• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky
Napište svůj komentář k receptu

Falešné španělské ptáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 73
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
Falešné španělské ptáčky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hovězí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice
    • cibule
    • olej
    • vývar
    • smetana
    • vejce
    • nakládané okurky nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a silně z obou stran potřeme hořčicí. Na oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou cibuli (hodně - cibule nám omáčku pěkně zahustí), přidáme maso a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyndáme a omáčku i s cibulí rozmixujeme, vrátíme do hrnce a zjemníme smetanou.
2
Nakonec nahrubo nastrouháme vařené vejce a vmícháme do omáčky. Kdo má rád, může nastrouhat i kyselou okurku. Omáčka je výborná a není zdaleka tak pracná, jako klasické ptáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešné španělské ptáčky II.

Falešné španělské ptáčky II.

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pepča51 | 8. 8. 2014 00:18

    :-) se smetanou jsem to ještě neskoušel.... <:-)

  • majda | 29. 5. 2014 14:24

    ano SMETANA tam nepatří !!!!!!!! O:-) O:-) :-\

  • Lenny | 28. 5. 2014 13:01

    Dobrý!

  • Mirka | 24. 11. 2013 19:14

    :-( Dneska jsem zkusila poprvé se šlehačkou a už to neudělám. Bez ní jsou lepší, šlehačka patří do svíčkové nebo koprové, někdy dávám i do segedínu a to i zakysanou, ale ve španělácích mi prostě nějak nepasuje. :-(

  • soňa | 21. 9. 2013 12:42

    nevím od kdy nepatří do ptáčků smetana?????

  • valdan | 15. 7. 2013 18:28

    Okurky do španěláků patří, to se vzdáme radši vajec.

  • Klárka | 5. 3. 2013 18:58

    Tak jsem vyzkoušela a moc se mi nepovedla a pak jsem se dozvěděla od mamky,že do ptáčků smetana nepatří.

  • poklipo | 26. 1. 2013 10:05

    Za moc nestojí oproti falešným ptáčkům II.

  • Zuzimira | 3. 4. 2011 14:43

    Snadne, rychle, ale hlavne vyborne. Davam za 1

  • MartikK
    MartikK | 11. 3. 2011 16:00

    Výborné, nerada balím ptáčky, takže tato alternativa je u mě velmi oblíbená :)

  • Vendula | 26. 2. 2011 10:36

    Omáčka je výborná!

  • ****** | 30. 11. 2010 15:22

    ůžasnééé!!!!!!

  • kalash.nika | 19. 11. 2010 13:00

    Dělám poněkolikáté a jsou výborné!

  • marie | 6. 11. 2010 15:14

    a co je na nich falešnýho?jako že to nejsou roládky? :-|

  • recepty73
    recepty73 | 5. 11. 2010 13:17

    Takto připraveným ptáčkům říkáme-rozlítaní.Dělám jako p. Frouzová-slanina,cibule,uzenina,okurka,vejce-to nestrouhám,ale pokrájím,protože se mi omáčka ,,nelíbí,, :-)

  • sisinka01 | 4. 11. 2010 17:28

    Vynikající!!!

  • Petra V. | 15. 10. 2009 05:56

    Ano vyborna omacka, jen pridavam do omacky krome vejce natvrdo, okurky, take na kousky nakrajenou slaninu (dle chuti) a jeste do omacky drobet pl. horcice. Omacka dle me dostane lepsi chut... Kdyz delam klasicke ptacky, davam take slaninu dovnitr.... Ale to je na chuti kazdeho z nas...... Hezky den. Davam za 1.

  • Martina S. | 20. 6. 2009 18:05

    Dobré, rychlé ... ještě jsem přidala kousek nastrouhaného gothaje ... Píšu jedna s * ...

  • alena frouzová | 10. 5. 2008 00:21

    měli jsme v neděli jsou výborný říkám jim ztracené ptáčky.do máčky roztrouhám okurku,vajíčko.a kousek měk.salámu.přidávám i do omáčky trochu plnotučné hořtice a zahuštuji moukou.smetanu nedávám ale zkusím to.

  • Žofi Bergmannová | 14. 2. 2008 13:39

    Když přidáte do výpeku zbytek nanglické slaniny,omáčka je pikantnější.Na podlévání používám vývar nebo uvařenou vodu s masoxem.

  • Monika - | 17. 10. 2007 19:12

    můžete mi prosím někdo napsat kolik se čeho dává? děkuji

  • Jitka | 1. 10. 2007 13:52

    Jednoduše výborné! Dělala jsem to v papiňáku, takže i rychlé.

  • Kamil Podhorský | 20. 5. 2007 12:38

    Milé dámy,tento recept je naprosto perfektní a jednoduchý,což potvrzuje i fakt,že jsem to zvládl i já a to jsem muž. Partnerka ocenila mé snažení,takže Vám děkuji a přeji dobrou chuť

  • zita matejkova | 7. 5. 2007 10:05

    Opravdu vynikající,všem moc toto jídlo chutná a to jsou vybíraví.Včera jsem opět uvařila a zase nic nezbylo.

  • Radka Čížková | 9. 3. 2007 09:36

    Díky za tento recept. Můj přítel nemá rád závitky, takže mu tu a tam udělám tyto "ptáčky" a je z nich nadšený. Já koneckonců také, je to opravdu nenáročné na přípravu.

  • Zaneta Kunova | 4. 3. 2007 15:09

    Je to velmi chutny a nepracny recept.Dekuji

  • lenka | 26. 12. 2006 17:14

    Prave jsem ji dodelala je vyborna i memu priteli chutna dokonce si byl jeste pridat.Diky.

  • Dana Minaříková | 11. 11. 2006 17:49

    Jolano dávám sladkou smetanu.Jinak děkuji za vaši chválu a jsem moc ráda, že vám chutná:o)) Dlouho jsem tu nebyla a jsem překvapená takovým ohlasem.

  • Zazu | 10. 11. 2006 12:01

    Uvařila jsem pro 5 chlapů a sklízím chválu ještě týden poté - díky za recept :o)

  • Alena Tarabová | 9. 11. 2006 10:46

    Na adresu anonyma: Vy asi žijete v jiném světě, že Vám tento fantastický recept připadá jako krawina.

  • Anonym | 8. 11. 2006 15:48

    co to je za krawinu ??

  • Alexandra Hoffmannová | 6. 11. 2006 14:41

    I unás moc chutnalo a manžel,tak ten se olizoval, na vojně takovouhle mňamku prý nikdy neměl, ale je to již 32 let,co tam byl....

  • Daniela Hrušková | 6. 11. 2006 13:56

    U nás měly falešné španělské ptáčky úspěch, přítel to jedl celý víkend a dokonce si sám chodil přidat. Vajíčko i okurku jsem nastrouhala na struhadle s velkými oky , byla to dobrota...Díky za inspiraci!

  • LF. Altmann | 4. 11. 2006 10:06

    Vážené dámy,vážený pane Karle, snad každý chlap,který byl na vojně zná termín sekaný španělský ptáček, prostě maso a vše co španělského ptáčku patří je nakrájeno na kostky,vložka z okurek,párku, slaniny,vajíček se vkládá před dohotovením, chuťově velmi dobré,jednofuché,ale na vojně nikoliv oblíbené jídlo.Nedoporučuji podívat můžům,štastně ženatým,kteří absolvovali základní vojenskou službu a mnohdy se oženili i proto,aby již nikdy nic sekaného jíst nemuseli.

  • Jolana Fričková | 3. 11. 2006 19:27

    Jaká smetana se do receptu dává sladká nebo kysaná? Děkuji za odpověď

  • Lucie Skalická | 3. 11. 2006 18:24

    Takové recepty mám ráda. Minimum práce a nádobí a ještě ke všemu je to ňamina :-D

  • iva | 2. 11. 2006 11:55

    je to mňamka a jako maminka čtyřměsíčního mimča můžu říct jednoduché a rychlé.Díky a houšť takových receptů.

  • Karel | 31. 10. 2006 15:07

    Znám formu tohoto receptu zvanou vyvržený ptáci, ingrdience jsou zcela shodné s ptákama, ale z úsporných důvodů se použije jakékoli hovězí na kostky

  • Simča Sládková | 30. 10. 2006 13:17

    Taky děláme, nedáváme ale smetanu a vejce a okurku sypu až na talíři - víc nám to tak chutná (ale kousek párku a na kostičky krájenou rozškvařenou slaninu už do omáčky...)

  • katka | 29. 10. 2006 18:31

    tento recept znam ,ale rikame mu PTÁKOVINA

  • Jitka Bublová | 25. 10. 2006 11:27

    Dělám tak již dlouho, říkáme jim "rozlítané ptáčky". Dělám v papíňáku, maso krájím na nudličky, hodím na orestovanou cibuli se slaninou, orestuji, přihodím trochu hladké mouky, přidám hořčici, sůl, pepř, mletý kmín, část kostky zeleninového vývaru, nastrouhanou kyselou okurku, orestuji, podliju a udusím - stačí tak 25 minut. Omáčka je už zahuštěná moukou, takže stačí jen ochutnat, případně dosolit atd. Smetanu do ptáčků nikdy nepoužívám, to už by byl jiný recept, i když určitě taky výborný:-)

  • Magdalena Lapinlampi | 21. 10. 2006 22:07

    V receptu jsem udelala jedinou nedulezitou zmenu: misto platku jsem maso nakrajela na nudlicky, pridala vajicko, parek a okurku (tu z na konec) a bylo to naprosto vynikajici, opravdu skvely recept!!! Manzel byl nadseny, takze tohle jidlo bude v nasem TOP 10:o) Moc dekuju!

  • Petra Brethová | 20. 10. 2006 14:50

    To už je také déle co jsem je dělala,ale nevydrželi ani do druhého dne na oběd:-))

  • Maruš | 2. 10. 2006 14:07

    Taky občas dělám,jen nemixuji a nedávám smetanu.Zahustím normálně moukou.Na pánvičce rozškvařím kostičky slaniny,přidám na kolečka nakrájený párek,pak nahrubo nastrouhané kys.okurky a půlkolečka cibule.Osmahnu a přidám do omáčky povařit,nakonec protlačím vařené vejce kolečkem na brambory a zlehka promíchám.Je to moc dobré a hlavně rychlé.

  • Hospodyňka | 2. 10. 2006 10:33

    Jenom bych chtěla "nahlásit", že tento recept jsem již zařadila do těch osvědčených, které nikdy nezklamou. Už několikrát jsme měli výborný nedělní oběd nenáročný na přípravu!

  • Markéta | 23. 9. 2006 13:59

    Vynikající...dneska jsem je dělala a nemělo to chybu...akorát jsem maso dělala v troubě a bylo krasně měkounké...dávám za 1

  • Hospodyňka | 15. 5. 2006 11:48

    Bylo to výborné a budu to dělat častěji, ikdyž mi motání ptáčků zas tak nevadí. Na maso jsem jen pro barvičku přisypala trošku sladké papriky, jinak vše podle receptu a bylo to fakt moc dobré!

  • ¨Hana zacpalováz | 1. 4. 2006 18:32

    Ptáčky dělám tak ,méně pracné.Pomelu vajíčko, párek, slaninu trochu hořčice,maso osolím a pokladu nádivkou. dobře se to balí a děti nevybírají, co jim nechutná

  • Petra Š. | 30. 3. 2006 22:19

    Tak jsem recept také vyzkošela,ale omáčka mi přišla příliš vodová, tak jsem jí zahustila moukou. Nakrájela jsem tam také párek, okurku a vejce, trochu zjemnila sladkou smetanou a bylo to fakt dobré. Moji 3 chlapi (jeden je roční a jeden tříletý) všechno snědli a ten nejmenší chtěl 3x přidat. Vývar jsem také dala zeleninový jako Helena D. Dávám za 1.

  • Denisa | 10. 2. 2006 16:25

    no moc dobré jen jsem dala do té omáčky celou smetanu(250ml)a přišla mi malinko jak houbovka,asi jsem jí tam neměla dávat celou....příště:-)

  • Helena Dyntarová | 5. 2. 2006 12:13

    Skvělé - místo masoxu jsem použila zeleninový vývar,vajíčkem jsem ozdobila talíř a omáčku zjemnila lžičkou šlehačky. Je to super recept!

  • Di | 17. 11. 2005 16:37

    Kostičkami vajíčka a okurky můžeme jídlo posypat až na talíři - okurka potom není uvařená podruhé "do bezvědomí".

  • Karla Vilimkova | 10. 10. 2005 17:11

    Fakt vyborne, do omacky jsem pridala nastrouhane vejce, okurcicku a parecek a nemelo to chyby.

  • Dana Konrádová | 9. 10. 2005 17:14

    Skvělé - a to ani meumím zatím vařit, jedno z prvních jedlých jídel! Na maso jsem použila papiňák, do omáčky zamíchala vajíčko a párek a mňam, mňam...

  • Marie Svobodová | 7. 10. 2005 09:10

    Dělám podobně jako pí. Hana, dokonce když potřebuji využít menší kousky masa, nakrájím jen na kostky. Případně dělám i z kuřecího, jednak je u nás stáíle v mrazáku a také je to velmi rychlé. Možná ale někdo namítne, že už je to jiný recept

  • Hana | 6. 10. 2005 23:25

    Já do té omáčky dávám všechno, co do ptáčků = nejen vařené vajíčko a okurku, ale i párek a nebo slaninu, případně houby - a to je pak ta správná mňamka!

  • Jana z VM | 2. 9. 2005 11:47

    To je fat výborný nápad, někomu ani to vejce s okurkou a cibulí zabalené v masu nechutná (třeba mně) a takhle je to rychlé a se stejnými surovinami. SUPER !

  • Bery | 2. 9. 2005 11:17

    Perfektní, nikdy se mi do španěláků nechtělo kvůli pracnosti, ale tohle je bomba. Opravdu vynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Mixování Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Hovězí maso Nakládané okurky Olej Pepř mletý Smetana Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Cheesecake

Cheesecake

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Kulaté kynuté knedlíky - příloha

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

59
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
58
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
52
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
49
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Falešné bifteky
Falešné bifteky
Falešné Burrito
Falešné Burrito
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
Falešné španělské ptáčky II.
Falešné španělské ptáčky II.
Falešný pařížský dort
Falešný pařížský dort
Falešný tatarák z junioru
Falešný tatarák z junioru
  • Recepty.cz
  • Falešné španělské ptáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact