Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme.
2
Všechno smícháme, přidáme dvě lžičky papriky sladké, dvě lžičky hořčice, deci oleje a kečup, aby dochutil a obarvil. Dochutíme solí a podáváme na topince. Můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
zuzu
|2. 11. 2007 20:21
já ho dělám takto: tři větší uvařené brambory nastrouhat najemno, 4 stroužky česneku, 1dcl oleje,1/2 lžičky papriky sladké a 1/2 pálivé, 5 lžic kečupu, 1 cibule najedno, osolit. je to fajn i na čerstvý chleba.pokud dělám topinky, dávám do tataráku míň oleje. tak dobrou chuť :)
Jarka
|8. 8. 2007 14:07
Je skvělý, pokaždé mám jiný poměr všech přísad a vždy vyjde chuťově velmi dobře. Přidávám ještě pepř. Syn si to dokonce ohřívá v mikrovnce, aby byl pokrm celkově teplejší. Je to také výborné.
Marie Svobodová
|10. 6. 2005 08:48
Máte pravdu, že vzhledem nic moc, ale chutově dobré. Máme náhradu za klasický, který už léta nedělám.
Barbara
|9. 6. 2005 19:02
A co gramáž u ostatních přísad? Musela jsem to dělat podle oka a chuti, ale naštěstí se povedlo. Dokonce to chutnalo i mým mlsným německým přátelům. Vzhledem to sice vypadalo jako kuskus (přísady jsem nestrouhala, ale rovnou drtila), takže tomu už jinak neřeknou, ale jsou unešení, co česká hlava nevymyslí.