• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fantastická ořechová roláda bez mouky
Napište svůj komentář k receptu

Fantastická ořechová roláda bez mouky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fantastická ořechová roláda bez mouky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 80
      g strouhané ořechy
    • 80
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2,50
      dl šlehačka
    • čokoláda
    • ořechy na nazdobení

Postup přípravy receptu

1
V míse utřeme cukr se žloutky a vanilkovým cukrem do pěny. Opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků a na závěr nastrouhané ořechy. Pečící papír pomažeme tukem a vlijeme na něj těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut, raději kontroloujeme, aby se nestalo, že bude moc tuhá a zlomí se.
2
Upečený plát těsta necháme vychladnout, pak převrátíme a papír sloupneme, potřeme ho ušlehanou šlehačkou a zavineme. Pocákáme čokoládovou polevou a poklademe řadou celých ořechových jader. Vychladíme a pak jen koukáme, jak neuvěřitelně rychle zmizí!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michelle | 11. 6. 2016 10:09

    Hm, já ořechy melu...nevím, co je to nastrouhané ořechy...jinak těsto hodně lepivé, chuťově moc nepřekvapila. Jako náplň je lepší vyšlehané mascarpone s meden.

  • Cherlen | 13. 12. 2014 21:27

    Roláda byla dobrá, jen těsto je dost tenké a lepivé... Kde se mohla stát chyba? Velikostí/hloubkou plechut to nebylo.

  • Cherlen | 13. 12. 2014 21:25

    Roláda je dobrá, jen mi příjde hodně tenoučká a lepivá...

  • Cherlen | 12. 12. 2014 19:31

    Potřebovala jsem se zbavit mletých ořechů a tahle roláda mi padla do oka. V pečení jsem začátečník a měla jsem obavy...ale snad dopadne dobře. Jen nevím jestli jsem ji nevyndala brzy, těsto dost lepilo a měla jsem co dělat, aby ji srolovala.

  • Jana. | 20. 1. 2011 16:27

    naprosto úžasná .. a snadná na přípravu :-) ... jen se nám nestihla uležet ani dvě hoďky :-))

  • Apina Hrbek | 5. 5. 2009 02:00

    Marie, samozrejme muzete pouzit krem misto slehacky. Kazdy recept si lze prizpusobit vlastnim chutim a zamenit slehacku za krem chut rolady trochu zmeni,to vsak neznamena, ze rolada nebude dobra.

  • Marie Kyrianová | 4. 5. 2009 21:42

    Šla by roláda naplnit i jiným krémem než šlehačkou? Prosím radu,ale myslím,že by to neměl být problém

  • Jana Řezníčková | 24. 4. 2009 12:11

    taky znám kakovou bez mouky, ale o téhle sylším poprvé. Naladěna pochvalou, určtiě příležitostně vyzkouším. Prozatím ukládám do oblíbených!

  • Alena Macháčková | 23. 4. 2009 23:53

    Opravdu výýýborná! Jinak dělám čokoládovou roládu také bez mouky, ale tahle je snad ještě lepší! Dávám velkou 1.

  • Di - | 20. 4. 2009 17:17

    Potvrzuji, že roláda je moc dobrá, ale také, že recept tu už 2 x je. Dito, prosím, příště se raději přesvěčte, zda se neopakujete.

  • Dita H. | 20. 4. 2009 07:25

    omlouvám se za neoddělení ingrediencí čárkou, jsem začátečnice. Jinak ještě chci dodat, že roláda je vhodná i pro ty, kteří dodržují dělenou stravu a že chuťově je lepší než obyčejná z piškotového těsta. Když ji upeču, musím pak rozdávat recepty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Moučkový cukr Ořechy Šlehačka Strouhané ořechy Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Milionová polévka

Milionová polévka

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

14
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
11
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
10
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z…
8
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Fantastická ořechová roláda bez mouky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact