Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s hlávkovým salátem a chlebem. Chutnají jako játra husí a přijdou levněji.
Na to, jak je to dobré je to neskutečně jednoduché :-). Děláme to na studené mísy na vánoce a na velikonoce a vždy s velkým úspěchem. Kromě uvedených ingrediencí dávám asi lžíci paštikového koření. Dělám si sama směs, kterou pořádně utřu v hmoždíři a přesiji přes jemné pláténko, ale je možné dát koření den předem do cca 2 lžic vody, kde ho necháme louhovat, pak před připravou zahřejeme až k varu a necháme vystydnout a do játrové směsi přidáme jen přefiltrovaný výluh, který dodá chuť bez případných nepříjemných kousků koření. Také můžete do hmoty před pečením přidat 2 - 3 lžíce koňaku...
Prosím prosím, moc ráda bych to zkusila...ale kde jsou ty ingredience? Játra a šlehačka jenom??
Věra Novotná
|23. 2. 2007 19:47
pro Gábinu. Dělala jsem v mikrovlnce jako klasické vaření asi 10 minut. (měla jsem formu na muffiny, ve větších formách určitě déle).
Daniela O.
|23. 2. 2007 18:01
No, tak tohle je opravdova BOMBA. Delala jsem take z jatyrek kurecich. Jenom je mi lito, ze nemuzu posoudit, jak to chutna po ulezeni, protoze nezbyl ani drobecek. Pridavam k oblibenym.
D K
|23. 2. 2007 15:39
Chci to vyzkoušet z kuřecích jater. Je nutné aby játra byla pomletá nebo stačí jen nakrájet na drobno?
Zdenka
|23. 2. 2007 10:24
Ja to dávam do sáčkov na salámy a varím to vo vode. Je to výborné.
Di
|23. 2. 2007 08:56
Ještě musím dodat, že teplé to nebylo špatné, ale teď, studené a odleželé to opravdu připomíná husí játra a je to ještě mnohem lepší.
Di
|21. 2. 2007 06:33
Také jsme dělala z kuřecích jatýrek, která jsem s ostatními přísadami rozmixovala (ta lenost skládat a mýt přístroj na mletí!). Společně s masou jsme rozmixovala 2-3 hřebíčky, ale už jsem nedávala vegetu. Pekla jsem v srnčím hřbetu a vyklopilo se to jedna báseň. Obyčejnou hliníkovou formu jsem vymazala tekutým sádlem a jako u moučníků dala poté do lednice a po vyndání vymazala ještě jednou. Velmi dobré.
Gábina Houšková
|12. 2. 2007 12:20
Věrko, jak dlouho jste dělala v mikrovlnce? A s grilem nebo jen klasické vaření?
Věra Novotná
|9. 2. 2007 12:55
Včera jsem dělala z kuřecích jatýrek. Přidala jsem raději méně šlehačky, ale ta pohádka. Dělala jsem v mikrovlnce v silikonové formě to bylo bez problémů, ale ze srnčího hřbetu, který jsem pekla v troubě se mi nepovedlo vyklopit, i když jsem si pomáhala kulatým nožem. Má někdo nějaký fígl na vyklápění. Ale jinak fantastické. Za chvíli příjde návštěva, tak jsem zvědavá. Za mě dávám 1*.
Marie Horáková
|19. 1. 2007 08:46
Včera jsem udělala, je to výborný, jen příště víc dochutím, zkusím různé varianty - třeba se zelenýn pepřem nebo mandlemi. Dávám jedničku !
jitkakytka
|16. 1. 2007 13:45
Já jsem je taky dělala. Chutnalo to hlavně rodičům. Pekla jsem to v silikonové formě na 200 st. cca 60 minut. Je to taková lepší nemazací paštika.
Marie Horáková
|16. 1. 2007 13:40
Simčo, díky moc za odpověď, v nejbližší době udělám a dám vědět, jak to dopadlo.
Zora
|16. 1. 2007 12:03
Ja som to už piekla, navrchu som mala upečenú kurčičku, ale keď som to mala vyklopiť, tak sa to skoro rozpadlo - neviem teda na aký stupeň by som to mala piecť. Keď máte prosím skúsenosti, tak napíšte. Ja som to piekla na 180oC.Ďakujem
Di
|16. 1. 2007 09:17
Simčo, díky za informaci. Také já se chystám na přípravu této doroty a toto poznání mi chybělo.
Simča Sládková
|15. 1. 2007 23:23
Hoj Marie, já to peču normálně bez vodní lázně a nepřikrývám. Mamce trochu více peče trouba zhora, tak dává asi na půlku doby nahoru papír a pak to odkryje - udělá se nahoře kůrčička.
Marie Horáková
|12. 1. 2007 12:21
Simčo, už se na tento recept chystám hodně dlouho, ale teď už určitě a tak bych se chtěla zeptat,jestli se peče v troubě ve vodní lázni a jestli ten srnčí hřbet nahoře přikrýváte alobalem. Peče se asi zvolna, tak na 150 -160 nebo navíc? Když mi to trvalo tak dlouho, tak to nechci zkazit Díky !
Simča Sládková
|6. 1. 2007 23:59
Milujeme tyto jatýrka, děláme je dost často a my i návštěvy si pochutnávají! Přidávám jednu jedničku!!!
Lienka
|6. 1. 2007 18:01
Ešte lepšie je to z kuracích pečienok, vyskúšajte doporučujem.
Jaroslava Oumarová
|2. 1. 2007 20:59
Jejda, Di, ta omáčka vypadá dobře, už si ji opisuju a díky za tip:-))
Di
|2. 1. 2007 19:35
Paní Jiřino, Vaši omáčku jsem s úspěchem vyzkoušela k Vánoční kuřecí roládě s paštikovou náplní. Teplou k teplé (s opečenými bramborami) a studenou ke studené (s chlebem).
H D
|17. 12. 2006 14:23
Forma se přikrývá třeba alobalem jako u ostaních paštik nebo se peče bez? Určitě to zkusím a ta omáčka paní Jiřino musí být také skvělá.
jitkakytka
|17. 12. 2006 07:07
Na kolik stupňů a jak dlouho se pečou?
Hana P.
|16. 12. 2006 18:36
Výborné,chutnalo nám.
PETR
|7. 4. 2006 18:18
bezva recept.
vlnkaX
|15. 2. 2006 13:47
tohle dělám často, všichni to vždycky moc obdivují a chválí. A netuší, jakje to lehké a přitom efektní.Je to jeden z mých nejslepších receptů!
Jiřina
|4. 9. 2004 17:30
Husi falešná husí játra, jsou bezva už léta s omáčkou.6 lžic brusinek, 2 lžíce merun.zavařeniny,povařit se sklenkou červeného,šťáva z 1/2 pomeranče,1lžíci citron. šťávy,1/2 lžičky solamylu, vařit do zhoustnutí,nechat vychladnout.