• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Fánky
Napište svůj komentář k receptu

Fánky

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
Fánky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mléko
    • 0,50
      dl hnědý rum
    • 1
      lžička moučkový cukr
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • 1
      l polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z těsta uděláme 4-5 bochníků, které postupně vyválíme na tenký plát, pokrájíme radýlkem na obdélníky - čtverčky, uprostřed přejedeme 3-4 krát rádýlkem (ale nepřekrojíme okraj) a smažíme v horkém oleji do zlatova (ne do hněda).
2
Klademe na savý papír, a polovychladlé posypeme přes sítko práškovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Točené fánky s cukrem

Točené fánky s cukrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 9. 2. 2011 21:27

    Klárko, svoje recepty si můžeš opravovat sama ;-)

  • Klára K. | 9. 2. 2011 20:05

    Prosím u tohoto receptu, zmeniť 1 kg polohr.múky na 1 liter. ďakujem O:-) O:-)

  • sdawse sarrt | 13. 2. 2008 15:11

    no je to ok

  • Klára Keselyova | 22. 1. 2008 22:09

    Marsí, nič si stoho nerob, "poznám to".Nevesta mi slúbila, že až budem koncom týždňa robiť fánky, tak ich odfotí.Skúsime ich sem dať.Mne by sa to nepodarilo, aj keď nie som "blondýna" Ja už som šedivá, i keď zafarbená.

  • Marsi | 22. 1. 2008 16:28

    Jehe...:-) Klarko uz to chapu...to vis,blondyna ...:-)

  • Klára Keselyova | 21. 1. 2008 13:07

    Marsí, nakresli si /prepáč, za tzkanie,lepšie sa mi píše/štvorec na papier a podľa toho akých je rozmerov,prestrihni v ňo asi centmetré pásiky.Budú tam dva-tri. Chyt ten prostredný, a tak ako sa Ti ukáže v rukách hoď, hoď ho do olej. Neviem či to dobre vysvetlujem. Po usmažení, nemajú byť rovné.Ale aj môžú byť, leže sú zaujímavejšie, keď sú také neusporiadané. Nech sa Ti to podarí. Klára

  • Marsí | 21. 1. 2008 11:13

    Klárko rozumím dobře tomu, že to bude skoro takový hřebínek?..:-)) a nebo to bude mít rozříznuté bříško, jako je mříž v okně?...:-)))už jsem z toho trochu tumpachová...:-))

  • Klára Keselyova | 20. 1. 2008 21:00

    Zuzka, Terezka. Jana,Maru,Eva,Di, veľmi ma teší,že Vás zaujal môj recept. U nás sa tiež volá Fánky-Božie milosti. Zuzka, radielkom prejdete durch, ale len vo vnútri štvorca-obdl.-ka. Keď ich vysmážate, tak chytíte tie prostredné pásky a neusporiadane ich vložíte do horúceho oleja. Smažíte z oboch strán. Čím sú pokrútenejšie, tým sú originálnejšie. Prajem Vám, aby chutili!!!! Klára

  • Tereza J. | 20. 1. 2008 19:19

    U nás sa tomu tiež vraví božie milosti.

  • Jana Nesvadbová | 20. 1. 2008 14:45

    I já mám podobný recet z jižních Čech po babičce smažily se ram o zabijačce a na vynášku pro nápadníky Boží milosti. Milá vzpomika na mládí.

  • Jana Remková | 20. 1. 2008 14:29

    Neudělala jste žádnou chybu,pokud vím,autora tyto stránky vynechávají,pokud se sám pod recept nepodepíše.Díky za recept,vyzkouším.Jana

  • Maru | 19. 1. 2008 23:38

    Paní Kláro,pokud chcete mít recept pod svým jménem,musíte dolu pod receptem zaškrtnout políčko ,že souhlasíte s uveřejněním e-mailové adresy a jména.Jinak je recept anonymní.Váš recept na fánky je skvělý,dávám 1.

  • Zuzana Šindlerová | 19. 1. 2008 18:11

    Klárko, prosím vás, uvnitř toho čtverečku to přejedu tím rádýlkem "durch" nebo nebo jen na povrchu? Děkuji, jinak recept vypadá moc lákavě.

  • Eva Mlýnská | 19. 1. 2008 14:44

    U nás se fánkám říká boží milosti. Jsou moc dobré.

  • Di | 19. 1. 2008 09:01

    V Čechách to je také tradiční masopustní (fašiangy jsou masopust, je to tak?) moučník stejně jako koblihy. Říká se mu boží milosti. Tenhle recept mě velmi zaujal, protože obsahuje jenom málo cukru, což většinou nebývá.

  • Klára Keselyova | 18. 1. 2008 18:45

    Chcela som ešte povedať, že tento recept pochádza od mojej mamičky, ktorá už žial 40 rokov nie je medzi nami. Je to špecialný fašiangový recept,a my so sestrou ho pripravujeme každý rok na fašiangy acelá rozvetvená rodina sa ho nevie dočkať. Ešte sa chcem spýtaťči som spravila neakú chybu, keď tam nie je autor. Ďakujem, a prajem krásny večer. Keselyova

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Perník II.

Perník II.

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Jadran dort

Jadran dort

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
28
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
24
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
18
Yellow Apple
Yellow Apple

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Falešný tatarák z uzeniny
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný vlašský salát
Falešný vlašský salát
Famózní ale velmi rychlé závitky
Famózní ale velmi rychlé závitky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické hrnkové knedlíky
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA
Fantastický bramborový chléb
Fantastický bramborový chléb
  • Recepty.cz
  • Fánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact