Z másla a mouky uděláme jíšku, do které vmícháme vejce a papriku. Vzniknou tvary připomínající dršťky. Vsypeme do vody, kterou ochutíme masoxem, majoránkou a solí a povaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka B.
|25. 7. 2007 10:05
Chuť jako dršťkovka to nemá, jde o to, že když uděláte tu zavářku tak ty tvary připomínají držťky. :o) Kdysi to vyšlo v jednom sešítku, kde se to takhle jmenovalo, no a u nás se to chytlo a jinak tomu neříkáme.
Gába
|23. 7. 2007 20:09
nevím co to má podobného s dršťkovou polévkou?já podobně dělám zavářku do polévky.máslo s moukou udělám zásmsžku a pak tam přidám vejce,to vše dám do vývaru a po poléve se jen zapráší.