Dnes jsem zkoušela a opravdu vynikající recept,rozhodně ho budu dělat častěji,je to jednoduché a rychlé. ;-)
moc dekuji,vyjikajici!presne takove,jake jsem ocekaval!!! :) k
Nemá to chybu i vepř. plecka. J ;-)
jo a taky nedávám sojovku! :-$
Zrovna ptáčky vařím/peču :) Dělám podobný recept, jen místo anglické slaniny, dávám "normální špek", který osmahnu s cibulkou, přidám maso na proužky, dál hořčice, sůl.....vše podle tohoto receptu, a když mám orestováno a podlito vývarem, tak šup s tím na hoďku do trouby. Pak už jen zahustím, přidám vejce s okurkou a je hotovo :). Z trouby má omáčka takovou plnější chuť. :-\
I se sojovou omáčkou, byly luxusní a to že jsem vařila pro velmi vybíravé zobáčky :-D
sojovka v téhle omáčce nemá co dělat :-$
Tak jsem to zkusila uvařit z masa divočáka , jinak jsem se držela receptu, teda bez té sojovky. A nebylo to vůbec špatné.
vždy jsem dělala zabalené ptáky,ale včera jsem zkusila tyto (bez sojovky a navíc jsem ještě hodila párečky), bylo to vynikající ještě mi zbylo na zítra, protože jsem toho dělala kotel. ukládám do kuchařky a dávám 1 :-)
Masox neeee, lze v pohode vynechat protoze je tam dostatek masa.
to radeji vorcestr nez tu sojovku ta sojovka mi tam nesedi a pritel ji pozna v jakemkoli jidle takze vorcestr to jisti :-)
Sojovka =-O
Taky dělám, nevypadá to moc vzhledně, ale pro mě je to taky rychlejší. Taky dělám bez sojovky, ale s lákem a místo slaniny dávám 2 debrecínské párky.
Tmavší omáčka se dá udělat i jinak. Cibuli nakrájejte hodně najemno, při smažení občas zamíchejte, aby měla stejnoměrnou barvu. Když už se zdá, že by se začala pálit, dejte do ní lžíci vody, ve které je špetka cukru. Nebojte se toho, nebude to sladké. Nakonec v té sojovce je cukru daleko víc. Když už musíte přidávat něco naívc do české omáčky, dejte radši vorčestr nebo lžíci obyčejné hořčice.
Jo,jo.Taky jim říkáme rozlítaní a sojovku do ptáčků....,ale proti gustu...Jiří
Taky když mám na spěch,dělám tímto způsobem,říkáme jim rozlítlí ptáčci...sojovka mi tam ale jaksi nejde.
Tento recept používám již dlouhá léta a říkáme mu ptáčci naruby. Je moc prima, doporučuji všem. Jen toho vývaru mi připadá nějak moc, mělo by se to spíš dusit. Já přidávám ještě pár nudliček mrkve jen tak pro barvu a místo sojovky trochu tmavé instantní jíšky (ještě kromě záklechtky), omáčka bude mít bezva barvu. A také vůbec není špatné dát do omáčky ke konci varu trochu nálevu z okurek. Dávám za 1.