• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Famous Apple Pie
Napište svůj komentář k receptu

Famous Apple Pie

autor: HONZA
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Famous Apple Pie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečná náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      lžíce cukr
    • 1,50
      lžíce hladká mouka
    • citronová kůra Nastrouhaná z půlky citrónu
  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 12
      lžíce sádlo (asi 150 g)
    • 4,50
      lžíce voda ledová
    • 0,50
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
1. Oloupejte, rozčtvrťte a zbavte jadřince všechna jablka.
2
2. Nakrájejte je na 1,5 cm silné plátky.
3
3. Dejte do mísy, přidejte citrónovou šťávu, cukr, mouku a kůru z citrónu.
4
4. Promíchejte, až se cukr a mouka rozpustí.
5
5. Suroviny na těsto musí být řádně vychlazené.
6
6. V míse smíchejte mouku a sůl.
7
7. Přidejte sádlo nakrájené na malé kostky a prsty zapracujte na hrubé těsto.
8
8. Povrch polejte ledovou vodou a octem a promíchejte na těsto.
9
9. Stlačte těsto ke dnu mísy, pak vytáhněte na pomoučený vál.
10
10. Pomoučeným válečkem rozválejte na placku, přeložte konce ke středu a znovu rozválejte.
11
11. Rozdělte na 2 části (jedna o třetinu menší než druhá), obě vytvarujte do placky.
12
12. Každou část zvlášť zabalte do fólie a dejte do ledničky minimálně na půl hodiny.
13
13. Na pomoučeném válu pomoučeným válečkem udělejte z větší části placku asi 30 cm v průměru.
14
14. Přeložte na polovinu a vložte do koláčové formy o průměru dna asi 23 cm.
15
15. Rozviňte, jemně přitlačte ke dnu i stěnám.
16
16. Naplňte jablkovou směsí.
17
17. Rozválejte druhou část těsta, přeložte a přeneste na vršek náplně.
18
18. Před rozvinutím navlhčete okraje obou částí těsta v místech styku.
19
19. Rozviňte horní placku a přitlačte po obvodu.
20
20. Odřízněte přebytek těsta, ponechte jen 1,5 cm převis přes okraj plechu.
21
21. Převis zvedněte, přehněte dovnitř a přitlačte k plechu formy.
22
22. Po obvodu těsta vytvořte ozdobné vroubkování prsty nebo držadlem nože.
23
23. Ostrým nožem nařízněte v horní krustě 4-6 zářezů pro únik páry.
24
24. Ve středně rozehřáté troubě pečte cca 45 minut, až je povrch zlatý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Ocet Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Marináda

Marináda

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

17
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku
16
Nafouklá jablíčková dobrota
Nafouklá jablíčková…
16
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
14
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
14
Moravský flamendr
Moravský flamendr

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Iva Kubelková má po starostech s krásnou dcerou: Natálka už má jiného!

Iva Kubelková má po starostech s krásnou dcerou: Natálka už má jiného!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Famous Apple Pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact