• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Falešná husí játra
Napište svůj komentář k receptu

Falešná husí játra

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná husí játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová játra
    • 1
      ks šlehačka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s hlávkovým salátem a chlebem. Chutnají jako játra husí a přijdou levněji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Husí játra v lokši

Husí játra v lokši

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 6. 2012 23:23

    Na to, jak je to dobré je to neskutečně jednoduché :-). Děláme to na studené mísy na vánoce a na velikonoce a vždy s velkým úspěchem. Kromě uvedených ingrediencí dávám asi lžíci paštikového koření. Dělám si sama směs, kterou pořádně utřu v hmoždíři a přesiji přes jemné pláténko, ale je možné dát koření den předem do cca 2 lžic vody, kde ho necháme louhovat, pak před připravou zahřejeme až k varu a necháme vystydnout a do játrové směsi přidáme jen přefiltrovaný výluh, který dodá chuť bez případných nepříjemných kousků koření. Také můžete do hmoty před pečením přidat 2 - 3 lžíce koňaku...

  • Tereza T
    Tereza T | 1. 11. 2010 14:02

    Dobrý den, už je doplněno. Díky za upozornění

  • Jana | 30. 10. 2010 22:29

    Prosím prosím, moc ráda bych to zkusila...ale kde jsou ty ingredience? Játra a šlehačka jenom??

  • Věra Novotná | 23. 2. 2007 19:47

    pro Gábinu. Dělala jsem v mikrovlnce jako klasické vaření asi 10 minut. (měla jsem formu na muffiny, ve větších formách určitě déle).

  • Daniela O. | 23. 2. 2007 18:01

    No, tak tohle je opravdova BOMBA. Delala jsem take z jatyrek kurecich. Jenom je mi lito, ze nemuzu posoudit, jak to chutna po ulezeni, protoze nezbyl ani drobecek. Pridavam k oblibenym.

  • D K | 23. 2. 2007 15:39

    Chci to vyzkoušet z kuřecích jater. Je nutné aby játra byla pomletá nebo stačí jen nakrájet na drobno?

  • Zdenka | 23. 2. 2007 10:24

    Ja to dávam do sáčkov na salámy a varím to vo vode. Je to výborné.

  • Di | 23. 2. 2007 08:56

    Ještě musím dodat, že teplé to nebylo špatné, ale teď, studené a odleželé to opravdu připomíná husí játra a je to ještě mnohem lepší.

  • Di | 21. 2. 2007 06:33

    Také jsme dělala z kuřecích jatýrek, která jsem s ostatními přísadami rozmixovala (ta lenost skládat a mýt přístroj na mletí!). Společně s masou jsme rozmixovala 2-3 hřebíčky, ale už jsem nedávala vegetu. Pekla jsem v srnčím hřbetu a vyklopilo se to jedna báseň. Obyčejnou hliníkovou formu jsem vymazala tekutým sádlem a jako u moučníků dala poté do lednice a po vyndání vymazala ještě jednou. Velmi dobré.

  • Gábina Houšková | 12. 2. 2007 12:20

    Věrko, jak dlouho jste dělala v mikrovlnce? A s grilem nebo jen klasické vaření?

  • Věra Novotná | 9. 2. 2007 12:55

    Včera jsem dělala z kuřecích jatýrek. Přidala jsem raději méně šlehačky, ale ta pohádka. Dělala jsem v mikrovlnce v silikonové formě to bylo bez problémů, ale ze srnčího hřbetu, který jsem pekla v troubě se mi nepovedlo vyklopit, i když jsem si pomáhala kulatým nožem. Má někdo nějaký fígl na vyklápění. Ale jinak fantastické. Za chvíli příjde návštěva, tak jsem zvědavá. Za mě dávám 1*.

  • Marie Horáková | 19. 1. 2007 08:46

    Včera jsem udělala, je to výborný, jen příště víc dochutím, zkusím různé varianty - třeba se zelenýn pepřem nebo mandlemi. Dávám jedničku !

  • jitkakytka | 16. 1. 2007 13:45

    Já jsem je taky dělala. Chutnalo to hlavně rodičům. Pekla jsem to v silikonové formě na 200 st. cca 60 minut. Je to taková lepší nemazací paštika.

  • Marie Horáková | 16. 1. 2007 13:40

    Simčo, díky moc za odpověď, v nejbližší době udělám a dám vědět, jak to dopadlo.

  • Zora | 16. 1. 2007 12:03

    Ja som to už piekla, navrchu som mala upečenú kurčičku, ale keď som to mala vyklopiť, tak sa to skoro rozpadlo - neviem teda na aký stupeň by som to mala piecť. Keď máte prosím skúsenosti, tak napíšte. Ja som to piekla na 180oC.Ďakujem

  • Di | 16. 1. 2007 09:17

    Simčo, díky za informaci. Také já se chystám na přípravu této doroty a toto poznání mi chybělo.

  • Simča Sládková | 15. 1. 2007 23:23

    Hoj Marie, já to peču normálně bez vodní lázně a nepřikrývám. Mamce trochu více peče trouba zhora, tak dává asi na půlku doby nahoru papír a pak to odkryje - udělá se nahoře kůrčička.

  • Marie Horáková | 12. 1. 2007 12:21

    Simčo, už se na tento recept chystám hodně dlouho, ale teď už určitě a tak bych se chtěla zeptat,jestli se peče v troubě ve vodní lázni a jestli ten srnčí hřbet nahoře přikrýváte alobalem. Peče se asi zvolna, tak na 150 -160 nebo navíc? Když mi to trvalo tak dlouho, tak to nechci zkazit Díky !

  • Simča Sládková | 6. 1. 2007 23:59

    Milujeme tyto jatýrka, děláme je dost často a my i návštěvy si pochutnávají! Přidávám jednu jedničku!!!

  • Lienka | 6. 1. 2007 18:01

    Ešte lepšie je to z kuracích pečienok, vyskúšajte doporučujem.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 1. 2007 20:59

    Jejda, Di, ta omáčka vypadá dobře, už si ji opisuju a díky za tip:-))

  • Di | 2. 1. 2007 19:35

    Paní Jiřino, Vaši omáčku jsem s úspěchem vyzkoušela k Vánoční kuřecí roládě s paštikovou náplní. Teplou k teplé (s opečenými bramborami) a studenou ke studené (s chlebem).

  • H D | 17. 12. 2006 14:23

    Forma se přikrývá třeba alobalem jako u ostaních paštik nebo se peče bez? Určitě to zkusím a ta omáčka paní Jiřino musí být také skvělá.

  • jitkakytka | 17. 12. 2006 07:07

    Na kolik stupňů a jak dlouho se pečou?

  • Hana P. | 16. 12. 2006 18:36

    Výborné,chutnalo nám.

  • PETR | 7. 4. 2006 18:18

    bezva recept.

  • vlnkaX | 15. 2. 2006 13:47

    tohle dělám často, všichni to vždycky moc obdivují a chválí. A netuší, jakje to lehké a přitom efektní.Je to jeden z mých nejslepších receptů!

  • Jiřina | 4. 9. 2004 17:30

    Husi falešná husí játra, jsou bezva už léta s omáčkou.6 lžic brusinek, 2 lžíce merun.zavařeniny,povařit se sklenkou červeného,šťáva z 1/2 pomeranče,1lžíci citron. šťávy,1/2 lžičky solamylu, vařit do zhoustnutí,nechat vychladnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Pepř mletý Sádlo Šlehačka Sůl Vegeta Vejce Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Avokádový salát

Avokádový salát

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Pečený bůček

Pečený bůček

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

33
Burgery s trhaným vepřovým masem
Burgery s trhaným…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Piškotový dort s malinovým mascarpone
Piškotový dort s…
28
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
22
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

Mezi Pepou ze Survivoru a moderátorem Ondřejem to pořádně vřelo! Nejen před kamerou, ale i v zákulisí

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
Falešná svíčková omáčka
Falešná svíčková omáčka
Falešná želví polévka
Falešná želví polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná husí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact