• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Falešná husí játra
Napište svůj komentář k receptu

Falešná husí játra

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná husí játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová játra
    • 1
      ks šlehačka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s hlávkovým salátem a chlebem. Chutnají jako játra husí a přijdou levněji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Husí játra v lokši

Husí játra v lokši

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 6. 2012 23:23

    Na to, jak je to dobré je to neskutečně jednoduché :-). Děláme to na studené mísy na vánoce a na velikonoce a vždy s velkým úspěchem. Kromě uvedených ingrediencí dávám asi lžíci paštikového koření. Dělám si sama směs, kterou pořádně utřu v hmoždíři a přesiji přes jemné pláténko, ale je možné dát koření den předem do cca 2 lžic vody, kde ho necháme louhovat, pak před připravou zahřejeme až k varu a necháme vystydnout a do játrové směsi přidáme jen přefiltrovaný výluh, který dodá chuť bez případných nepříjemných kousků koření. Také můžete do hmoty před pečením přidat 2 - 3 lžíce koňaku...

  • Tereza T
    Tereza T | 1. 11. 2010 14:02

    Dobrý den, už je doplněno. Díky za upozornění

  • Jana | 30. 10. 2010 22:29

    Prosím prosím, moc ráda bych to zkusila...ale kde jsou ty ingredience? Játra a šlehačka jenom??

  • Věra Novotná | 23. 2. 2007 19:47

    pro Gábinu. Dělala jsem v mikrovlnce jako klasické vaření asi 10 minut. (měla jsem formu na muffiny, ve větších formách určitě déle).

  • Daniela O. | 23. 2. 2007 18:01

    No, tak tohle je opravdova BOMBA. Delala jsem take z jatyrek kurecich. Jenom je mi lito, ze nemuzu posoudit, jak to chutna po ulezeni, protoze nezbyl ani drobecek. Pridavam k oblibenym.

  • D K | 23. 2. 2007 15:39

    Chci to vyzkoušet z kuřecích jater. Je nutné aby játra byla pomletá nebo stačí jen nakrájet na drobno?

  • Zdenka | 23. 2. 2007 10:24

    Ja to dávam do sáčkov na salámy a varím to vo vode. Je to výborné.

  • Di | 23. 2. 2007 08:56

    Ještě musím dodat, že teplé to nebylo špatné, ale teď, studené a odleželé to opravdu připomíná husí játra a je to ještě mnohem lepší.

  • Di | 21. 2. 2007 06:33

    Také jsme dělala z kuřecích jatýrek, která jsem s ostatními přísadami rozmixovala (ta lenost skládat a mýt přístroj na mletí!). Společně s masou jsme rozmixovala 2-3 hřebíčky, ale už jsem nedávala vegetu. Pekla jsem v srnčím hřbetu a vyklopilo se to jedna báseň. Obyčejnou hliníkovou formu jsem vymazala tekutým sádlem a jako u moučníků dala poté do lednice a po vyndání vymazala ještě jednou. Velmi dobré.

  • Gábina Houšková | 12. 2. 2007 12:20

    Věrko, jak dlouho jste dělala v mikrovlnce? A s grilem nebo jen klasické vaření?

  • Věra Novotná | 9. 2. 2007 12:55

    Včera jsem dělala z kuřecích jatýrek. Přidala jsem raději méně šlehačky, ale ta pohádka. Dělala jsem v mikrovlnce v silikonové formě to bylo bez problémů, ale ze srnčího hřbetu, který jsem pekla v troubě se mi nepovedlo vyklopit, i když jsem si pomáhala kulatým nožem. Má někdo nějaký fígl na vyklápění. Ale jinak fantastické. Za chvíli příjde návštěva, tak jsem zvědavá. Za mě dávám 1*.

  • Marie Horáková | 19. 1. 2007 08:46

    Včera jsem udělala, je to výborný, jen příště víc dochutím, zkusím různé varianty - třeba se zelenýn pepřem nebo mandlemi. Dávám jedničku !

  • jitkakytka | 16. 1. 2007 13:45

    Já jsem je taky dělala. Chutnalo to hlavně rodičům. Pekla jsem to v silikonové formě na 200 st. cca 60 minut. Je to taková lepší nemazací paštika.

  • Marie Horáková | 16. 1. 2007 13:40

    Simčo, díky moc za odpověď, v nejbližší době udělám a dám vědět, jak to dopadlo.

  • Zora | 16. 1. 2007 12:03

    Ja som to už piekla, navrchu som mala upečenú kurčičku, ale keď som to mala vyklopiť, tak sa to skoro rozpadlo - neviem teda na aký stupeň by som to mala piecť. Keď máte prosím skúsenosti, tak napíšte. Ja som to piekla na 180oC.Ďakujem

  • Di | 16. 1. 2007 09:17

    Simčo, díky za informaci. Také já se chystám na přípravu této doroty a toto poznání mi chybělo.

  • Simča Sládková | 15. 1. 2007 23:23

    Hoj Marie, já to peču normálně bez vodní lázně a nepřikrývám. Mamce trochu více peče trouba zhora, tak dává asi na půlku doby nahoru papír a pak to odkryje - udělá se nahoře kůrčička.

  • Marie Horáková | 12. 1. 2007 12:21

    Simčo, už se na tento recept chystám hodně dlouho, ale teď už určitě a tak bych se chtěla zeptat,jestli se peče v troubě ve vodní lázni a jestli ten srnčí hřbet nahoře přikrýváte alobalem. Peče se asi zvolna, tak na 150 -160 nebo navíc? Když mi to trvalo tak dlouho, tak to nechci zkazit Díky !

  • Simča Sládková | 6. 1. 2007 23:59

    Milujeme tyto jatýrka, děláme je dost často a my i návštěvy si pochutnávají! Přidávám jednu jedničku!!!

  • Lienka | 6. 1. 2007 18:01

    Ešte lepšie je to z kuracích pečienok, vyskúšajte doporučujem.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 1. 2007 20:59

    Jejda, Di, ta omáčka vypadá dobře, už si ji opisuju a díky za tip:-))

  • Di | 2. 1. 2007 19:35

    Paní Jiřino, Vaši omáčku jsem s úspěchem vyzkoušela k Vánoční kuřecí roládě s paštikovou náplní. Teplou k teplé (s opečenými bramborami) a studenou ke studené (s chlebem).

  • H D | 17. 12. 2006 14:23

    Forma se přikrývá třeba alobalem jako u ostaních paštik nebo se peče bez? Určitě to zkusím a ta omáčka paní Jiřino musí být také skvělá.

  • jitkakytka | 17. 12. 2006 07:07

    Na kolik stupňů a jak dlouho se pečou?

  • Hana P. | 16. 12. 2006 18:36

    Výborné,chutnalo nám.

  • PETR | 7. 4. 2006 18:18

    bezva recept.

  • vlnkaX | 15. 2. 2006 13:47

    tohle dělám často, všichni to vždycky moc obdivují a chválí. A netuší, jakje to lehké a přitom efektní.Je to jeden z mých nejslepších receptů!

  • Jiřina | 4. 9. 2004 17:30

    Husi falešná husí játra, jsou bezva už léta s omáčkou.6 lžic brusinek, 2 lžíce merun.zavařeniny,povařit se sklenkou červeného,šťáva z 1/2 pomeranče,1lžíci citron. šťávy,1/2 lžičky solamylu, vařit do zhoustnutí,nechat vychladnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Pepř mletý Sádlo Šlehačka Sůl Vegeta Vejce Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čebureky

Čebureky

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

150
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
81
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Fežoáda
Fežoáda
28
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Dyková odtajnila plány: Stěhování do zahraničí, bouchne všechny prachy

Dyková odtajnila plány: Stěhování do zahraničí, bouchne všechny prachy

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Tento týden v Ulici: Poprask (nejen) kvůli striptérce, vzácný host i Marečkovi v šoku!

Tento týden v Ulici: Poprask (nejen) kvůli striptérce, vzácný host i Marečkovi v šoku!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Heidi Janků šokovala: Potřetí oblékla svatební šaty

Heidi Janků šokovala: Potřetí oblékla svatební šaty

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

Další doporučené recepty:

Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
Falešná svíčková omáčka
Falešná svíčková omáčka
Falešná želví polévka
Falešná želví polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná husí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact