se vytvoří krásné těsto. Těsto necháme zakryté 30 minut kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a vypracujeme dva bochníky, které rozplácneme a srolujeme na váleček. Srolované bochníky položíme na plech vyložený pečícím papírem, který je lehce posypaný moukou. POZOR - chleba položit tím srolovaným spojem dolů. A zase nechat zakryté 30 minut kynout. Troubu předehřát na 190 °C, chléb otočit tím srolovaným spojem nahoru a péct cca 30-40 minut.
2
Pečeme společně s ohnivzdornou miskou s horkou vodou, aby se tvořila pára.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Kadera | 23. 7. 2013 12:10

    neudelala jste nic spatne, tim ze je v tom chlebu tolik brambor zustane pekne vlhky ale to zabranuje tomu aby zustal krupavy, da se ale v troube zase rozpect nebo se daji platky otoustovat (mne chutna i gumovy 8-) )

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 5. 2012 13:48

    Tady nevím, co jsem udělala špatně, chleba měl po vytažení křupavou kůrku, ale jakmile zchládnul, zgumovatěl. Pokud pominu tohle, brambory jsou v těstě super, dělají chleba mnohem vláčnější, takže je velmi dobrý i ve chvíli, kdy by klasický chleba už byl suchý a tvrdý. Pekla jsem z polohrubé mouky, jak paní Lucie, předpokládám, že autorka, píše v komentářích.

  • ajgis
    ajgis | 12. 9. 2011 21:02

    Chválím

  • Lucie Kadera | 2. 10. 2008 20:06

    Prominte, jde skutecne o hladkou mouku ale muze se pouzit i polohruba.

  • lenka galvasová | 2. 10. 2008 20:02

    Předpokládám,že autorka myslí hladkou mouku.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Olivový olej Sůl Sušené droždí Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Club Sandwich

Club Sandwich

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

125
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
63
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
50
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
44
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
27
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Fánky
Fánky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Farmářská polévka
Farmářská polévka
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide
Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…
  • Recepty.cz
  • Fantastický bramborový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact