• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Falešná rychlá vepřová svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Falešná rychlá vepřová svíčková

autor: Lenglish
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná rychlá vepřová svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso (já používám plecko)
    • 1
      balíček koření - adžika
    • 1
      sklenice zelenina 1-2,nakládaná Kunovjanka
    • 1
      ks sladká smetana 1-2
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Maso musíme naložit na 2 dny (maso můžete rozkrájet na menší kousky, ale ne moc malé), a to posypeme ho kořením adžikou a pocákáme worchestrem - nemusíte šetřit, nechat odležet v lednici.Po 2 dnech marinování masa ho vložíme do pekáče, přidáme Kunovjanku i s nálevem, podlijeme vodou a dáme péct (já přidávám do pekáče ještě trochu másla). Po upečení vyndáme maso na talíř a zahustíme omáčku (já zahušťuji na sporáku), hladkou moukou a vodou, necháme přejít varem a nakonec přidáme smetanu a maso. Omáčku nemusíme dále moc ochucovat, v případě přisolit.
2
Podáváme s knedlíkem a můžeme použít i brusinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

Falešná husí játra

Falešná husí játra

Falešná želví polévka

Falešná želví polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 12:23

    Já dám vepřovou plec na zelenině a koření jako na svíčkovou dusit do papiňáku, po 35 minutách je maso měkké, zahustím moukou se smetanou, trochu octa a malinko cukru a je to hotové. Tomu já říkám falešná svíčková.

  • Anonym | 29. 2. 2008 12:24

    protoze svickova je ze zeleniny a smetany avsak zekla je rozmixovana tak proto asi svickova

  • Hela - | 24. 2. 2008 20:06

    Určitě vyzkouším, ale zeleninu asi potom rozmixuju.

  • Kamil Krybus | 20. 2. 2008 23:03

    Nic proti receptu, i když ta kombinace gruzínského koření Adžika s moravskou zeleninovou směsí a anglickým worcestershire sauce je ďábelská. Ale připojuji se k anonymovi proč svíčková, která v Česku má svá specifika? Je to prostě vepřové maso v zelenino-smetanové omáčce. Ono i názvosloví v kuchařině má svá pravidla.

  • Anonym | 19. 2. 2008 09:28

    I když falešná, tak nechápu, proč slovo svíčková!! dobré to ovšem může být...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření - Adžika Sladká smetana Vepřové maso Worcestrová omáčka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Báječné špízy

Báječné špízy

Treska v krustě

Treska v krustě

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

121
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
96
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
49
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
49
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
41
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Falešná rychlá vepřová svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact