ano SMETANA tam nepatří !!!!!!!! O:-) O:-) :-\
Dobrý!
:-( Dneska jsem zkusila poprvé se šlehačkou a už to neudělám. Bez ní jsou lepší, šlehačka patří do svíčkové nebo koprové, někdy dávám i do segedínu a to i zakysanou, ale ve španělácích mi prostě nějak nepasuje. :-(
nevím od kdy nepatří do ptáčků smetana?????
Tak jsem vyzkoušela a moc se mi nepovedla a pak jsem se dozvěděla od mamky,že do ptáčků smetana nepatří.
Výborné, nerada balím ptáčky, takže tato alternativa je u mě velmi oblíbená :)
Omáčka je výborná!
ůžasnééé!!!!!!
a co je na nich falešnýho?jako že to nejsou roládky? :-|
Takto připraveným ptáčkům říkáme-rozlítaní.Dělám jako p. Frouzová-slanina,cibule,uzenina,okurka,vejce-to nestrouhám,ale pokrájím,protože se mi omáčka ,,nelíbí,, :-)
Ano vyborna omacka, jen pridavam do omacky krome vejce natvrdo, okurky, take na kousky nakrajenou slaninu (dle chuti) a jeste do omacky drobet pl. horcice. Omacka dle me dostane lepsi chut... Kdyz delam klasicke ptacky, davam take slaninu dovnitr.... Ale to je na chuti kazdeho z nas...... Hezky den. Davam za 1.
Dobré, rychlé ... ještě jsem přidala kousek nastrouhaného gothaje ... Píšu jedna s * ...
měli jsme v neděli jsou výborný říkám jim ztracené ptáčky.do máčky roztrouhám okurku,vajíčko.a kousek měk.salámu.přidávám i do omáčky trochu plnotučné hořtice a zahuštuji moukou.smetanu nedávám ale zkusím to.
Když přidáte do výpeku zbytek nanglické slaniny,omáčka je pikantnější.Na podlévání používám vývar nebo uvařenou vodu s masoxem.
můžete mi prosím někdo napsat kolik se čeho dává? děkuji
Jednoduše výborné! Dělala jsem to v papiňáku, takže i rychlé.
Milé dámy,tento recept je naprosto perfektní a jednoduchý,což potvrzuje i fakt,že jsem to zvládl i já a to jsem muž. Partnerka ocenila mé snažení,takže Vám děkuji a přeji dobrou chuť
Opravdu vynikající,všem moc toto jídlo chutná a to jsou vybíraví.Včera jsem opět uvařila a zase nic nezbylo.
Díky za tento recept. Můj přítel nemá rád závitky, takže mu tu a tam udělám tyto "ptáčky" a je z nich nadšený. Já koneckonců také, je to opravdu nenáročné na přípravu.
Je to velmi chutny a nepracny recept.Dekuji
Prave jsem ji dodelala je vyborna i memu priteli chutna dokonce si byl jeste pridat.Diky.
Jolano dávám sladkou smetanu.Jinak děkuji za vaši chválu a jsem moc ráda, že vám chutná:o)) Dlouho jsem tu nebyla a jsem překvapená takovým ohlasem.
Uvařila jsem pro 5 chlapů a sklízím chválu ještě týden poté - díky za recept :o)
Na adresu anonyma: Vy asi žijete v jiném světě, že Vám tento fantastický recept připadá jako krawina.
co to je za krawinu ??
I unás moc chutnalo a manžel,tak ten se olizoval, na vojně takovouhle mňamku prý nikdy neměl, ale je to již 32 let,co tam byl....
U nás měly falešné španělské ptáčky úspěch, přítel to jedl celý víkend a dokonce si sám chodil přidat. Vajíčko i okurku jsem nastrouhala na struhadle s velkými oky , byla to dobrota...Díky za inspiraci!
Vážené dámy,vážený pane Karle, snad každý chlap,který byl na vojně zná termín sekaný španělský ptáček, prostě maso a vše co španělského ptáčku patří je nakrájeno na kostky,vložka z okurek,párku, slaniny,vajíček se vkládá před dohotovením, chuťově velmi dobré,jednofuché,ale na vojně nikoliv oblíbené jídlo.Nedoporučuji podívat můžům,štastně ženatým,kteří absolvovali základní vojenskou službu a mnohdy se oženili i proto,aby již nikdy nic sekaného jíst nemuseli.
Jaká smetana se do receptu dává sladká nebo kysaná? Děkuji za odpověď
Takové recepty mám ráda. Minimum práce a nádobí a ještě ke všemu je to ňamina :-D
je to mňamka a jako maminka čtyřměsíčního mimča můžu říct jednoduché a rychlé.Díky a houšť takových receptů.
Znám formu tohoto receptu zvanou vyvržený ptáci, ingrdience jsou zcela shodné s ptákama, ale z úsporných důvodů se použije jakékoli hovězí na kostky
Taky děláme, nedáváme ale smetanu a vejce a okurku sypu až na talíři - víc nám to tak chutná (ale kousek párku a na kostičky krájenou rozškvařenou slaninu už do omáčky...)
tento recept znam ,ale rikame mu PTÁKOVINA
Dělám tak již dlouho, říkáme jim "rozlítané ptáčky". Dělám v papíňáku, maso krájím na nudličky, hodím na orestovanou cibuli se slaninou, orestuji, přihodím trochu hladké mouky, přidám hořčici, sůl, pepř, mletý kmín, část kostky zeleninového vývaru, nastrouhanou kyselou okurku, orestuji, podliju a udusím - stačí tak 25 minut. Omáčka je už zahuštěná moukou, takže stačí jen ochutnat, případně dosolit atd. Smetanu do ptáčků nikdy nepoužívám, to už by byl jiný recept, i když určitě taky výborný:-)
V receptu jsem udelala jedinou nedulezitou zmenu: misto platku jsem maso nakrajela na nudlicky, pridala vajicko, parek a okurku (tu z na konec) a bylo to naprosto vynikajici, opravdu skvely recept!!! Manzel byl nadseny, takze tohle jidlo bude v nasem TOP 10:o) Moc dekuju!
To už je také déle co jsem je dělala,ale nevydrželi ani do druhého dne na oběd:-))
Taky občas dělám,jen nemixuji a nedávám smetanu.Zahustím normálně moukou.Na pánvičce rozškvařím kostičky slaniny,přidám na kolečka nakrájený párek,pak nahrubo nastrouhané kys.okurky a půlkolečka cibule.Osmahnu a přidám do omáčky povařit,nakonec protlačím vařené vejce kolečkem na brambory a zlehka promíchám.Je to moc dobré a hlavně rychlé.
Jenom bych chtěla "nahlásit", že tento recept jsem již zařadila do těch osvědčených, které nikdy nezklamou. Už několikrát jsme měli výborný nedělní oběd nenáročný na přípravu!
Vynikající...dneska jsem je dělala a nemělo to chybu...akorát jsem maso dělala v troubě a bylo krasně měkounké...dávám za 1
Bylo to výborné a budu to dělat častěji, ikdyž mi motání ptáčků zas tak nevadí. Na maso jsem jen pro barvičku přisypala trošku sladké papriky, jinak vše podle receptu a bylo to fakt moc dobré!
Ptáčky dělám tak ,méně pracné.Pomelu vajíčko, párek, slaninu trochu hořčice,maso osolím a pokladu nádivkou. dobře se to balí a děti nevybírají, co jim nechutná
Tak jsem recept také vyzkošela,ale omáčka mi přišla příliš vodová, tak jsem jí zahustila moukou. Nakrájela jsem tam také párek, okurku a vejce, trochu zjemnila sladkou smetanou a bylo to fakt dobré. Moji 3 chlapi (jeden je roční a jeden tříletý) všechno snědli a ten nejmenší chtěl 3x přidat. Vývar jsem také dala zeleninový jako Helena D. Dávám za 1.
no moc dobré jen jsem dala do té omáčky celou smetanu(250ml)a přišla mi malinko jak houbovka,asi jsem jí tam neměla dávat celou....příště:-)
Skvělé - místo masoxu jsem použila zeleninový vývar,vajíčkem jsem ozdobila talíř a omáčku zjemnila lžičkou šlehačky. Je to super recept!
Kostičkami vajíčka a okurky můžeme jídlo posypat až na talíři - okurka potom není uvařená podruhé "do bezvědomí".
Fakt vyborne, do omacky jsem pridala nastrouhane vejce, okurcicku a parecek a nemelo to chyby.
Skvělé - a to ani meumím zatím vařit, jedno z prvních jedlých jídel! Na maso jsem použila papiňák, do omáčky zamíchala vajíčko a párek a mňam, mňam...
Dělám podobně jako pí. Hana, dokonce když potřebuji využít menší kousky masa, nakrájím jen na kostky. Případně dělám i z kuřecího, jednak je u nás stáíle v mrazáku a také je to velmi rychlé. Možná ale někdo namítne, že už je to jiný recept
Já do té omáčky dávám všechno, co do ptáčků = nejen vařené vajíčko a okurku, ale i párek a nebo slaninu, případně houby - a to je pak ta správná mňamka!
To je fat výborný nápad, někomu ani to vejce s okurkou a cibulí zabalené v masu nechutná (třeba mně) a takhle je to rychlé a se stejnými surovinami. SUPER !
Perfektní, nikdy se mi do španěláků nechtělo kvůli pracnosti, ale tohle je bomba. Opravdu vynikající