• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Falešný pařížský dort
Napište svůj komentář k receptu

Falešný pařížský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešný pařížský dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • korpus
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks bílek
  • krém
    • 0,25
      l mléko
    • 40
      g kakao
    • 20
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou.
2
Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme k varu (metličkou - hned zhoustne) a vzniklou kaši necháme.
3
Utřeme máslo a cukr, přidáme kakao, vystydlou kaši mixérem vyšleháme (krásně tuhý krém).
4
Krém naneseme na korpus a polijeme čokoládovou polevou, nebo čokoládovou rýži podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pařížský dort

Pařížský dort

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 16. 10. 2016 10:08

    Dělala jsem dort mamce k narozeninám, povedl se a jen se po něm zaprášilo. O poměrech nic nevím, jestli jsou spatně nebo ne, ale když to nevyzkoušíte, tak prosím nepomlouvejte, Funakva.

  • funakva@seznam.cz | 17. 2. 2013 23:11

    nevím, jak jste mohly péci podle tohoto receptu, poměry jsou špatné, chtěla bych vidět ty výtvory

  • Věra z Dc | 11. 2. 2008 12:56

    Helčo02 já mám sice plynovou trouu, a tak mě stupně nezajímají beru to odhadem a vždy se povedlo, ale když mrkneš na pečení jiných dortů je tam uvedeno 180 stupňů no a délku pečení poznáš zkouškou špejlí ale až po určité době asi po 35-40 minutách

  • Helca02 | 11. 2. 2008 11:45

    muzete prosim konecne nekdo sdelit, na kolik stupnu a jak dlouho se ma pect ????????

  • Anonym | 10. 8. 2007 01:11

    Šárko, nebolo by jednoduchšie miesto pohoršovania sa nad zaslanou fotkou upiecť torutu, odfotiť a poslať? Podľa Vašich komentárov by bola oveľa lepšia. Ináč si tiež nemyslím, že by bola zlá. Pekný deň.

  • Jitka Bublová | 25. 6. 2007 12:13

    Podobný nastavovaný krém dělávám, jen z hrubé mouky místo hladké. Je fakt, že přísady nevážím a dávám od oka, ale krém niky neteče, je opravdu krásně tuhý a hlavně mnohem lehčí než klasické pouze máslové krémy a řekla bych, že lépe vyníkne chuť.

  • Katka B | 24. 6. 2007 22:59

    Dělala jsem bráškovi k svátku a dopadl výborně! Jen místo prášku do pečiva jsem dala prášek do perníku, korpus namazala marmeládou a do krému přidala ještě pařížskou šlehačku. A krém vůbec nebyl tekutý - naopak, byl hustý a tuhý. Určitě všem doporučuju!!!

  • emo.pettu | 18. 5. 2007 13:07

    vlastne sem tam jeste na korpus natrela trochu marmelady a pak sem to oblozila kolecky bananu, trochu jsem to teda pozmenila :)) byl moc dobry

  • emo.pettu | 17. 5. 2007 19:34

    dobry den, je mi 13 a se svou sestrou sme tenhle dortik delaly... musim rict ze byl celkem podobny tomu na obrazku, tak uvidime, jak bude chutnat, rozhodne ale super recept!! x))

  • Lenka | 29. 3. 2007 17:38

    No ja teda nevim. Za prve si nemyslim, ze ten dort na fotce je nepovedeny!! Vypada moc dobre! Za druhe nejsem tak zkusena pekarka a moc by se mi hodilo, kdyby nekdo (nebo samotni autori receptu) popsal, jak dlouho se treba korpus ma pect, protoze jsem tady uz nekde cetla, ze je to velice dulezte). Takze moc prosim vsechny, jestli by nemohli byt trochu vstricnejsi vuci tem, kteri tech zkusenosti nemaji na konte tolik:) Diky moc za vsechny nove kucharinky

  • Anonym | 28. 3. 2007 09:47

    Autorka receptu sice nejsem,ale v postupu přípravy je psáno....krásně tuhý krém

  • Kuchařka on-line | 28. 3. 2007 09:22

    Foto vyměněno.

  • Vlasta Vejvodova | 14. 3. 2007 14:06

    Paní Šárko,doufám,že vám i jiným udělám radost,když se zítra podíváte na nové recepty až dnes pošlu recept i foto na dorty,které jsou vzhledově hezčí a budou se snad líbit :0)!

  • Vlasta Vejvodova | 14. 3. 2007 14:01

    Kakao přidávám tak,jak je uvedeno v receptu,do kaše dám 40 a pak k utřenému máslu ještě 60 g .

  • Anonym | 14. 3. 2007 13:45

    Tak nevím, má být ten krém tuhý, nebo polotuhý? Mohla by se vyjádřit autorka, ale kde ji hledat :-)

  • Gábina Houšková | 14. 3. 2007 12:40

    Mate mě u ingrediencí na krém dvakrát kakao, jednou 40g a podruhé 60 g. Paní Vlasto, kolik kakaa jste dávala do krému vy?

  • Šárka Tkáčová | 14. 3. 2007 12:34

    Zdeni , právě proto můj komentář. Je mi jasné , že paní Vlasta přidala k receptu od jiné autorky foto , ale právě mě mrzí , že krém , který má být krásně tuhý a ve skutečnosti opravdu je - mám vyzkoušeno , dopadl paní Vlastě jak popisuje - polotuhá , tekoucí kaše.A korpus se mi nedrobil vůbec. Tak když se paní Vlastě nepovedl , což se může stát , tak je trošku naomalené to vyfotit a přidat autorce k receptu. Prostě si myslím , že paní Vlasta udělala někde při pečení chybu.

  • Vlasta Vejvodova | 14. 3. 2007 12:15

    No fuj,napsala jsem to pod anonymem!

  • Anonym | 14. 3. 2007 12:13

    Paní Zdeno,dělala jsem tento dort letos už dvakrát a postupovala jsem dle návodu a vždy jsem ho měla,jak už jsem psala,jedině že bych měla dát více másla nebo udělat hustší kaši (více hladké mouky)než je uvedeno v receptu,abych ho měla hustý jinak už nevím :0)

  • Zdena z JM | 14. 3. 2007 12:02

    Já jsem tedy tento dort nezkoušela,ale podle mě,by z uvedených ingrediencí měl vzniknout krásně hustý krém.Neděláte paní Vlasto někde chybu?

  • Eva Mlýnská | 14. 3. 2007 11:20

    Jak jsem z komentářů pochopila tak fotka této buchty není autorky receptu, ale nenechte se odradit, dort je dobrý.

  • Vlasta Vejvodova | 14. 3. 2007 11:18

    Vím,že bych s tímto receptem neuspěla na mistrovství cukrařiny,ale mně to nevadí!Povedlo se,nikdo si nestěžoval,spíše chválili,jak chutná.Tak když tento dortík tak dobře znáte, měla byste také vědět,že korpus se dosti drobí i když ho máte předpečený z druhého dne a krém není hustý,ale spíše polotuhá,tekoucí kaše.Takže kdybych sebevíc kouzlila,tak bude vypadat,jak vypadá.

  • Šárka Tkáčová | 14. 3. 2007 06:40

    Vlasti , budete se asi zlobit , ale ta fotka je strašná.Recept znám, dortík je výborný,známkovala jsem 1 už dávno . Nejsem autorkou receptu ale kdybych byla , tak by mě mrzelo , že takovou dobrotu degraduje fotka něčeho , co vypadá jako ...... něco , co se nepovedlo.Kdybych tento recept neznala , mě osobně by fotka odradila.Také se mi spousta moučníků nepovedla a ještě nepovede , ale fotím až když se povede. Tak se nezlobte a snad oceníte , že nepíši jako anonym , jak to tady někteří dělají .

  • Vlasta Vejvodova | 13. 3. 2007 19:51

    Doufám,že se autorka tohoto receptu nebude zlobyt,že jsem zaslala foto,ale nemohla jsem si to odpustit.JE FAKT BOMBA,DĚLÁM ČASTO.

  • Monika | 13. 3. 2007 18:44

    Je fakt mňamózní!!!

  • Vlasta Vejvodova | 12. 2. 2007 20:01

    Tento dort nemá chybu,byl hned pryč,dávám 1*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

111
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
91
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
86
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
66
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
60
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): Vyjednávání o pohřbu! Aby se mohla rozloučit i veřejnost...

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Vyjednávání o pohřbu! Aby se mohla rozloučit i veřejnost...

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky II.
Falešné španělské ptáčky II.
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný vlašský salát
Falešný vlašský salát
  • Recepty.cz
  • Falešný pařížský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact