• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Famous Apple Pie
Napište svůj komentář k receptu

Famous Apple Pie

autor: HONZA
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Famous Apple Pie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečná náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      lžíce cukr
    • 1,50
      lžíce hladká mouka
    • citronová kůra Nastrouhaná z půlky citrónu
  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 12
      lžíce sádlo (asi 150 g)
    • 4,50
      lžíce voda ledová
    • 0,50
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
1. Oloupejte, rozčtvrťte a zbavte jadřince všechna jablka.
2
2. Nakrájejte je na 1,5 cm silné plátky.
3
3. Dejte do mísy, přidejte citrónovou šťávu, cukr, mouku a kůru z citrónu.
4
4. Promíchejte, až se cukr a mouka rozpustí.
5
5. Suroviny na těsto musí být řádně vychlazené.
6
6. V míse smíchejte mouku a sůl.
7
7. Přidejte sádlo nakrájené na malé kostky a prsty zapracujte na hrubé těsto.
8
8. Povrch polejte ledovou vodou a octem a promíchejte na těsto.
9
9. Stlačte těsto ke dnu mísy, pak vytáhněte na pomoučený vál.
10
10. Pomoučeným válečkem rozválejte na placku, přeložte konce ke středu a znovu rozválejte.
11
11. Rozdělte na 2 části (jedna o třetinu menší než druhá), obě vytvarujte do placky.
12
12. Každou část zvlášť zabalte do fólie a dejte do ledničky minimálně na půl hodiny.
13
13. Na pomoučeném válu pomoučeným válečkem udělejte z větší části placku asi 30 cm v průměru.
14
14. Přeložte na polovinu a vložte do koláčové formy o průměru dna asi 23 cm.
15
15. Rozviňte, jemně přitlačte ke dnu i stěnám.
16
16. Naplňte jablkovou směsí.
17
17. Rozválejte druhou část těsta, přeložte a přeneste na vršek náplně.
18
18. Před rozvinutím navlhčete okraje obou částí těsta v místech styku.
19
19. Rozviňte horní placku a přitlačte po obvodu.
20
20. Odřízněte přebytek těsta, ponechte jen 1,5 cm převis přes okraj plechu.
21
21. Převis zvedněte, přehněte dovnitř a přitlačte k plechu formy.
22
22. Po obvodu těsta vytvořte ozdobné vroubkování prsty nebo držadlem nože.
23
23. Ostrým nožem nařízněte v horní krustě 4-6 zářezů pro únik páry.
24
24. Ve středně rozehřáté troubě pečte cca 45 minut, až je povrch zlatý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Ocet Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

179
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
141
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
79
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
44
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Famous Apple Pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact