• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Falešný krtek
Napište svůj komentář k receptu

Falešný krtek

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešný krtek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g cukr
    • 4
      lžíce olej
    • 30
      g kakao
    • 4
      ks banány
    • pikantní marmeláda
    • šlehačka
    • hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme z cukrem, přidáme prosátou mouku z kypřícím práškem a kakaem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Pečeme v kulaté formě cca 35 minut.
3
Poté korpus rozřízneme a spodní díl namažeme marmeládou. Přiklopíme vrchní díl, který taktéž namažeme a položíme na něj na polovinu rozřízlé banány. Na banány navrstvíme do husta ušlehanou šlehačku, silně postrouháme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 14. 5. 2007 17:00

    Taky jsem dělala postup jak je uveden na krabici s vydlabáním korpusu, byl užasný jen jsem ještě korpus pokapala silnou kávou aby nebyl suchý. Rychlý, dobrý a nejlepší je vychlazený!!!!!

  • Andra | 8. 2. 2007 09:06

    Pani Zdenka, ja som ten postup "odpozerala" práve z toho obrázku, ktorý je na krtkovej torte z krabice. Ale korpus si robím sama. Nebojte sa toho, niet na tom čo pokaziť. Dobrý nápad s tou banánovou šľahačkou. Nabudúce skúsim do nej primiešať kúsky banánov, prípadne iného ovocia.

  • Zdeňka | 7. 2. 2007 21:05

    Nejsem zastáncem moučníků "z krabice",ale Krtkův dort je vyjímka.Jednou jsem si ho na něčí doporučení koupila a hrozně nám zachutnal.Výborné těsto a vynikající banánová šlehačka,no prostě lahoda.Nevím,jestli bych s falešným uspěla,ale třeba ho taky někdy zkusím.A udělala bych to tak,jak píše paní Andra.

  • Andra | 5. 2. 2007 10:14

    Ja plním krtkovu tortu nasledovne: asi 1 cm od okraja narežem korpus dookola a vydlabem cesto asi do hĺbky 1/3 korpusu tak, že vznikne niečo ako miska s rovným dnom. Dno potriem džemom a po celej ploche uložím po dĺžke prekrojené banány. Šľahačku zmiešanú s čokoládovým hoblinkami navŕšim do tvaru kopčeka a posypem rozmrvenými "dlabancami" korpusu. Banány sa takto nešmýkajú.

  • Drahuše | 4. 2. 2007 18:54

    Dort byl vynikající. Jen jsem měla dva malé problémy. 1) Při našlehání žloutků s cukrem a olejem, jsem nemohla vmíchat mouku z kakaem - přidala jsem pár lžic vody. 2) Nakrájené banány mi po džemu sjížděly dolů - na krajích jsem je připíchla parátky.

  • englicka marketa | 14. 12. 2006 18:39

    jaksi jsem zapomněla že do těsta přimícháme olej prosím redakci o opravu.Děkuji

  • Irena Klasová | 14. 12. 2006 13:08

    Díky za tip na víkend:-),vypadá to lákavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hořká čokoláda Kakao Olej Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Super koblížky

Super koblížky

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Falešný krtek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact