Tak jsem to vyzkoušel,no moc jsem nepochopil recept-pepř mletý 4ks.to jsem nezvladnul vybrat ani pinzetou pod lupou. Udělal jsem to podle sebe.Jarda-nejde vybrat 4ks ani náhodou - :-\
Tak jsem otestoval s vlastní sekanou a luxus. Ingredience jsem dával podle oka, ty gramy mě nějak neseděli. Fotka přidána... Díky za recept.
Tak jsem otestoval s vlastní sekanou a luxus. Ingredience jsem dával podle oka, ty gramy mě nějak neseděli. Fotka přidána... Díky za recept.
Ja svickovou pecu a je uzasna ..vse naskladam na pekac maso zeleninu koreni a pecu.jak je maso upecene vytahnu zaliju mlekem smetanou dochutim vlozim maso a jeste 5min necham v troube super rychle bez prace :-D :-P
Právě jsem jí dovařila a musím říct,že je opravdu výborná. Už jinou vařit nebudu!!! A souhlasím s názorem již tady uvedeným,přidat více zeleniny. Vařila jsem poprvé svíčkovou a je opravdu rychlá a jednoduchá,takže jí vřele doporučuji i začátečníkům.
Dnes jsem dělala jako rychlovku a byla jsem zvědavá, zda bude stejně dobrá jako pravá svíčková... a je fantastická!!! Přítel i já jsme si pochutnali! Dávám za 1! :-)
Povedla se a dostala jsem i pochvalu doma ;-)
Varim ji pravidelne, je vyborna, muj syn ji miluje. Maso vubec neni treba. Dekuji za recept:-)
Omáčka se mi moc nepovedla. I když jsem ji mixovala poměrně dost dlouho stále nebyla dost jemná. Možná jsem to i přehnala s mrkví, byla dost sladká. Musím znovu vyzkoušet. Dávám za 2.
Zeleninou by nešetřil, i koření může být víc. Někdo dává ještě hřebíček a tymián. Cukr může být i zkaramellizovaný, kvůli barvě.
Dělám ji už léta k sekané a vždy chutná
Dala jsem také více zeleniny a koření a výsledek je úžasný. Vzhledem k tomu, že s manželem nemáme rádi maso, je tato varianta perfektní a jinou už dělat nebudeme. Děkuji za bezvadný recept. ;-)
Té zeleniny je napsáno strašně málo.Dal jsem na potřetí 2 velké mrkve 2 velké petržele a pul velkého celeru jednou tolik koření a pak to bylo ono! Pak už to je na 1* !!! Díky
Exkluzivni recept. na zacatek sem pridalal trochu anglicke slaniny, priste nebudu davat smetanu a udelam jen jako zeleninovou omacku k hovezimu. davam za jedna.
ještě bych přidal citronovou kúru a šťávu
falesnou svickovou ne rada bych recep na pravou svickovou muj pritel tuhle svickovou nerad.matu nekdo recep???
Ja tuhle omacku miluju ,delam ji uz dlouho,ale bohuzel jen pro sebe protoze pritel ji nasnasi
"Svíčkovou" bez nakládání masa si fakt nedovedu představit. A svíčková se sekanou - no tak to teda pardon, ale to opravdu nemusím.
Luxusní záležitost, absolutně jednoduchý, zvládne i tele... zeleniny od oka, ty gramy co sou v receptu asi nejsou moc dulezity... takze za 1
Byla výborná ... Dávám za jedna , ještě ted mají děti boule za ušima .... A jako chlap jsem to zvládnul taky za jedna ...
Výborná - jak vždy :-)
Včera jsem opět dělala Váš recept a musím říct, že byl opět vynikající. Připadá mi, že čím častěji svíčkovou vařím, tím je lepší a lepší :-) Kdo by to byl řekl :-), že? Mějte se fajn a díky za recept. Známka 1*
Dávám za 1, moc jsme si pochutnali celá rodina. To Lucie Bernhartová: Svíčková se zeleninou Halali je tady taky pod názvem Rychlá svíčková, třeba je to ono.
Jen taková poznámka. Nestrouhá se 20g mrkve atd. trochu blbě??? A tím půllitrem vývaru těch deset deka zeleniny zalejt?? A tolika lidem to chutná! Hm Hm. Že by chybělo "d" i "k" na klávesnici?
je so super děkuji za radu.
Ještě do svíčkové dávám pro chut srtouhaný perník a povidlí,je to bašta!
Tenhle recept je fakt dobrý.Doporučuju ho každýmu.
Tak moc vsechny zdravim a co se tyce hodnoceni te cvickove,tak to opravdu nema chybu znam ji od maminky a ta vzdy rikala,ze to nejdulezitejsi je vsak konecna priprava a to dochucovani.Pamatuji se,ze vzdy rika musis vedet jak to vycentrovat a na zaver samozrejme kvuli barevnosti take skaramelizovat cukr,ale to vy prece vsechno vite.Tak dobrou chut.
Zrovna včera jsem dělala tuhle omáčku už poněkolikáté a musím říct,že je fakt výborná....žádná veliká práce a chuť perfektní. Už jinou svíčkovou ani nedělám. Celé rodině velmi chutná. Dávám za 1***
Tak tohle je bomba poprve jsem zkousela delat omacku a byla skvela lepsi jak od mami tata si 2krat pridal no senzace
Uplně bomba.
to Agus: Tchyne misto zeleniny dava Halali a je to ta nejlepsi svickova, jakou jsem kdy jedla :-)) Bohuzel se mi zatim nepodarilo ukoristit kompletni recept...
Ta svíčková byla super, moc nam chutnala davam 1 *
Snažila jsem se Vám, pane Petře poslat mail,ale ani druhý pokus nevyšel.Třeba je špatně adresa,ale věřte,že snaha byla..O)))
Zkuste recept "Svíčková na smetaně",která je tady v Top recetech.Podle mě je to celkem dost vydařený recept na pravou svíčkovou.Ikdyž myslím,že každý človíček si ji v konečné fázi doupraví podle své chuti..o))
pošle mi někdo pořádnej recept na pravou svíčkovou....prtzab@seznam.cz
Milý Bubu, toto je falešná svíčková a není třeba "zatahovat žádné maso"
Vy nedavate tymian?!A za prve,maso po nalozeni nejdrive na panvi na rozpalenem tuku zatahnu ze vsech stran,ale pak zalezi,v CEM to pecete.Nejvic se mi overila starsi hlinikova misa od remosky,udela na stenach super karamel,ktery behem peceni oskrabujte.Taky nedavam mouku,staci dost zeleniny.Dobrou!
zdravim vsechny kucharinky i kucharinaky :o) ja tuhle omacku jednim slovem miluju a nastesti mam manzela, ktery je vdecny za cokoliv k snedku, i kdybych mu nachystala chleba se sadlem :o) mam malou radu - abych nemusela zahustovat moukou, dam tam hodne zeleniny, kterou pak pomixuji (cert vem pasirovani) a ono je to pak uz samo dost huste, takze staci jen zjemnit smetanou.
Tak ted jsem ji dodelala a muzu vam rict,ze se mi vubec nepovedla :-(((( a ja vim cim .. misto zeleniny jsem koupila halaly smes .. hm .. poradila mi to kamaradka Takze tim to vam chci vzkazat,pokud vam nekdo poradi takovou blbost tak ho neposlouchejte .. nebot jsem zkazila cely odet :-((
Jedno moje ditko neji maso, ale miluje svickovou omacku, delam ji uplne stejne, jen misto masla nakrajim na kosticky slaninu, trochu vyskvarim a dale je postup stejny. Pro Josefa s - odjakziva je uplne jedno je-li smetana zakysana nebo ne, stejne se omacka musi dochut citronovou stavou nebo octem. Ale kruta a slepice se delaly odnepameti na paprice a veprove jako gulas, nejlepe segedinsky gulas. Jen se divim, ze hledate nove recepty, kdyz je vam "z hury dano". Chudinka vase manzelka, vsechno maso na jedno brdo!
Josefe š..nedává se tam smetana sladká nýbrž smetana na vaření....
Poměr zeleniny na svíčkovou by měl být díly mrkve2 díly celeru1 díl petržele
cauky,je to tady celkem sranda,volala jsem manzelovi,ze mam pro nej prekvapko ( svickovou na smetane) a on na to to nemuzes to musi lezet v lednici aspon den...cha cha dobra rada od nekoho co si nenamaze ani krajic chleba kouskem masla,ze??? No a to jak si ted tady ctu ty vase prispevky,zjistila jsem ,ze jsem tam zapomela dat cibuli ,takze je to ted nase TOP secret!!! prave se chystam do obchodu ,nemam smetanu koupim teda tu zakysanou a pak vam dam vedet jesli to manzel prezil i bez cibule a nalozeni .. vsem ctenarum preji radost z vareni.... a jeste se vam pochlubim ....mam novou zasteru na vareni,skvela vecicka ,vsem dopurucuji!!!
Teda holky jsem už dva roky sám tak jsem chtěl zkusit ten vrchol Svíčkovou no a jde to docela OK ,ale poklonu skádam všem které ji "pasírují " přez cednik klobouk dolu sem si maknul čauky !!
Množství zeleniny neberu dle receptu ale např. Vezmu větší mrkev, střední petržel a celeru a čtvrt celeru asi 2 cibule a jinak dělám dle receptu je to dobré i obyčejné sekané jako přiloha knedlík někdy dám smetanu ale nic se nestane když je to dobře ochucené a smetana tam není. Když je to hotové tak to rozmixuji a ono se to krásně zahustí. Pan Josef š. ať si vaří doma ale já bych ho doma nechtěla .... a radit se dá také trochu jinak než ten jeho přístup....( na prd!!!)
Vazeny Josefe, kdopak vam nakukal, ze se do omacky dava jen smetana "zkysana"?
Omáčku jsem zkoušela, zmátlo mě množství zeleniny, nejsou tam chyby? Výsledek byl ucházející, dalo se to jíst, i když pravá svíčková je mnohem lepší.
svička je dobra jo jo..hlavě ty brusinky na maso--..a hodně celeru at stojííí...
Ano, je to vynikající. Vřele doporučuji. Pro zvíraznění chuti dávám na zvážení do omáčky nastrouhat trošku citrónové kůry
svíčková jde udělat i zvepřovýho krůty kuřete i laciný slepice a je skvělá. Jen je třeba umět vařit a vcítit se do pokrmu ! Ale smetana se odnepaměti dává do omáček zkysaná a nikoli sladká. Komu není z hůry dáno jsou recepty na prd !!! Proto vařím doma já a manželka kouká na bednu -)))) Vřele doporučuji tento model všem mužům gurmánům
Krůtí maso (klidně vykostěná stehna) polít máslem, přidat zeleninu a 3 dni nechat v lednici.Pak do trouby a péct s kořením, podlévat vývarem, stačí i horká voda. Nakonec propasírovat, přidat šlehačku , knedlíček, citron a brusinky. Mńam
je to ''falesna svickova'' lidi tak skvele to zas neni
A nezapomenout na brusinky !
Skoro jako pravá svíčková, jen to masenko chybbí, ale já umímudělat svíčkovou z jakéhokoli masa a je to mňam. Chuti dodá troška šlehačky nakonec.
mužem namisto vyvaru dat tam hovezi maso
jenom misto octa bych doporucil citronovou stavu
explozivní není ale je prudce bobmastická, mnamnamnam
náhodou je to vynikající, ale musí se to umět uvařit a pak to nemá chybu
to Anonym: rozhodně ne!!! prudce explozivní!!!
Vývar z kostky je též vhodný.
DOTAZ: dá se hovězí vývar z kostky nahradit zeleninovým vývarem z kostky?