• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Famous Apple Pie
Napište svůj komentář k receptu

Famous Apple Pie

autor: HONZA
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Famous Apple Pie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Jablečná náplň
    • 1
      kg jablka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      lžíce cukr
    • 1,50
      lžíce hladká mouka
    • citronová kůra Nastrouhaná z půlky citrónu
  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 12
      lžíce sádlo (asi 150 g)
    • 4,50
      lžíce voda ledová
    • 0,50
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
1. Oloupejte, rozčtvrťte a zbavte jadřince všechna jablka.
2
2. Nakrájejte je na 1,5 cm silné plátky.
3
3. Dejte do mísy, přidejte citrónovou šťávu, cukr, mouku a kůru z citrónu.
4
4. Promíchejte, až se cukr a mouka rozpustí.
5
5. Suroviny na těsto musí být řádně vychlazené.
6
6. V míse smíchejte mouku a sůl.
7
7. Přidejte sádlo nakrájené na malé kostky a prsty zapracujte na hrubé těsto.
8
8. Povrch polejte ledovou vodou a octem a promíchejte na těsto.
9
9. Stlačte těsto ke dnu mísy, pak vytáhněte na pomoučený vál.
10
10. Pomoučeným válečkem rozválejte na placku, přeložte konce ke středu a znovu rozválejte.
11
11. Rozdělte na 2 části (jedna o třetinu menší než druhá), obě vytvarujte do placky.
12
12. Každou část zvlášť zabalte do fólie a dejte do ledničky minimálně na půl hodiny.
13
13. Na pomoučeném válu pomoučeným válečkem udělejte z větší části placku asi 30 cm v průměru.
14
14. Přeložte na polovinu a vložte do koláčové formy o průměru dna asi 23 cm.
15
15. Rozviňte, jemně přitlačte ke dnu i stěnám.
16
16. Naplňte jablkovou směsí.
17
17. Rozválejte druhou část těsta, přeložte a přeneste na vršek náplně.
18
18. Před rozvinutím navlhčete okraje obou částí těsta v místech styku.
19
19. Rozviňte horní placku a přitlačte po obvodu.
20
20. Odřízněte přebytek těsta, ponechte jen 1,5 cm převis přes okraj plechu.
21
21. Převis zvedněte, přehněte dovnitř a přitlačte k plechu formy.
22
22. Po obvodu těsta vytvořte ozdobné vroubkování prsty nebo držadlem nože.
23
23. Ostrým nožem nařízněte v horní krustě 4-6 zářezů pro únik páry.
24
24. Ve středně rozehřáté troubě pečte cca 45 minut, až je povrch zlatý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Jablka Ocet Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

208
Dýňová tortila
Dýňová tortila
148
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
131
Máslové řízky
Máslové řízky
122
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
77
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Famous Apple Pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact