• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky II.
Napište svůj komentář k receptu

Falešné španělské ptáčky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešné španělské ptáčky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hovězí maso
    • 2
      ks cibule větší nebo 3 menší
    • 3
      ks vejce natvrdo
    • 2
      ks nakládané okurky střední
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 150
      g anglická slanina objemově stejné množství jako vajíčka
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      l hovězí vývar 1 - 1.5 l nebo masox
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky). Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Kdo chce, nechá si maso vcelku, já jej krájím na proužky. Nejprve si osmahneme cibuli na menší kostičky do měkka. Poté k cibuli přidáme nakrajené, okořeněné maso (můžete osolit, opepřit až na pánvi, když děláte kousky) a osmahneme.
2
Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě minutku smažit. Poté podlijeme maso hovězím vývarem a vaříme, dokud maso není měkké. Když je maso měkké, tak přidáme na kousky nakrájená vejce natvrdo, okurku, slaninu, sojovou omáčku (dávám ji hlavně pro tmavší barvu omáčky) a vše povaříme ještě cca 15 minut. Poté si smícháme vodu s hl. mouku, omáčku zahustíme a ještě tak 5 minutek povaříme. Na konci popř. dosolíme dle chuti a podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 21. 1. 2017 23:01

    Dnes jsem zkoušela a opravdu vynikající recept,rozhodně ho budu dělat častěji,je to jednoduché a rychlé. ;-)

  • kubajz | 2. 4. 2016 17:44

    moc dekuji,vyjikajici!presne takove,jake jsem ocekaval!!! :) k

  • Jirka Trutnov | 3. 10. 2014 13:13

    Nemá to chybu i vepř. plecka. J ;-)

  • marketa | 19. 9. 2013 10:50

    jo a taky nedávám sojovku! :-$

  • marketa | 19. 9. 2013 10:50

    Zrovna ptáčky vařím/peču :) Dělám podobný recept, jen místo anglické slaniny, dávám "normální špek", který osmahnu s cibulkou, přidám maso na proužky, dál hořčice, sůl.....vše podle tohoto receptu, a když mám orestováno a podlito vývarem, tak šup s tím na hoďku do trouby. Pak už jen zahustím, přidám vejce s okurkou a je hotovo :). Z trouby má omáčka takovou plnější chuť. :-\

  • marie29 | 10. 5. 2013 11:31

    Moc dobré :-) ..sojovku jsem nedala, přišla mi tam zbytečná.

  • Tereza | 30. 4. 2013 13:05

    I se sojovou omáčkou, byly luxusní a to že jsem vařila pro velmi vybíravé zobáčky :-D

  • Lenka | 6. 3. 2013 07:28

    sojovka v téhle omáčce nemá co dělat :-$

  • iva kratka | 5. 3. 2013 14:48

    taky nedavam sojovku, jsou moc dobre :-)

  • MADE | 24. 2. 2013 16:52

    Tak jsem to zkusila uvařit z masa divočáka , jinak jsem se držela receptu, teda bez té sojovky. A nebylo to vůbec špatné.

  • nama | 11. 2. 2013 15:49

    vždy jsem dělala zabalené ptáky,ale včera jsem zkusila tyto (bez sojovky a navíc jsem ještě hodila párečky), bylo to vynikající ještě mi zbylo na zítra, protože jsem toho dělala kotel. ukládám do kuchařky a dávám 1 :-)

  • poklipo | 26. 1. 2013 10:08

    Bez sojové omáčky, se slaninou a kyselou okurkou byly výborné!

  • Filip | 30. 12. 2012 16:31

    Masox neeee, lze v pohode vynechat protoze je tam dostatek masa.

  • Gabina | 8. 2. 2012 13:23

    to radeji vorcestr nez tu sojovku ta sojovka mi tam nesedi a pritel ji pozna v jakemkoli jidle takze vorcestr to jisti :-)

  • Hanka | 13. 10. 2011 15:05

    Sojovka =-O

  • Katka Žilková | 14. 11. 2009 19:10

    Taky dělám, nevypadá to moc vzhledně, ale pro mě je to taky rychlejší. Taky dělám bez sojovky, ale s lákem a místo slaniny dávám 2 debrecínské párky.

  • Vilemina Vilhelmová | 26. 10. 2009 11:15

    Tmavší omáčka se dá udělat i jinak. Cibuli nakrájejte hodně najemno, při smažení občas zamíchejte, aby měla stejnoměrnou barvu. Když už se zdá, že by se začala pálit, dejte do ní lžíci vody, ve které je špetka cukru. Nebojte se toho, nebude to sladké. Nakonec v té sojovce je cukru daleko víc. Když už musíte přidávat něco naívc do české omáčky, dejte radši vorčestr nebo lžíci obyčejné hořčice.

  • recepty 73 | 24. 10. 2009 19:24

    Jo,jo.Taky jim říkáme rozlítaní a sojovku do ptáčků....,ale proti gustu...Jiří

  • Martina Hájková | 24. 10. 2009 18:33

    Taky když mám na spěch,dělám tímto způsobem,říkáme jim rozlítlí ptáčci...sojovka mi tam ale jaksi nejde.

  • Alena Macháčková | 18. 10. 2009 18:53

    Tento recept používám již dlouhá léta a říkáme mu ptáčci naruby. Je moc prima, doporučuji všem. Jen toho vývaru mi připadá nějak moc, mělo by se to spíš dusit. Já přidávám ještě pár nudliček mrkve jen tak pro barvu a místo sojovky trochu tmavé instantní jíšky (ještě kromě záklechtky), omáčka bude mít bezva barvu. A také vůbec není špatné dát do omáčky ke konci varu trochu nálevu z okurek. Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí maso Hovězí vývar Nakládané okurky Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

123
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
42
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
40
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
36
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
33
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Falešné Burrito
Falešné Burrito
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
Falešný pařížský dort
Falešný pařížský dort
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný tatarák z uzeniny
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact