• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Falešná želví polévka - hovězí
Napište svůj komentář k receptu

Falešná želví polévka - hovězí

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná želví polévka - hovězí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 10
      ks pepř celý
    • bobkový list
    • 1
      ks nové koření
    • sůl
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Maso zprudka opečeme v rozpálené troubě jen co chytne barvu (cca 1/2 hodiny). Současně opečeme všechnu neloupanou, na polovic rozkrojenou cibuli, řezem na plech, až je na řezu spálená. Opečené maso vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, přidáme opečené cibule a koření a na malém plameni zvolna vaříme aspoň 5´hodin, čím déle, tím lépe; doléváme vroucí vodou. Na závěr přidáme zeleninu, kterou po změknutí spolu s masem vyndáme, nakrájíme jak jsme zvyklí, maso obereme a vše vložíme do přecezené polévky.
2
Kdo chce, může dochutit 1 lžící vína scherry a pár kapkami worchesteru.
3
Ze 2 vařených a 1 syrového žloutku, trošky hrubé mouky a soli uděláme těstíčko ze kterého tvoříme "želví vejce", čím menší tím lépe. Já vyválím váleček asi 1/2 cm tlustý a z něj uždibuji a házím do vývaru. Pokud jsou v rodině děti, tak si náramně vyhrají - samozřejmě NE V KUCHYNI U SPORÁKU!!!
4
Zdroj: nezjištěn; Želví vejce podle V. Vrabce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná želví polévka

Falešná želví polévka

Želví sušenky s karamelem

Želví sušenky s karamelem

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tommy | 21. 11. 2013 14:00

    želvy nežeru :-)

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 10:14

    Oháňka je ocas, na polévku vynikající :-P

  • Klára K. | 23. 10. 2010 10:01

    Nemôžem si pomôcť, ale ja to mäso v ingredienciích nikde nevidím, je to tam? Ešte niečo, čo je to oháňka? Ktorá časť hovädzny to je? ďakujem

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 09:11

    Výborná!

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 21:01

    Jinak Oldo, protože Velkou kuchařku Mistra Vrabce vlastním a doporučuju ji, aby si ji sehnal každý adept kuchařského umění :-)))-je perfektní - taky je už chudinka z r. 1970 hooodně obnošená - čerpal jste z rec.č. 731? - p.Vrabec použil i telecí hlavu do vývaru - což jsem netušila a ještě další věci, vážně mě zajímá, jestli jste komplet tento recept i s lanýži nebo pestřci dělal. Ale jinak souhlasíte s tím,že tahle kuchařka vedle jiných by měla být v každé kuchařské knihovně? Já si to myslím.

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 20:05

    jajo - v každém slušném řeznictví, jinak ji mají i balenou v Kaufu a Albertu. Já ji kupuju v Plusu - tam máme extra pultovku pro maso-uzeniny, tohle se fakt sehnat dá :-)))))

  • jaja 13 | 30. 10. 2008 19:49

    No jo, ale kde se dá taková oháňka koupit.

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 18:37

    Tedy Oldo,teď jste mi vyrazil dech. Tuhle polévku přesně s těmito přísadami dělala manželova maminka - celá jeho rodina milovala polívku z oháňky - tak ji jmenovali, nikdy mě nenapadlo, že může mít i tak vznosný název. Cpali ji do mě při každé návštěvě :-DDD, až ji dělám taky minimálně 1 do měsíce a víckrát o svátcích. Každopádně je skvělá vřele doporučuju, nebudete litovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

45
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
35
Drůbeží paštika s tymiánem a pomerančem
Drůbeží paštika s…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Nová miss Linda Górecká: Opouští přítele

Nová miss Linda Górecká: Opouští přítele

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Falešná želví polévka - hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact