Teda já to snad budu muset vyzkoušet :-) Po té co jsem přečetla, že to jí i manžel, který špenát nesnáší.............jen by mě zajímalo, jak jste ho přemluvila, aby to ochutnal :-) Gnocchi z penny už jsem měla dvakrát v ruce, ale po každé jsem je vrátila, to půlkilové balení za 40kč mi přijde hrozně drahé a pochybuji že by vůbec bylo dostačující pro manžela (a to máme ještě dva kluky :-) ) Takže tato pytlíková verze u mě určitě nezůstane bez povšimnutí a vyzkouším. A jelikož jsem gnocchi ještě nikdy nejedla, tak aspoň nebudu mět s čím srovnávat :-)
Bylo to skvělé a překvapivě rychlé a jednoduché.Dcerka mi teď po nemoci již delší dobu nechce moc jíst,ale dnes si prý "pošmákla".Lidko díky.
Gnocchi miluji a zároveň se mi nechce dlouho stát u plotny, takže určitě tento recept vyzkouším a to hned dnes, jakmile večer dorazím z práce! Děkuji!!!:-))
Moc dobré. Tímto jídlem jsem v jednom z minulých parných dní vyřešila problém, jak uvařit teplé jídlo a nepadnout u plotny. Jen ty noky jsem trochu ošidila a koupila hotové balení.
Je to fantastický, zrovna jsem se dala do jídla. Dělám gnocchi dost podobně, ale tahle omáčková verze jde do krku úplně sama. Přidala jsem navrch parmezán.
Jsem moc ráda, že chutnalo, u nás doma patří tohle jídlo k TOP, děti ho milují. Ba ho dokonce jí i manžel, který španát nesnáší.
Od malinka nejim veškerou vařenou zeleninu, něco málo snim v polévce nebo tak,a le minimum. Bránim se tomu zuby nehty. Ale teď mám přítele, který ji rád a nejradši špenát, tak to občas skousnu. Našla jsem toto a zaujalo, tak jsme to včera udělali k večeři, vždy děláme dost, aby bylo do práce k obědu. A teď sedim v práci u stolu a zuby nehty se držim, abych to nešla sníst, že je moc brzy. Bylo to báječné! Opravdu moc dobré. Možná změním oblíbené jídlo:) Díky! Jo, jen jsme nakonec do té omáčky přidali strouhaný sýr, my jsme hodné sýroví:)
Moc děkuju všem :-).
Lidko, také se připojuju s přáním všeho nejlepšího a hlavně pevného zdraví!! Hepy bérsdéj tů jů:-)))
Takže hodně štěstí a zdraví.
Terezko, půlkulaté.
Lidka, vy dnes máte narodeniny ??? Tak vám prajem veľa zdravíčka, veľa dobrých varešiek a ešte viac spokojných papkáčov:))
Jsem ráda, že vám můj vynález chutná :-). Byla to trochu z nouze ctnost - já gnocchi miluju a přemýšlela jsem, jak na ně vyhrát. Jinak o to "placatění" vidličkou se vždycky děti perou, to je baví.
Terezko, díky, dneska to mám jako dárek k narozeninám :-).
Teraz som si všimla, že som neoznámkovala, takže dávam 1.
Doporučuji. Vynikající!!! Nemá chybu. :)
Lidka, robila som gnocchi presne podľa vášho receptu, ešte 26.10., len som nepísala komentár. Boli výborné, manžel žiada opakovať.
Lidko, abych byla v pohotovosti, mívám doma hotové gnocchi z Penny (cca 20 Kč), ale 1 balení je akorát tak porce pro syna, a to mám ještě manžela a dceru. Takže 3 balení stačí v případě, že pánové zrovna nemají hlad. Váš recept se mi tedy moc hodí! U nás k nim kromě špenátu frčí omáčka-rychlovka: osmahnu větší cibuli, na to nasypu Nivu (nadrobenou), nechám rozpustit, zaliju smetanou nebo šlehčkou, přidám česnek (nebo pesto), popř podle potřeby zahustím malinko moukou. Té omáčky není třeba moc, je sytá. Poř. místo Nivy k cibuli vyklopím z konzervy rajčata, opět trocha smetany, česneku a třeba bazalkya zahustit. Pokud zbyl v lednici eidam, nadrobno ho nastrouhám a posypu hotové jídlo.A k těm "pravým" bramborovým nokům- občas je dělávám, ale výhradně z krupice a trochu je "nafouknu" práškem do pečiva a zjemním 2 lžícemi tvarohu a strouhanky. Kdysi jsem tenhle nápad někde načetla, těsto je pak jemné a nadýchané.
Něco podobného patří mezi naše oblíbená jídla - špenát děláme normální hustoty, ALE přidáváme do něj sterilovanou kukuřici ("přiměřeně, přiměřeně). Dáme gnocchi, špenát, maso, sýr :o)
Jinak budu ráda, když vyzkoušíte a napíšete názor na tenhle můj zlepšovák :-). Ať pozitivní nebo negativní, případně jiné vylepšení...
Pani Kovářová, nevedela som o tom, že je tu už uverejnený, nekontrolovala som to. Ale maily mi dochádzajú v poriadku, neviem, kde je chyba.
Vím a ani jsem to tak nemyslela:-) Pokud to tak vyznělo, omlouvám se, psaný projev je vždycky ochuzen o výraz obličeje:-))
Jarko, vždyť víte, že se nezlobím :-).
Paní Jaručušková, recept na Gnocchi, který vkládáte do komentáře je zde již uveřejněný jako recept. Najdete ho zde http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JQLOLMF3&id_kategorie=JNLOIRK5. Zkoušela jsem vám poslat e-mail, ovšem bezúspěšně.
Ospravedlňujem sa, 2x som pripísala recept, ale príspevok nebol dosiaľ uverejnený.
To bychom asi, Lidko, nemohli jíst nic, co není čerstvé. I do těch knedlíků v prášku asi dávají nějaké konzervanty. Jen jsem chtěla poradit, protože tyhle gnocchi jsou ještě rychleji připravené než ty z pytlíku, ale realizace je pochopitelně na Vás:-))
Jarko, já se právě té trvanlivosti děsím. Říkám si, co do toho asi nacpali...
Di, mám doma dvě "holčičky" (9 a 18 let) a jedno balení by nám 4 na oběd taky nestačilo :o)))Navíc jsem na malém městě, takže tu Plusy a Penny nemáme... Jen Jednotu (dnes tedy Konzum......). Takže proto jsem hledala jinou variantu. A díky, o víkendu to otestuji a dám vědět.
Jarko, je vidět, že máte dcery. Mému 2 m vysokému "chlapečkovi" by rozhodně čtvrtka pytlíku nestačila.
Ale tyhle noky můžete mít taky ve spíži připravené, dokud "neudeří":-)). Jsou trvanlivé.
Jarko, díky zkusím. Já mám spíš problém v tom, že moje děti si obvykle vymyslí jídlo až potom, co přijedu z nákupu a ten pytlík bramborových knedlíků mě zachraňuje...
Lidko, je to tak, jak píše Di. Jedno balení stojí kolem 20,-Kč ( můj spořivý muž by nedovolil kupovat něco drahého:-)) a tím, že je to syté jídlo, stačí jeden balíček pro 4 - člennou rodinu:-))
Recept najdete zde http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JQLOLMF3&id_kategorie=JNLOIRK5
Pani Kovářová, ráno som pridala ten sľúbený recept, ale príspevok sa neobjavil. Nedošlo to ?
Lidko, v Plusu mají 500 g balení za cca 18 Kč. V Penny Marketu to možná bude obdobné. Zřejmě to nebude nejvyšší kvalita, ale je to docela dobré, pokud potřebujete mít rychle teplou večeř. Váš recept se mi moc líbí, určitě ho vyzkouším.
Jarko, já vím, že se dají hotové gnocchi koupit. jen se mi nechce dát za dvě balení 70 korun, to mi přijde na přílohu docela dost...
V Penny Marketu mají hotové Gnocchi, stačí je jen podle návodu povařit. Jsou docela dobré a je to hned:-)) Mají je v regálu u těstovin.
Kuchařko - moc děkuji, já je tu hledala tak před rokem a "nevyskočil" mi. Tak tu možná není tak clouho... A nebo neumím hledat :-)))
Jinak ten recept z Apetitu najdete i tady :-))) http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JRERJODPJ&id_kategorie=JNLNMMR3
Hospodyňko - díky, díky, díky!!!!!!!!!! kouknu se tam a uvidím. Je-li to moc složité, vyzkouším "vylepšené pytlíkovky".... Já kdykoli jdu do italské restaurace půl hodiny vybírám, co bych si dala - a skončím u gnochi se špenátovou či sýrovu omajdou:-)
Pro Simču S.: co se týče pravých italských gnocchi - recept najdete na apetitonline.cz. Ale je to tak strašně pracné a zdlouhavé, že myslím že tyhle vylepšené "pytlíkovky" to plnohodnotně nahradí!
Simčo, já těch receptů vyzkoušela už spousty, ale pořád to byly spíš bramborové knedlíky...nejvíc podobné mi to vyšlo z toho pytlíku. Terezo, na Vásš recept jsem moc zvědavá.
Slejšky sú tiež zaujímavé , Di : ))) Simčo mám, ale musím pohľadať.
Chtěla jsem se zeptat, zda někdo namáte orginální recept na italské GNOCHI - tedy ne z pytlíku či polotovar v chlazeném pultu :o))). Hledám ho už dost dlouho. Díky!!!
Šárko klidně ho dejte vedle, není to problém. Jinak podotýkám, že nemá vzniknout klasický špenát, ale špenátová omáčka. Jinak občas jsem viděla, že toto jídlo ještě sypou v restauracích strouhaným sýrem. Je to dobré, ale není to nutné.
Liduš ,celé se mi to líbí,dnes bych vyzkoušela,ale jak to vypadá,to maso ve špenátě.Nezkoušela jste dát jen nahoru na špenát?Připadá mi to , že je těch opečených kousků kuřete škoda ,zaňahňat je špenátem.Ztratí to myslíte na chuti,když bych tam to maso nedala,ale orestované dala na špenát?Díky .
"Kokošky" se vaří i v Čechách a mákem nebo strouhankou. Pojmenování není možná tak poetické, ale zato ryze lidové. Říká se jim slejšky.
Terezko, myslím že zemiakové cesto a těsto na bramborové knedlíky je to samé....Jinak gnocchi jsem zkoušela udělat i z čerstvých brambor, ale jak by řekl Trautenberk, bylo to moc bramborové...z toho pytlíku je to prostě lepší.
Jinak tohle je to, co jsem slibovala paní Kutačové - konečně se mi povedlo odvážit tu mouku - na tom to celé vázlo.
Ouou, prosím o opravu, psala jsem to rychle - vál má být poprášen polohrubou moukou, ne hrubou. Díky moc.
Pani Lidka, možno použiť aj zemiakové cesto v prášku ? Gnocchi sa robia zo zemiakovéího cesta. Inak, u nás sa rovnako robia kokošky, chýba im iba to rozplácnutie vidličkou, a hotové sa sypu makom, cukrom a polejú maslom alebo obalia v opraženej strúhanke s cukrom. Mňam, narobili ste mi chúťky.
paní Lidko, to vypadá nádherně!