• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Falešná želví polévka - hovězí
Napište svůj komentář k receptu

Falešná želví polévka - hovězí

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná želví polévka - hovězí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 10
      ks pepř celý
    • bobkový list
    • 1
      ks nové koření
    • sůl
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Maso zprudka opečeme v rozpálené troubě jen co chytne barvu (cca 1/2 hodiny). Současně opečeme všechnu neloupanou, na polovic rozkrojenou cibuli, řezem na plech, až je na řezu spálená. Opečené maso vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, přidáme opečené cibule a koření a na malém plameni zvolna vaříme aspoň 5´hodin, čím déle, tím lépe; doléváme vroucí vodou. Na závěr přidáme zeleninu, kterou po změknutí spolu s masem vyndáme, nakrájíme jak jsme zvyklí, maso obereme a vše vložíme do přecezené polévky.
2
Kdo chce, může dochutit 1 lžící vína scherry a pár kapkami worchesteru.
3
Ze 2 vařených a 1 syrového žloutku, trošky hrubé mouky a soli uděláme těstíčko ze kterého tvoříme "želví vejce", čím menší tím lépe. Já vyválím váleček asi 1/2 cm tlustý a z něj uždibuji a házím do vývaru. Pokud jsou v rodině děti, tak si náramně vyhrají - samozřejmě NE V KUCHYNI U SPORÁKU!!!
4
Zdroj: nezjištěn; Želví vejce podle V. Vrabce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná želví polévka

Falešná želví polévka

Želví sušenky s karamelem

Želví sušenky s karamelem

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tommy | 21. 11. 2013 14:00

    želvy nežeru :-)

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 10:14

    Oháňka je ocas, na polévku vynikající :-P

  • Klára K. | 23. 10. 2010 10:01

    Nemôžem si pomôcť, ale ja to mäso v ingredienciích nikde nevidím, je to tam? Ešte niečo, čo je to oháňka? Ktorá časť hovädzny to je? ďakujem

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 09:11

    Výborná!

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 21:01

    Jinak Oldo, protože Velkou kuchařku Mistra Vrabce vlastním a doporučuju ji, aby si ji sehnal každý adept kuchařského umění :-)))-je perfektní - taky je už chudinka z r. 1970 hooodně obnošená - čerpal jste z rec.č. 731? - p.Vrabec použil i telecí hlavu do vývaru - což jsem netušila a ještě další věci, vážně mě zajímá, jestli jste komplet tento recept i s lanýži nebo pestřci dělal. Ale jinak souhlasíte s tím,že tahle kuchařka vedle jiných by měla být v každé kuchařské knihovně? Já si to myslím.

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 20:05

    jajo - v každém slušném řeznictví, jinak ji mají i balenou v Kaufu a Albertu. Já ji kupuju v Plusu - tam máme extra pultovku pro maso-uzeniny, tohle se fakt sehnat dá :-)))))

  • jaja 13 | 30. 10. 2008 19:49

    No jo, ale kde se dá taková oháňka koupit.

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 18:37

    Tedy Oldo,teď jste mi vyrazil dech. Tuhle polévku přesně s těmito přísadami dělala manželova maminka - celá jeho rodina milovala polívku z oháňky - tak ji jmenovali, nikdy mě nenapadlo, že může mít i tak vznosný název. Cpali ji do mě při každé návštěvě :-DDD, až ji dělám taky minimálně 1 do měsíce a víckrát o svátcích. Každopádně je skvělá vřele doporučuju, nebudete litovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Tykvový kompot
Tykvový kompot
49
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Falešná želví polévka - hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact