• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky
Napište svůj komentář k receptu

Falešné španělské ptáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 73
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hovězí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice
    • cibule
    • olej
    • vývar
    • smetana
    • vejce
    • nakládané okurky nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a silně z obou stran potřeme hořčicí. Na oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou cibuli (hodně - cibule nám omáčku pěkně zahustí), přidáme maso a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyndáme a omáčku i s cibulí rozmixujeme, vrátíme do hrnce a zjemníme smetanou.
2
Nakonec nahrubo nastrouháme vařené vejce a vmícháme do omáčky. Kdo má rád, může nastrouhat i kyselou okurku. Omáčka je výborná a není zdaleka tak pracná, jako klasické ptáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešné španělské ptáčky II.

Falešné španělské ptáčky II.

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepča51 | 8. 8. 2014 00:18

    :-) se smetanou jsem to ještě neskoušel.... <:-)

  • majda | 29. 5. 2014 14:24

    ano SMETANA tam nepatří !!!!!!!! O:-) O:-) :-\

  • Lenny | 28. 5. 2014 13:01

    Dobrý!

  • Mirka | 24. 11. 2013 19:14

    :-( Dneska jsem zkusila poprvé se šlehačkou a už to neudělám. Bez ní jsou lepší, šlehačka patří do svíčkové nebo koprové, někdy dávám i do segedínu a to i zakysanou, ale ve španělácích mi prostě nějak nepasuje. :-(

  • soňa | 21. 9. 2013 12:42

    nevím od kdy nepatří do ptáčků smetana?????

  • valdan | 15. 7. 2013 18:28

    Okurky do španěláků patří, to se vzdáme radši vajec.

  • Klárka | 5. 3. 2013 18:58

    Tak jsem vyzkoušela a moc se mi nepovedla a pak jsem se dozvěděla od mamky,že do ptáčků smetana nepatří.

  • poklipo | 26. 1. 2013 10:05

    Za moc nestojí oproti falešným ptáčkům II.

  • Zuzimira | 3. 4. 2011 14:43

    Snadne, rychle, ale hlavne vyborne. Davam za 1

  • MartikK
    MartikK | 11. 3. 2011 16:00

    Výborné, nerada balím ptáčky, takže tato alternativa je u mě velmi oblíbená :)

  • Vendula | 26. 2. 2011 10:36

    Omáčka je výborná!

  • ****** | 30. 11. 2010 15:22

    ůžasnééé!!!!!!

  • kalash.nika | 19. 11. 2010 13:00

    Dělám poněkolikáté a jsou výborné!

  • marie | 6. 11. 2010 15:14

    a co je na nich falešnýho?jako že to nejsou roládky? :-|

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2010 13:17

    Takto připraveným ptáčkům říkáme-rozlítaní.Dělám jako p. Frouzová-slanina,cibule,uzenina,okurka,vejce-to nestrouhám,ale pokrájím,protože se mi omáčka ,,nelíbí,, :-)

  • sisinka01 | 4. 11. 2010 17:28

    Vynikající!!!

  • Petra V. | 15. 10. 2009 05:56

    Ano vyborna omacka, jen pridavam do omacky krome vejce natvrdo, okurky, take na kousky nakrajenou slaninu (dle chuti) a jeste do omacky drobet pl. horcice. Omacka dle me dostane lepsi chut... Kdyz delam klasicke ptacky, davam take slaninu dovnitr.... Ale to je na chuti kazdeho z nas...... Hezky den. Davam za 1.

  • Martina S. | 20. 6. 2009 18:05

    Dobré, rychlé ... ještě jsem přidala kousek nastrouhaného gothaje ... Píšu jedna s * ...

  • alena frouzová | 10. 5. 2008 00:21

    měli jsme v neděli jsou výborný říkám jim ztracené ptáčky.do máčky roztrouhám okurku,vajíčko.a kousek měk.salámu.přidávám i do omáčky trochu plnotučné hořtice a zahuštuji moukou.smetanu nedávám ale zkusím to.

  • Žofi Bergmannová | 14. 2. 2008 13:39

    Když přidáte do výpeku zbytek nanglické slaniny,omáčka je pikantnější.Na podlévání používám vývar nebo uvařenou vodu s masoxem.

  • Monika - | 17. 10. 2007 19:12

    můžete mi prosím někdo napsat kolik se čeho dává? děkuji

  • Jitka | 1. 10. 2007 13:52

    Jednoduše výborné! Dělala jsem to v papiňáku, takže i rychlé.

  • Kamil Podhorský | 20. 5. 2007 12:38

    Milé dámy,tento recept je naprosto perfektní a jednoduchý,což potvrzuje i fakt,že jsem to zvládl i já a to jsem muž. Partnerka ocenila mé snažení,takže Vám děkuji a přeji dobrou chuť

  • zita matejkova | 7. 5. 2007 10:05

    Opravdu vynikající,všem moc toto jídlo chutná a to jsou vybíraví.Včera jsem opět uvařila a zase nic nezbylo.

  • Radka Čížková | 9. 3. 2007 09:36

    Díky za tento recept. Můj přítel nemá rád závitky, takže mu tu a tam udělám tyto "ptáčky" a je z nich nadšený. Já koneckonců také, je to opravdu nenáročné na přípravu.

  • Zaneta Kunova | 4. 3. 2007 15:09

    Je to velmi chutny a nepracny recept.Dekuji

  • lenka | 26. 12. 2006 17:14

    Prave jsem ji dodelala je vyborna i memu priteli chutna dokonce si byl jeste pridat.Diky.

  • Dana Minaříková | 11. 11. 2006 17:49

    Jolano dávám sladkou smetanu.Jinak děkuji za vaši chválu a jsem moc ráda, že vám chutná:o)) Dlouho jsem tu nebyla a jsem překvapená takovým ohlasem.

  • Zazu | 10. 11. 2006 12:01

    Uvařila jsem pro 5 chlapů a sklízím chválu ještě týden poté - díky za recept :o)

  • Alena Tarabová | 9. 11. 2006 10:46

    Na adresu anonyma: Vy asi žijete v jiném světě, že Vám tento fantastický recept připadá jako krawina.

  • Anonym | 8. 11. 2006 15:48

    co to je za krawinu ??

  • Alexandra Hoffmannová | 6. 11. 2006 14:41

    I unás moc chutnalo a manžel,tak ten se olizoval, na vojně takovouhle mňamku prý nikdy neměl, ale je to již 32 let,co tam byl....

  • Daniela Hrušková | 6. 11. 2006 13:56

    U nás měly falešné španělské ptáčky úspěch, přítel to jedl celý víkend a dokonce si sám chodil přidat. Vajíčko i okurku jsem nastrouhala na struhadle s velkými oky , byla to dobrota...Díky za inspiraci!

  • LF. Altmann | 4. 11. 2006 10:06

    Vážené dámy,vážený pane Karle, snad každý chlap,který byl na vojně zná termín sekaný španělský ptáček, prostě maso a vše co španělského ptáčku patří je nakrájeno na kostky,vložka z okurek,párku, slaniny,vajíček se vkládá před dohotovením, chuťově velmi dobré,jednofuché,ale na vojně nikoliv oblíbené jídlo.Nedoporučuji podívat můžům,štastně ženatým,kteří absolvovali základní vojenskou službu a mnohdy se oženili i proto,aby již nikdy nic sekaného jíst nemuseli.

  • Jolana Fričková | 3. 11. 2006 19:27

    Jaká smetana se do receptu dává sladká nebo kysaná? Děkuji za odpověď

  • Lucie Skalická | 3. 11. 2006 18:24

    Takové recepty mám ráda. Minimum práce a nádobí a ještě ke všemu je to ňamina :-D

  • iva | 2. 11. 2006 11:55

    je to mňamka a jako maminka čtyřměsíčního mimča můžu říct jednoduché a rychlé.Díky a houšť takových receptů.

  • Karel | 31. 10. 2006 15:07

    Znám formu tohoto receptu zvanou vyvržený ptáci, ingrdience jsou zcela shodné s ptákama, ale z úsporných důvodů se použije jakékoli hovězí na kostky

  • Simča Sládková | 30. 10. 2006 13:17

    Taky děláme, nedáváme ale smetanu a vejce a okurku sypu až na talíři - víc nám to tak chutná (ale kousek párku a na kostičky krájenou rozškvařenou slaninu už do omáčky...)

  • katka | 29. 10. 2006 18:31

    tento recept znam ,ale rikame mu PTÁKOVINA

  • Jitka Bublová | 25. 10. 2006 11:27

    Dělám tak již dlouho, říkáme jim "rozlítané ptáčky". Dělám v papíňáku, maso krájím na nudličky, hodím na orestovanou cibuli se slaninou, orestuji, přihodím trochu hladké mouky, přidám hořčici, sůl, pepř, mletý kmín, část kostky zeleninového vývaru, nastrouhanou kyselou okurku, orestuji, podliju a udusím - stačí tak 25 minut. Omáčka je už zahuštěná moukou, takže stačí jen ochutnat, případně dosolit atd. Smetanu do ptáčků nikdy nepoužívám, to už by byl jiný recept, i když určitě taky výborný:-)

  • Magdalena Lapinlampi | 21. 10. 2006 22:07

    V receptu jsem udelala jedinou nedulezitou zmenu: misto platku jsem maso nakrajela na nudlicky, pridala vajicko, parek a okurku (tu z na konec) a bylo to naprosto vynikajici, opravdu skvely recept!!! Manzel byl nadseny, takze tohle jidlo bude v nasem TOP 10:o) Moc dekuju!

  • Petra Brethová | 20. 10. 2006 14:50

    To už je také déle co jsem je dělala,ale nevydrželi ani do druhého dne na oběd:-))

  • Maruš | 2. 10. 2006 14:07

    Taky občas dělám,jen nemixuji a nedávám smetanu.Zahustím normálně moukou.Na pánvičce rozškvařím kostičky slaniny,přidám na kolečka nakrájený párek,pak nahrubo nastrouhané kys.okurky a půlkolečka cibule.Osmahnu a přidám do omáčky povařit,nakonec protlačím vařené vejce kolečkem na brambory a zlehka promíchám.Je to moc dobré a hlavně rychlé.

  • Hospodyňka | 2. 10. 2006 10:33

    Jenom bych chtěla "nahlásit", že tento recept jsem již zařadila do těch osvědčených, které nikdy nezklamou. Už několikrát jsme měli výborný nedělní oběd nenáročný na přípravu!

  • Markéta | 23. 9. 2006 13:59

    Vynikající...dneska jsem je dělala a nemělo to chybu...akorát jsem maso dělala v troubě a bylo krasně měkounké...dávám za 1

  • Hospodyňka | 15. 5. 2006 11:48

    Bylo to výborné a budu to dělat častěji, ikdyž mi motání ptáčků zas tak nevadí. Na maso jsem jen pro barvičku přisypala trošku sladké papriky, jinak vše podle receptu a bylo to fakt moc dobré!

  • ¨Hana zacpalováz | 1. 4. 2006 18:32

    Ptáčky dělám tak ,méně pracné.Pomelu vajíčko, párek, slaninu trochu hořčice,maso osolím a pokladu nádivkou. dobře se to balí a děti nevybírají, co jim nechutná

  • Petra Š. | 30. 3. 2006 22:19

    Tak jsem recept také vyzkošela,ale omáčka mi přišla příliš vodová, tak jsem jí zahustila moukou. Nakrájela jsem tam také párek, okurku a vejce, trochu zjemnila sladkou smetanou a bylo to fakt dobré. Moji 3 chlapi (jeden je roční a jeden tříletý) všechno snědli a ten nejmenší chtěl 3x přidat. Vývar jsem také dala zeleninový jako Helena D. Dávám za 1.

  • Denisa | 10. 2. 2006 16:25

    no moc dobré jen jsem dala do té omáčky celou smetanu(250ml)a přišla mi malinko jak houbovka,asi jsem jí tam neměla dávat celou....příště:-)

  • Helena Dyntarová | 5. 2. 2006 12:13

    Skvělé - místo masoxu jsem použila zeleninový vývar,vajíčkem jsem ozdobila talíř a omáčku zjemnila lžičkou šlehačky. Je to super recept!

  • Di | 17. 11. 2005 16:37

    Kostičkami vajíčka a okurky můžeme jídlo posypat až na talíři - okurka potom není uvařená podruhé "do bezvědomí".

  • Karla Vilimkova | 10. 10. 2005 17:11

    Fakt vyborne, do omacky jsem pridala nastrouhane vejce, okurcicku a parecek a nemelo to chyby.

  • Dana Konrádová | 9. 10. 2005 17:14

    Skvělé - a to ani meumím zatím vařit, jedno z prvních jedlých jídel! Na maso jsem použila papiňák, do omáčky zamíchala vajíčko a párek a mňam, mňam...

  • Marie Svobodová | 7. 10. 2005 09:10

    Dělám podobně jako pí. Hana, dokonce když potřebuji využít menší kousky masa, nakrájím jen na kostky. Případně dělám i z kuřecího, jednak je u nás stáíle v mrazáku a také je to velmi rychlé. Možná ale někdo namítne, že už je to jiný recept

  • Hana | 6. 10. 2005 23:25

    Já do té omáčky dávám všechno, co do ptáčků = nejen vařené vajíčko a okurku, ale i párek a nebo slaninu, případně houby - a to je pak ta správná mňamka!

  • Jana z VM | 2. 9. 2005 11:47

    To je fat výborný nápad, někomu ani to vejce s okurkou a cibulí zabalené v masu nechutná (třeba mně) a takhle je to rychlé a se stejnými surovinami. SUPER !

  • Bery | 2. 9. 2005 11:17

    Perfektní, nikdy se mi do španěláků nechtělo kvůli pracnosti, ale tohle je bomba. Opravdu vynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Mixování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Hovězí maso Nakládané okurky Olej Pepř mletý Smetana Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Živánská

Živánská

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

84
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
84
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
51
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
51
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
43
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Falešné bifteky
Falešné bifteky
Falešné Burrito
Falešné Burrito
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
Falešné španělské ptáčky II.
Falešné španělské ptáčky II.
Falešný pařížský dort
Falešný pařížský dort
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z junioru
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact