• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Falešná rychlá vepřová svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Falešná rychlá vepřová svíčková

autor: Lenglish
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná rychlá vepřová svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso (já používám plecko)
    • 1
      balíček koření - adžika
    • 1
      sklenice zelenina 1-2,nakládaná Kunovjanka
    • 1
      ks sladká smetana 1-2
    • worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Maso musíme naložit na 2 dny (maso můžete rozkrájet na menší kousky, ale ne moc malé), a to posypeme ho kořením adžikou a pocákáme worchestrem - nemusíte šetřit, nechat odležet v lednici.Po 2 dnech marinování masa ho vložíme do pekáče, přidáme Kunovjanku i s nálevem, podlijeme vodou a dáme péct (já přidávám do pekáče ještě trochu másla). Po upečení vyndáme maso na talíř a zahustíme omáčku (já zahušťuji na sporáku), hladkou moukou a vodou, necháme přejít varem a nakonec přidáme smetanu a maso. Omáčku nemusíme dále moc ochucovat, v případě přisolit.
2
Podáváme s knedlíkem a můžeme použít i brusinky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

Falešná husí játra

Falešná husí játra

Falešná želví polévka

Falešná želví polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 12:23

    Já dám vepřovou plec na zelenině a koření jako na svíčkovou dusit do papiňáku, po 35 minutách je maso měkké, zahustím moukou se smetanou, trochu octa a malinko cukru a je to hotové. Tomu já říkám falešná svíčková.

  • Anonym | 29. 2. 2008 12:24

    protoze svickova je ze zeleniny a smetany avsak zekla je rozmixovana tak proto asi svickova

  • Hela - | 24. 2. 2008 20:06

    Určitě vyzkouším, ale zeleninu asi potom rozmixuju.

  • Kamil Krybus | 20. 2. 2008 23:03

    Nic proti receptu, i když ta kombinace gruzínského koření Adžika s moravskou zeleninovou směsí a anglickým worcestershire sauce je ďábelská. Ale připojuji se k anonymovi proč svíčková, která v Česku má svá specifika? Je to prostě vepřové maso v zelenino-smetanové omáčce. Ono i názvosloví v kuchařině má svá pravidla.

  • Anonym | 19. 2. 2008 09:28

    I když falešná, tak nechápu, proč slovo svíčková!! dobré to ovšem může být...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření - Adžika Sladká smetana Vepřové maso Worcestrová omáčka Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Špenátovka

Špenátovka

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
20
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
20
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
17
Dýňové smoothie
Dýňové smoothie

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Falešná rychlá vepřová svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact