• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Falešné halušky
Napište svůj komentář k receptu

Falešné halušky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešné halušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení těstoviny
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 400
      g uzené maso 300-400

Postup přípravy receptu

1
Zelí si připravíme normálně jako přílohu, jen můžeme přisladit a zahustit hladkou moukou. Dáme povařit uzené a zároveň si uvaříme těstoviny. Masíčko pak nakrájíme na kostičky, orestujeme na cibulce, přidáme k tomu zahuštěné zelí a uvařené těstoviny a promícháme. Většinou jen osolíme a opepříme, ale kdo chce, může použít i jiné koření. To je vše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Falešné bifteky

Falešné bifteky

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • daja | 23. 5. 2011 19:51

    tak tak

  • daja | 23. 5. 2011 19:50

    hm a nerika se tomu fličky?????????

  • Zdenka Kocmichová | 6. 6. 2010 13:24

    Mooc dobré. Rychlé, jednoduché, chutné. Hodnotím za 1!

  • Zora Manasová | 23. 11. 2008 12:34

    Ešte doplním Mirku, strapačky sa jedia aj len s opraženou cibuľou, tie mám najradšej, mohla by som ich jesť aj každý deň. Dáva sa na ne ešte, ako aj na bryndzáky a kapustné, slanina, ja môžem aj bez nej.

  • Mirka G. | 23. 11. 2008 10:02

    Ak by som mohla doplniť pani Terezu, tak strapačky sa robia zo zemiakov a múky a pridáva sa k nim bryndza (strapačky bryndzové), kapusta -dusená alebo aj surová (kyslá) - strapačky s kapustou, údený syr...podľa toho na čo máme práve chuť:-) a halušky sú z múky, vajca a vody, príp. mlieka a používajú sa ako príloha napr. k perkeltu. Ale ten názov sa aj tak väčšinou používa rôzne - aj ja hovorím halušky a varím strapačky:-)

  • Tereza J. | 23. 11. 2008 09:10

    Ešte dodatok : u nás sa robia s kyslou kapustou len halušky, teda zo zemiakového cesta, nie cestoviny. S hlávkovou kapustou sa robia halušky, ale aj cestoviny - fliačky.

  • Tereza J. | 23. 11. 2008 09:07

    Evička, iný kraj, iný mrav:))) Niekde to volajú halušky, inde strapačky, inde zase trepanky... A je jedno, či sú s bryndzou, kapustou, kyslou kapustou, tvarohom, syrom... Inak preklad vo forme střapačky ma vždy rozveselí ( tým vás nechcem uraziť ). U nás sa robia halušky s kapustou, jedno akou, bez údeného, ale s fúrou údenej vyškvarenej slaniny. Dooooooooobrota.

  • Eva J. | 22. 11. 2008 22:48

    Malý detail - halušky se zelím a uzeným vlastně nejsou halušky, ale střapačky. Halušky zásadně s bryndzou. Ale jinak to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. :)

  • JB | 21. 11. 2007 13:03

    Podobný recept jsem kdysi někde vyčetla a je výborný, jen maličko jednodušší. Místo uzeného se s cibulí (té dávám dost) osmahne nakrájená debrecínka, moravské uzené nebo něco podobného, pak se vmíchá pokrájené vymačkané kyselé zelí (bez vaření), nechá se jen prohřát a vmíchají se těstoviny. Dobré, rychlé, výborné, a i nějaký ten vitamín ze zelíčka zůstane.

  • Marta Dočekalová | 12. 11. 2007 16:55

    Tento recept dělám už delší dobu a je opravdu dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kysané zelí Těstoviny Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

155
Výborný dresing
Výborný dresing
67
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
59
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
52
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
34
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Falešné halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact