Jablka oloupeme, pokrájíme a povaříme. Přidáme pokrájená rajčata, povaříme a prolisujeme. Přivedeme do varu, přidáme cukr a vaříme 10 minut. Přidáme rum a necháme projít varem. Dáme do sklenic a sterilujeme 10 min při 75 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miroslava Severová
|26. 8. 2008 08:12
Podobnou marmošku jsem dělávala, a myslím že byla jen z rajčat, musím se podívat na recept, rajčat je dost, už jsem dělala několikrát kečup i lečo a keřících není vidět že by jich ubylo.
Jana Wernischova
|24. 8. 2008 21:06
Já bych se autora zastala - vždyť jasně píše FALEŠNA a jestli to připomíná meruňkovou marmeládu, tak proč ne? Nad názvem falešná humrová pomazánka se taky nikdo nepozastaví, přestože je z filé nebo z celeru. A ta chuť marmelády by mě ale zajímala - vlastní meruňky nemáme a kupovat je draho v obchodě na džem je škoda, to je raději sníme jako ovoce.
Tereza J.
|8. 8. 2008 14:15
Marmeláda môže byť dobrá, aj chuť môže mať pripomínajúcu marhele, ale ja by som ju marhuľovou nenazvala, ani falošnou. Ten názov je podľa mňa trocha mätúci.