• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Falešná husí játra
Napište svůj komentář k receptu

Falešná husí játra

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná husí játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová játra
    • 1
      ks šlehačka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Játra pomeleme, smícháme se všemi ingrediencemi a dáme péci do tukem vymazané formy (nejlépe do srnčího hřbetu). Po upečení naporcujeme a podáváme s hlávkovým salátem a chlebem. Chutnají jako játra husí a přijdou levněji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Husí játra v lokši

Husí játra v lokši

Husí játra s hruškami

Husí játra s hruškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 6. 2012 23:23

    Na to, jak je to dobré je to neskutečně jednoduché :-). Děláme to na studené mísy na vánoce a na velikonoce a vždy s velkým úspěchem. Kromě uvedených ingrediencí dávám asi lžíci paštikového koření. Dělám si sama směs, kterou pořádně utřu v hmoždíři a přesiji přes jemné pláténko, ale je možné dát koření den předem do cca 2 lžic vody, kde ho necháme louhovat, pak před připravou zahřejeme až k varu a necháme vystydnout a do játrové směsi přidáme jen přefiltrovaný výluh, který dodá chuť bez případných nepříjemných kousků koření. Také můžete do hmoty před pečením přidat 2 - 3 lžíce koňaku...

  • Tereza T
    Tereza T | 1. 11. 2010 14:02

    Dobrý den, už je doplněno. Díky za upozornění

  • Jana | 30. 10. 2010 22:29

    Prosím prosím, moc ráda bych to zkusila...ale kde jsou ty ingredience? Játra a šlehačka jenom??

  • Věra Novotná | 23. 2. 2007 19:47

    pro Gábinu. Dělala jsem v mikrovlnce jako klasické vaření asi 10 minut. (měla jsem formu na muffiny, ve větších formách určitě déle).

  • Daniela O. | 23. 2. 2007 18:01

    No, tak tohle je opravdova BOMBA. Delala jsem take z jatyrek kurecich. Jenom je mi lito, ze nemuzu posoudit, jak to chutna po ulezeni, protoze nezbyl ani drobecek. Pridavam k oblibenym.

  • D K | 23. 2. 2007 15:39

    Chci to vyzkoušet z kuřecích jater. Je nutné aby játra byla pomletá nebo stačí jen nakrájet na drobno?

  • Zdenka | 23. 2. 2007 10:24

    Ja to dávam do sáčkov na salámy a varím to vo vode. Je to výborné.

  • Di | 23. 2. 2007 08:56

    Ještě musím dodat, že teplé to nebylo špatné, ale teď, studené a odleželé to opravdu připomíná husí játra a je to ještě mnohem lepší.

  • Di | 21. 2. 2007 06:33

    Také jsme dělala z kuřecích jatýrek, která jsem s ostatními přísadami rozmixovala (ta lenost skládat a mýt přístroj na mletí!). Společně s masou jsme rozmixovala 2-3 hřebíčky, ale už jsem nedávala vegetu. Pekla jsem v srnčím hřbetu a vyklopilo se to jedna báseň. Obyčejnou hliníkovou formu jsem vymazala tekutým sádlem a jako u moučníků dala poté do lednice a po vyndání vymazala ještě jednou. Velmi dobré.

  • Gábina Houšková | 12. 2. 2007 12:20

    Věrko, jak dlouho jste dělala v mikrovlnce? A s grilem nebo jen klasické vaření?

  • Věra Novotná | 9. 2. 2007 12:55

    Včera jsem dělala z kuřecích jatýrek. Přidala jsem raději méně šlehačky, ale ta pohádka. Dělala jsem v mikrovlnce v silikonové formě to bylo bez problémů, ale ze srnčího hřbetu, který jsem pekla v troubě se mi nepovedlo vyklopit, i když jsem si pomáhala kulatým nožem. Má někdo nějaký fígl na vyklápění. Ale jinak fantastické. Za chvíli příjde návštěva, tak jsem zvědavá. Za mě dávám 1*.

  • Marie Horáková | 19. 1. 2007 08:46

    Včera jsem udělala, je to výborný, jen příště víc dochutím, zkusím různé varianty - třeba se zelenýn pepřem nebo mandlemi. Dávám jedničku !

  • jitkakytka | 16. 1. 2007 13:45

    Já jsem je taky dělala. Chutnalo to hlavně rodičům. Pekla jsem to v silikonové formě na 200 st. cca 60 minut. Je to taková lepší nemazací paštika.

  • Marie Horáková | 16. 1. 2007 13:40

    Simčo, díky moc za odpověď, v nejbližší době udělám a dám vědět, jak to dopadlo.

  • Zora | 16. 1. 2007 12:03

    Ja som to už piekla, navrchu som mala upečenú kurčičku, ale keď som to mala vyklopiť, tak sa to skoro rozpadlo - neviem teda na aký stupeň by som to mala piecť. Keď máte prosím skúsenosti, tak napíšte. Ja som to piekla na 180oC.Ďakujem

  • Di | 16. 1. 2007 09:17

    Simčo, díky za informaci. Také já se chystám na přípravu této doroty a toto poznání mi chybělo.

  • Simča Sládková | 15. 1. 2007 23:23

    Hoj Marie, já to peču normálně bez vodní lázně a nepřikrývám. Mamce trochu více peče trouba zhora, tak dává asi na půlku doby nahoru papír a pak to odkryje - udělá se nahoře kůrčička.

  • Marie Horáková | 12. 1. 2007 12:21

    Simčo, už se na tento recept chystám hodně dlouho, ale teď už určitě a tak bych se chtěla zeptat,jestli se peče v troubě ve vodní lázni a jestli ten srnčí hřbet nahoře přikrýváte alobalem. Peče se asi zvolna, tak na 150 -160 nebo navíc? Když mi to trvalo tak dlouho, tak to nechci zkazit Díky !

  • Simča Sládková | 6. 1. 2007 23:59

    Milujeme tyto jatýrka, děláme je dost často a my i návštěvy si pochutnávají! Přidávám jednu jedničku!!!

  • Lienka | 6. 1. 2007 18:01

    Ešte lepšie je to z kuracích pečienok, vyskúšajte doporučujem.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 1. 2007 20:59

    Jejda, Di, ta omáčka vypadá dobře, už si ji opisuju a díky za tip:-))

  • Di | 2. 1. 2007 19:35

    Paní Jiřino, Vaši omáčku jsem s úspěchem vyzkoušela k Vánoční kuřecí roládě s paštikovou náplní. Teplou k teplé (s opečenými bramborami) a studenou ke studené (s chlebem).

  • H D | 17. 12. 2006 14:23

    Forma se přikrývá třeba alobalem jako u ostaních paštik nebo se peče bez? Určitě to zkusím a ta omáčka paní Jiřino musí být také skvělá.

  • jitkakytka | 17. 12. 2006 07:07

    Na kolik stupňů a jak dlouho se pečou?

  • Hana P. | 16. 12. 2006 18:36

    Výborné,chutnalo nám.

  • PETR | 7. 4. 2006 18:18

    bezva recept.

  • vlnkaX | 15. 2. 2006 13:47

    tohle dělám často, všichni to vždycky moc obdivují a chválí. A netuší, jakje to lehké a přitom efektní.Je to jeden z mých nejslepších receptů!

  • Jiřina | 4. 9. 2004 17:30

    Husi falešná husí játra, jsou bezva už léta s omáčkou.6 lžic brusinek, 2 lžíce merun.zavařeniny,povařit se sklenkou červeného,šťáva z 1/2 pomeranče,1lžíci citron. šťávy,1/2 lžičky solamylu, vařit do zhoustnutí,nechat vychladnout.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Pepř mletý Sádlo Šlehačka Sůl Vegeta Vejce Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Paprikový salát

Paprikový salát

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

93
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
45
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
32
Cibulová polévka
Cibulová polévka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Nezvěstná Vilma Cibulková zavolala do Blesku: Chtějí mě zničit!

Nezvěstná Vilma Cibulková zavolala do Blesku: Chtějí mě zničit!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
Falešná svíčková omáčka
Falešná svíčková omáčka
Falešná želví polévka
Falešná želví polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná husí játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact