Uvaříme slepici, - nejlépe den předem. Polévku necháme vychladit, sundáme tuk, který použijeme na usmažení jíšky. Spolu s osolenou slepicí vaříme ještě cibuli, česnek, pepř, bobkový list, nové koření, mrkev, celer, petržel. Kořenovou zeleninu vaříme jen tak dlouho, aby nebyla rozvařená.
2
Na polévku dáme vařit čistý vývar ze slepice, přidáme paprikovou jíšku (na tuku osmažená cibule, když lehce zrůžoví, přidáme hladkou mouku - asi 2 lžíce, když opět zrůžoví přidáme 2 lžíce papriky a opět lehce osmažíme).
3
Polévku s jíškou povaříme nejméně 1/4 hodiny, přidáme masox, opět česnek - drcený, cibuli na nudličky, (můžeme v létě přidat zelenou papriku na nudličky) majoránku, pepř, uvařenou zeleninu na kostičky. Na závěr přidáme obrané maso ze slepice nakrájené na nudličky.
4
<BR>Tuto polévku vařím místo dršťkové, protože dršťky při vaření páchnou a chuť taky není nic moc.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gurmán
|13. 4. 2011 15:17
Správná dršťková polévka nesmrdí, ale voní po česneku, majoránce a dalším koření a chuť má výbornou! Komu nechutná, ať ji nevaří! Ze slepice je výborná slepičí polévka, dršťková je nejlepší s drštěk (samozřejmě hovězích, ani náhrada z vepřového žaludku není tak dobrá).... Musí se ale umět! ;-)
jaruna
|6. 4. 2005 09:16
je výborná musím ji vaYit velmi asto pro celou rodinu opravdu stojí za to,já pou~ívám na vývar kYídla nebo dv stehna popr.co je po ruce.