• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
Napište svůj komentář k receptu

Falešná dršťková 1957

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná dršťková 1957
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 60
      g ovesné vločky
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g sádlo Nebo oleje
    • sůl
    • 3
      lžička paprika - sladká
    • 3
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 150
      g houby (Mražené, sušené nebo čerstvé)
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Vločky a mouku osmažíme na tuku, až jíška zčervená zaprášíme paprikou, necháme zpěnit. Zalijeme vodou. Přidáme zeleninu, houby a ke konci vaření koření a česnek utřený se solí. Ozdobíme petrželkou.
2
Tento recept je z roku 1957, proto to číslo v názvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

Falešná rybí polévka

Falešná rybí polévka

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zlatka | 1. 2. 2017 17:04

    Výborná byla, a taky snadná.

  • Jarmila Martínková | 25. 2. 2016 13:20

    Polévka je výborná. Nevím jestli je podobná drškovce, protože tu nejím, ale jestli jo, tak bych jí snad i jednou ráda ochutnala. Děkuji za recept.

  • Kateřina | 25. 9. 2015 22:17

    Drškovou z vloček dělám dost často. Je rychlá a mají jí rádi dokonce i naši chlapi i když s masem nemá nic do činění. Když jí chci vylepšit, přidám plátky smažené klobásy

  • Bětule | 10. 7. 2011 20:50

    byla moooc dobrá ;-) :-)

  • recepty 73 | 8. 2. 2009 16:34

    Děkuji Niobe za radu.Vložil jsem recept,protože se mi zdál zajímavý,ale nerad bych byl špatný rádce,proto jsem se raději zeptal a hned vyzkoším,jelikož mám houby v mrazáku.Kláře se omlouvám,ale je dost receptů vložených bez osobní zkušennosti.Jiří

  • niobe nightingale | 7. 2. 2009 08:24

    no u tohohle jídla, co jamie připravoval (už nevim, co to bylo), tak strášně dlouho pražil jenom koření a chilli papričky (ty on dává všude, ble)... během toho pražení stihnul vylíčit pět historek, nakrájet půl kila zeleniny a bůhvíco ještě xD

  • Pája S | 6. 2. 2009 23:51

    Tak paprika se rozpouští v tuku.Pokud neuděláte základ,tak to nebude mít tu správnou chuť.Takže já bych postupovala - jíška,odstavit,přidat papriku a rozmíchat jí a až pak vlít vodu či vývar.Zase vrátit na sporák.Pak přidat další.A majoránku dát ke konci,jak podotkla Petule B.Pokud houby sušené,tak namočit a dát podstatně dřív než zeleninu.Jinak dokud houby nezměknou,bude zelenina rozměklá.

  • ladislava staffenová | 6. 2. 2009 22:24

    Paprika, když se připálí hořkne, takže opravdu ji nechat v tuku rozpusti pár sekund a zalít, U Jamese Olivira vám asi uniklo, že on právě potěch několika sekundách zamíchal a vlil další ingredience, dělá to velice rychle a hbitě.

  • Petule B. | 6. 2. 2009 21:54

    Já dělám falešnou dršťkovou podobně a papriku osmahnu spolu s jíškou - vždy až nakonec, před zalitím vodou. Hořká bývá, když se to s osmahnutím přežene. No a majoránku rozhodně až na konec těsně před dovařením, určitě ne zárověň se zeleninou a houbami.

  • niobe nightingale | 6. 2. 2009 19:40

    no já osobně bych houby (hlavně čerstvé) dala o něco dřív a s tou paprikou mám docela špatný zkušenosti - jednou mi takhle dost zhořkla. ale možná jsem měla jen nějakou nekvalitní papriku, protože jsem pak v televizi viděla vařit jamieho olivera, kterej v pohodě papriku pražil nějakou dobu a pak to (údajně) bylo výborný, nehořký .)

  • Klára Keselyova | 6. 2. 2009 15:56

    Otázku dávate sám sebe? obyčajne sa otázky dávajú autorovi. Môže to znamenať,že nie ste autor. To by ani nebola chyba, ale recept by sa mal vkladať po vyskúšaní. Prajem pekný deň

  • recepty 73 | 6. 2. 2009 13:58

    Prosíme o radu.Nebude ta paprika cítit v polévce nepříjemně,když není zpěněná na tuku? Byli bychom neradi,kdyby se nepovedla těm,které zaujme.Dík.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Houby Kořenová zelenina Majoránka Ovesné vločky Paprika - sladká Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Vánoční štola

Vánoční štola

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Dobré kuře

Dobré kuře

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Affleck a J.Lo po drsném rozvodu opět spolu: Úsměvy i objetí!

Affleck a J.Lo po drsném rozvodu opět spolu: Úsměvy i objetí!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Falafel ala dadas
Falafel ala dadas
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná husí játra
Falešná husí játra
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact