• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Falešná želví polévka - hovězí
Napište svůj komentář k receptu

Falešná želví polévka - hovězí

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná želví polévka - hovězí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • mrkev
    • petržel
    • celer
    • 10
      ks pepř celý
    • bobkový list
    • 1
      ks nové koření
    • sůl
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Maso zprudka opečeme v rozpálené troubě jen co chytne barvu (cca 1/2 hodiny). Současně opečeme všechnu neloupanou, na polovic rozkrojenou cibuli, řezem na plech, až je na řezu spálená. Opečené maso vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, přidáme opečené cibule a koření a na malém plameni zvolna vaříme aspoň 5´hodin, čím déle, tím lépe; doléváme vroucí vodou. Na závěr přidáme zeleninu, kterou po změknutí spolu s masem vyndáme, nakrájíme jak jsme zvyklí, maso obereme a vše vložíme do přecezené polévky.
2
Kdo chce, může dochutit 1 lžící vína scherry a pár kapkami worchesteru.
3
Ze 2 vařených a 1 syrového žloutku, trošky hrubé mouky a soli uděláme těstíčko ze kterého tvoříme "želví vejce", čím menší tím lépe. Já vyválím váleček asi 1/2 cm tlustý a z něj uždibuji a házím do vývaru. Pokud jsou v rodině děti, tak si náramně vyhrají - samozřejmě NE V KUCHYNI U SPORÁKU!!!
4
Zdroj: nezjištěn; Želví vejce podle V. Vrabce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná želví polévka

Falešná želví polévka

Želví sušenky s karamelem

Želví sušenky s karamelem

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tommy | 21. 11. 2013 14:00

    želvy nežeru :-)

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 10:14

    Oháňka je ocas, na polévku vynikající :-P

  • Klára K. | 23. 10. 2010 10:01

    Nemôžem si pomôcť, ale ja to mäso v ingredienciích nikde nevidím, je to tam? Ešte niečo, čo je to oháňka? Ktorá časť hovädzny to je? ďakujem

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 09:11

    Výborná!

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 21:01

    Jinak Oldo, protože Velkou kuchařku Mistra Vrabce vlastním a doporučuju ji, aby si ji sehnal každý adept kuchařského umění :-)))-je perfektní - taky je už chudinka z r. 1970 hooodně obnošená - čerpal jste z rec.č. 731? - p.Vrabec použil i telecí hlavu do vývaru - což jsem netušila a ještě další věci, vážně mě zajímá, jestli jste komplet tento recept i s lanýži nebo pestřci dělal. Ale jinak souhlasíte s tím,že tahle kuchařka vedle jiných by měla být v každé kuchařské knihovně? Já si to myslím.

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 20:05

    jajo - v každém slušném řeznictví, jinak ji mají i balenou v Kaufu a Albertu. Já ji kupuju v Plusu - tam máme extra pultovku pro maso-uzeniny, tohle se fakt sehnat dá :-)))))

  • jaja 13 | 30. 10. 2008 19:49

    No jo, ale kde se dá taková oháňka koupit.

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2008 18:37

    Tedy Oldo,teď jste mi vyrazil dech. Tuhle polévku přesně s těmito přísadami dělala manželova maminka - celá jeho rodina milovala polívku z oháňky - tak ji jmenovali, nikdy mě nenapadlo, že může mít i tak vznosný název. Cpali ji do mě při každé návštěvě :-DDD, až ji dělám taky minimálně 1 do měsíce a víckrát o svátcích. Každopádně je skvělá vřele doporučuju, nebudete litovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Pečený kapr

Pečený kapr

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

56
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Falešná želví polévka - hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact