• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
Napište svůj komentář k receptu

Falešná dršťková 1957

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná dršťková 1957
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 60
      g ovesné vločky
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g sádlo Nebo oleje
    • sůl
    • 3
      lžička paprika - sladká
    • 3
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 150
      g houby (Mražené, sušené nebo čerstvé)
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Vločky a mouku osmažíme na tuku, až jíška zčervená zaprášíme paprikou, necháme zpěnit. Zalijeme vodou. Přidáme zeleninu, houby a ke konci vaření koření a česnek utřený se solí. Ozdobíme petrželkou.
2
Tento recept je z roku 1957, proto to číslo v názvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

Falešná rybí polévka

Falešná rybí polévka

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zlatka | 1. 2. 2017 17:04

    Výborná byla, a taky snadná.

  • Jarmila Martínková | 25. 2. 2016 13:20

    Polévka je výborná. Nevím jestli je podobná drškovce, protože tu nejím, ale jestli jo, tak bych jí snad i jednou ráda ochutnala. Děkuji za recept.

  • Kateřina | 25. 9. 2015 22:17

    Drškovou z vloček dělám dost často. Je rychlá a mají jí rádi dokonce i naši chlapi i když s masem nemá nic do činění. Když jí chci vylepšit, přidám plátky smažené klobásy

  • Bětule | 10. 7. 2011 20:50

    byla moooc dobrá ;-) :-)

  • recepty 73 | 8. 2. 2009 16:34

    Děkuji Niobe za radu.Vložil jsem recept,protože se mi zdál zajímavý,ale nerad bych byl špatný rádce,proto jsem se raději zeptal a hned vyzkoším,jelikož mám houby v mrazáku.Kláře se omlouvám,ale je dost receptů vložených bez osobní zkušennosti.Jiří

  • niobe nightingale | 7. 2. 2009 08:24

    no u tohohle jídla, co jamie připravoval (už nevim, co to bylo), tak strášně dlouho pražil jenom koření a chilli papričky (ty on dává všude, ble)... během toho pražení stihnul vylíčit pět historek, nakrájet půl kila zeleniny a bůhvíco ještě xD

  • Pája S | 6. 2. 2009 23:51

    Tak paprika se rozpouští v tuku.Pokud neuděláte základ,tak to nebude mít tu správnou chuť.Takže já bych postupovala - jíška,odstavit,přidat papriku a rozmíchat jí a až pak vlít vodu či vývar.Zase vrátit na sporák.Pak přidat další.A majoránku dát ke konci,jak podotkla Petule B.Pokud houby sušené,tak namočit a dát podstatně dřív než zeleninu.Jinak dokud houby nezměknou,bude zelenina rozměklá.

  • ladislava staffenová | 6. 2. 2009 22:24

    Paprika, když se připálí hořkne, takže opravdu ji nechat v tuku rozpusti pár sekund a zalít, U Jamese Olivira vám asi uniklo, že on právě potěch několika sekundách zamíchal a vlil další ingredience, dělá to velice rychle a hbitě.

  • Petule B. | 6. 2. 2009 21:54

    Já dělám falešnou dršťkovou podobně a papriku osmahnu spolu s jíškou - vždy až nakonec, před zalitím vodou. Hořká bývá, když se to s osmahnutím přežene. No a majoránku rozhodně až na konec těsně před dovařením, určitě ne zárověň se zeleninou a houbami.

  • niobe nightingale | 6. 2. 2009 19:40

    no já osobně bych houby (hlavně čerstvé) dala o něco dřív a s tou paprikou mám docela špatný zkušenosti - jednou mi takhle dost zhořkla. ale možná jsem měla jen nějakou nekvalitní papriku, protože jsem pak v televizi viděla vařit jamieho olivera, kterej v pohodě papriku pražil nějakou dobu a pak to (údajně) bylo výborný, nehořký .)

  • Klára Keselyova | 6. 2. 2009 15:56

    Otázku dávate sám sebe? obyčajne sa otázky dávajú autorovi. Môže to znamenať,že nie ste autor. To by ani nebola chyba, ale recept by sa mal vkladať po vyskúšaní. Prajem pekný deň

  • recepty 73 | 6. 2. 2009 13:58

    Prosíme o radu.Nebude ta paprika cítit v polévce nepříjemně,když není zpěněná na tuku? Byli bychom neradi,kdyby se nepovedla těm,které zaujme.Dík.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Houby Kořenová zelenina Majoránka Ovesné vločky Paprika - sladká Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

86
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
37
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Falafel ala dadas
Falafel ala dadas
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná husí játra
Falešná husí játra
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact