Z mléka a polohrubé mouky uvaříme kaši. Necháme ji vychladnout.
2
Mezitím si nastrouháme na hrubém struhadle salám, okurku a na jemném struhadle cibuli (nebo nakrájíme na malé kostičky). Přidáme majonézu a kaši, kterou jsme si předtím uvařili.
3
Osolíme a opepříme. Vše zamícháme a necháme vychladnout.
4
Mažeme na veku, zdobíme dle chuti, ale chutná i samotný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena Tarabová
|24. 7. 2006 10:48
Díky za poučení, člověk se i na stará kolena má pořád co učit.
luckymili
|18. 7. 2006 14:01
eviku, máš asi pravdu, pokud vím, tak většina kupných salátů a pomazánek jsou nastavované touto kaši.
eviku
|16. 7. 2006 20:45
Nejsem autorka receptu, ale podobný znám a zkoušela jsem ho. Není to špatné, ta kaše vlastně nastavuje a trochu zahušťuje salát, šetří se tím majonéza - není to tak tučné. Myslím, že něco podobného obsahují i průmyslově vyráběné saláty "vlašákového" typu.
Alena Tarabová
|13. 7. 2006 10:29
Není mi jasné proč do toho salátu vařit kaši z mléka a mouky, Jakou funkci tam plní?