• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Famous Apple Pie
Napište svůj komentář k receptu

Famous Apple Pie

autor: HONZA
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Famous Apple Pie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečná náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      lžíce cukr
    • 1,50
      lžíce hladká mouka
    • citronová kůra Nastrouhaná z půlky citrónu
  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 12
      lžíce sádlo (asi 150 g)
    • 4,50
      lžíce voda ledová
    • 0,50
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
1. Oloupejte, rozčtvrťte a zbavte jadřince všechna jablka.
2
2. Nakrájejte je na 1,5 cm silné plátky.
3
3. Dejte do mísy, přidejte citrónovou šťávu, cukr, mouku a kůru z citrónu.
4
4. Promíchejte, až se cukr a mouka rozpustí.
5
5. Suroviny na těsto musí být řádně vychlazené.
6
6. V míse smíchejte mouku a sůl.
7
7. Přidejte sádlo nakrájené na malé kostky a prsty zapracujte na hrubé těsto.
8
8. Povrch polejte ledovou vodou a octem a promíchejte na těsto.
9
9. Stlačte těsto ke dnu mísy, pak vytáhněte na pomoučený vál.
10
10. Pomoučeným válečkem rozválejte na placku, přeložte konce ke středu a znovu rozválejte.
11
11. Rozdělte na 2 části (jedna o třetinu menší než druhá), obě vytvarujte do placky.
12
12. Každou část zvlášť zabalte do fólie a dejte do ledničky minimálně na půl hodiny.
13
13. Na pomoučeném válu pomoučeným válečkem udělejte z větší části placku asi 30 cm v průměru.
14
14. Přeložte na polovinu a vložte do koláčové formy o průměru dna asi 23 cm.
15
15. Rozviňte, jemně přitlačte ke dnu i stěnám.
16
16. Naplňte jablkovou směsí.
17
17. Rozválejte druhou část těsta, přeložte a přeneste na vršek náplně.
18
18. Před rozvinutím navlhčete okraje obou částí těsta v místech styku.
19
19. Rozviňte horní placku a přitlačte po obvodu.
20
20. Odřízněte přebytek těsta, ponechte jen 1,5 cm převis přes okraj plechu.
21
21. Převis zvedněte, přehněte dovnitř a přitlačte k plechu formy.
22
22. Po obvodu těsta vytvořte ozdobné vroubkování prsty nebo držadlem nože.
23
23. Ostrým nožem nařízněte v horní krustě 4-6 zářezů pro únik páry.
24
24. Ve středně rozehřáté troubě pečte cca 45 minut, až je povrch zlatý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Ocet Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Thajské kari

Thajské kari

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

158
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
80
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové…
48
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Famous Apple Pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact