• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Napište svůj komentář k receptu

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 299
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
5fotografií
Nahrát fotku
 

Velice rychlý a snadný recept na chutnou polévku. K její přípravě využijete zdravou hlívu ústřičnou a pár dalších ingrediencí.

Falešná dršťková z hlívy ústřičné

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 400
      g hlíva ústřičná
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      l vepřový vývar (nebo 2 kostky bujónu s litrem vody)

Postup přípravy receptu

1
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme vývarem a asi 10 minut povaříme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na domácí jíšku

2
Mezitím v pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, osmahneme na něm mouku a připravíme zlatavou jíšku, přisypeme mletou papriku (sladkou nebo pálivou) a za stálého míchání ji krátce orestujeme, aby nezhořkla.
3
Jíšku s paprikou dáme do hrnce, dobře rozmícháme, dochutíme pepřem, majoránkou, česnekem, solí a ještě alespoň 10 minut povaříme. Podáváme s pečivem.

RADA: VIDEO návod, jak oloupat česnek

4
Pokud jsme zvyklí vařit jídla na cibulovém základu, doporučuji nejprve usmažit dosklovata dvě pokrájené cibule, přidat hlívu a dále podle receptu...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak cibuli rychle nakrájet

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 16. 5. 2017 21:36

    Dobrota!

  • nvjt6
    nvjt6 | 8. 4. 2017 11:39

    Hlíva je výborná. Lepší než mít v puse zvíkačku z drštěk :-D

  • Irča Kalousková | 4. 4. 2017 13:06

    Páni!Ta byla ták výborná!

  • Sandra | 13. 2. 2017 20:21

    Díky díky je boží :)

  • majkl | 5. 2. 2017 12:14

    Sbohem smradlavé drahé dršťky , z hlívy to nemělo chybu , výborná polévka

  • Plačková | 12. 1. 2017 05:47

    Výborná polévka <3

  • Eva | 4. 12. 2016 11:28

    Byla výborná! Děkuji

  • Hanka | 5. 11. 2016 13:56

    Pridala jsem brambor a uzenou papriku a vyborna polevka!

  • Renata | 4. 11. 2016 12:24

    Právě jí jíme. Je to mňamka. Hlíva se nám tento týden rozjela na ořešáku, tak sklízíme. :-)

  • Bára | 3. 11. 2016 05:34

    Je teď plno hub, tak jsem jí udělala z toho co jsme přinesli z lesa a byla skvělá :-P :-D

  • Alois Steinmetz | 31. 8. 2016 12:45

    Polevka byla excelentni a postup jsem dodrzel i s cibulovym zakladem.

  • Židová | 30. 6. 2016 12:13

    Vynikající!

  • milan | 15. 4. 2016 11:18

    právě ji vařím.už se těšíme.

  • Juli | 8. 4. 2016 18:24

    Byla bezvadná!!!!!!

  • Milada | 29. 3. 2016 16:28

    Tak jsem konečně dneska vyzkoušela a musím se jen přidat s pochvalou. Byla vynikající :-)

  • Petr Borán | 22. 3. 2016 08:27

    Tak to jste asi ještě nejedla hovna doporučuji :* <3

  • Petr Borán | 22. 3. 2016 08:26

    Bylo to pěkně hnusné grcal jsem celou noc strč si to do piče ty kokote nebudu trávit svou rodinu uvažuj čuráku......... :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • kačí | 11. 3. 2016 09:08

    je výborná, díky za recpet :))

  • Pokorna | 17. 2. 2016 18:03

    Je moc dobra. Pridala jsem jednu velkou bramboru a pripomina mi tak trochu gulasovou polevku. Doporucuji.

  • štěpka | 10. 1. 2016 11:23

    :-* je skvělá

  • Eva Zahálková | 18. 11. 2015 16:54

    Vynikající polévka, děkuji.

  • Leona | 22. 5. 2015 10:42

    Začínala jsem na cibulovém základu jak se v receptu píše a polévka je výborná. Za recept moc děkuji.

  • bertik | 24. 4. 2015 13:04

    mnaaaaaaaaaaaam

  • Martin | 2. 3. 2015 09:38

    Výborná polévka,opravdu rychle hotová,mohu jen doporučit. :-)

  • marianna | 20. 12. 2014 12:50

    výborná polívka muzu jen doporučit dekuji :)

  • Lucka | 30. 11. 2014 11:15

    1* Je to bomba :-)

  • Jana | 5. 9. 2014 17:08

    Be cibule si opravdu neumím představit.Nakonec je výborné ochutit sekaným libečkem pokud strávníci jeho chuť mají rádi :-) :-[ :-)

  • sys-el | 12. 6. 2014 19:11

    Dnes jsem dělal poprvé tento recept a vypadá i chutná skvěle.Už jsem dělal dršťovku z kotrče kadeřavého,ale to je přeci jen jiná liga... Děkuji za recept

  • Hanka | 26. 1. 2014 08:47

    Polévka je výborná a kupodivu i rychle hotová. Mám zažité žese hlíva musí vařit dlouho a přitom byla stejně jako brambory, které jsem do polévky přidala. Děkuji.

  • Ota | 12. 1. 2014 21:00

    Už jsem jí dělal z růžovky i václavky a naposled z hlívy ús- ve všech případech je velmi dobrá ale přiklonil bych se více k masáku.

  • karo | 5. 11. 2013 13:58

    Polévka je skvělá, přidala jsem cibuli a brambor a byl dnes super oběd. Určitě uvařím znovu, díky za nápad jak použít hlívu ústřičnou.

  • hlupák | 26. 6. 2013 16:59

    Bez cibule se nevaří, slepice!

  • Kateřina Pávková | 3. 6. 2013 12:37

    Tu cibuli si tam přeci můžete přidat.

  • evelyna.x | 3. 6. 2013 09:56

    výborná polévka, chystala jsem se na ní již delší dobu a litují, že jsem váhala, protože je skvělá dávám za 1- vřelé všem doporučují :-))

  • Jana | 3. 5. 2013 20:25

    Polévka je výborná,paprika doma byla jen pálivá a tak jsem jí musela nahradit sypkým gulášovým kořením,no i tak byl za pár minut prázdný hrnec. Mňam :-*

  • aton | 23. 4. 2013 08:33

    Nechybí tam osmažená cibule?

  • Alena | 4. 4. 2013 16:49

    Také jsem vařila z hlívy poprvé, vždycky mi připomínala spíš prašivku než něco k jídlu. Jsem mile překvapená jak je dobrá, má dost jinou chuť než jiné houby a taky není taková měkká a to mi vyhovuje.

  • HelenaPa | 4. 4. 2013 08:20

    Hlívu jsem koupila poprvé a tahle polévka byla výborná. Dávám 1.

  • Demoskinos | 5. 2. 2013 17:17

    Naprostá mňamka, nemám co dodat :-)

  • Lena | 1. 12. 2012 14:26

    taky vařím pridam trochu korenove zeleniny,solim az nakonec a pro lepší barvu dam tmavou jisku od knorra na zahušteni je nase oblibena :-)

  • Ina | 20. 11. 2012 12:17

    Vařím ji po čtvrté a celá rodina se již čeká. Výboooorná!

  • Dagmar Bartolotti | 27. 9. 2012 13:15

    Vařila jsem již víckrát, je výborná.

  • Lenka | 29. 5. 2012 10:55

    Vařím ji už asi po čtvrté a vždy má doma i u přátel veliký úspěch. Trošku jsem si ji poupravila, místo sádla používám olivový olej 8-) A místo jíšky tzv. zakvedlanku /rozmíchaná mouka s vodou/. My jsme na trošku zdravější vaření, ale jinak to nemá chybu, doporučuji!!

  • Sláva | 28. 5. 2012 10:56

    Už jsem vařil dvakrát, dnes potřetí ! Polévka je skvělá plné doporučení !!!

  • miluška | 11. 10. 2011 05:38

    Hlíva se nevaří, ale dusí jen na tuku - potom změkne. ;-)

  • jana | 6. 9. 2011 17:20

    Vařila jsem dnes poprvé, s cibulí, osolené houby, za 30 minut hotové a houby měkké, je fakt dobrá.

  • mamka | 10. 5. 2011 11:56

    Dnes jsem ji vařila podruhé a opravdu výborná. :-)

  • Špagetka | 26. 4. 2011 10:35

    Velká pochvala <:-) <3 !

  • Veru | 16. 4. 2011 12:24

    Výborná polévka,je třeba houby nesolit,chovají se jako játra,solí se až před dokončením ;-)

  • venyss | 27. 2. 2011 20:20

    Tak jsem dnes konečně vyzkoušela,houby jsem vařila dýl a i tak byly dost tvrdé,ale teda nestíhala jsem přidávat jak dětem,tak manželovi,takže za 1.

  • Zuzana Lstiburková | 3. 2. 2010 16:09

    Cilule jednoznačně ano :-)! Doma tohle děláváme z václavek, v zásadě libovolná tuhá houba je dobrá.

  • recepty 73 | 2. 2. 2010 19:17

    Kotrče jsem viděl maximálně ve fotogalerii:-(Cibulku to klíďo snese,ještě před vložením hlívy...

  • Pája S | 2. 2. 2010 12:34

    Jirko,nedáváš cibulku?Jinak bezva a zdravá!:-)Lze s různými druhy hub - masák,kotrč .:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Houbová
Pokrmy Polévky Z hub Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Hlíva ústřičná Majoránka Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Kavak

Kavak

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

64
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
60
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
38
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
33
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
31
Čočkové ragú
Čočkové ragú

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková 1957
Falešná husí játra
Falešná husí játra
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
Falešná svíčková omáčka
Falešná svíčková omáčka
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact