Maso musíme naložit na 2 dny (maso můžete rozkrájet na menší kousky, ale ne moc malé), a to posypeme ho kořením adžikou a pocákáme worchestrem - nemusíte šetřit, nechat odležet v lednici.Po 2 dnech marinování masa ho vložíme do pekáče, přidáme Kunovjanku i s nálevem, podlijeme vodou a dáme péct (já přidávám do pekáče ještě trochu másla). Po upečení vyndáme maso na talíř a zahustíme omáčku (já zahušťuji na sporáku), hladkou moukou a vodou, necháme přejít varem a nakonec přidáme smetanu a maso. Omáčku nemusíme dále moc ochucovat, v případě přisolit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena Opatrná
|12. 12. 2008 12:23
Já dám vepřovou plec na zelenině a koření jako na svíčkovou dusit do papiňáku, po 35 minutách je maso měkké, zahustím moukou se smetanou, trochu octa a malinko cukru a je to hotové. Tomu já říkám falešná svíčková.
Anonym
|29. 2. 2008 12:24
protoze svickova je ze zeleniny a smetany avsak zekla je rozmixovana tak proto asi svickova
Hela -
|24. 2. 2008 20:06
Určitě vyzkouším, ale zeleninu asi potom rozmixuju.
Kamil Krybus
|20. 2. 2008 23:03
Nic proti receptu, i když ta kombinace gruzínského koření Adžika s moravskou zeleninovou směsí a anglickým worcestershire sauce je ďábelská. Ale připojuji se k anonymovi proč svíčková, která v Česku má svá specifika? Je to prostě vepřové maso v zelenino-smetanové omáčce. Ono i názvosloví v kuchařině má svá pravidla.
Anonym
|19. 2. 2008 09:28
I když falešná, tak nechápu, proč slovo svíčková!! dobré to ovšem může být...