V míse utřeme cukr se žloutky a vanilkovým cukrem do pěny. Opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na závěr nastrouhané ořechy. Pečící papír pomažeme tukem a vlijeme na něj těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut, raději kontroloujeme, aby se nestalo, že bude moc tuhá a zlomí se.
2
Upečený plát těsta necháme vychladnout, pak převrátíme a papír sloupneme, potřeme ho ušlehanou šlehačkou a zavineme. Pocákáme čokoládovou polevou a poklademe řadou celých ořechových jader. Vychladíme a pak jen koukáme, jak neuvěřitelně rychle zmizí!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michelle
|11. 6. 2016 10:09
Hm, já ořechy melu...nevím, co je to nastrouhané ořechy...jinak těsto hodně lepivé, chuťově moc nepřekvapila. Jako náplň je lepší vyšlehané mascarpone s meden.
Roláda je dobrá, jen mi příjde hodně tenoučká a lepivá...
Cherlen
|12. 12. 2014 19:31
Potřebovala jsem se zbavit mletých ořechů a tahle roláda mi padla do oka. V pečení jsem začátečník a měla jsem obavy...ale snad dopadne dobře. Jen nevím jestli jsem ji nevyndala brzy, těsto dost lepilo a měla jsem co dělat, aby ji srolovala.
naprosto úžasná .. a snadná na přípravu :-) ... jen se nám nestihla uležet ani dvě hoďky :-))
Apina Hrbek
|5. 5. 2009 02:00
Marie, samozrejme muzete pouzit krem misto slehacky. Kazdy recept si lze prizpusobit vlastnim chutim a zamenit slehacku za krem chut rolady trochu zmeni,to vsak neznamena, ze rolada nebude dobra.
Marie Kyrianová
|4. 5. 2009 21:42
Šla by roláda naplnit i jiným krémem než šlehačkou? Prosím radu,ale myslím,že by to neměl být problém
Jana Řezníčková
|24. 4. 2009 12:11
taky znám kakovou bez mouky, ale o téhle sylším poprvé. Naladěna pochvalou, určtiě příležitostně vyzkouším. Prozatím ukládám do oblíbených!
Alena Macháčková
|23. 4. 2009 23:53
Opravdu výýýborná! Jinak dělám čokoládovou roládu také bez mouky, ale tahle je snad ještě lepší! Dávám velkou 1.
Di -
|20. 4. 2009 17:17
Potvrzuji, že roláda je moc dobrá, ale také, že recept tu už 2 x je. Dito, prosím, příště se raději přesvěčte, zda se neopakujete.
Dita H.
|20. 4. 2009 07:25
omlouvám se za neoddělení ingrediencí čárkou, jsem začátečnice. Jinak ještě chci dodat, že roláda je vhodná i pro ty, kteří dodržují dělenou stravu a že chuťově je lepší než obyčejná z piškotového těsta. Když ji upeču, musím pak rozdávat recepty.