• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
Napište svůj komentář k receptu

Falešná dršťková 1957

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná dršťková 1957
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 60
      g ovesné vločky
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g sádlo Nebo oleje
    • sůl
    • 3
      lžička paprika - sladká
    • 3
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 150
      g houby (Mražené, sušené nebo čerstvé)
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Vločky a mouku osmažíme na tuku, až jíška zčervená zaprášíme paprikou, necháme zpěnit. Zalijeme vodou. Přidáme zeleninu, houby a ke konci vaření koření a česnek utřený se solí. Ozdobíme petrželkou.
2
Tento recept je z roku 1957, proto to číslo v názvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

Falešná husí játra

Falešná husí játra

Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zlatka | 1. 2. 2017 17:04

    Výborná byla, a taky snadná.

  • Jarmila Martínková | 25. 2. 2016 13:20

    Polévka je výborná. Nevím jestli je podobná drškovce, protože tu nejím, ale jestli jo, tak bych jí snad i jednou ráda ochutnala. Děkuji za recept.

  • Kateřina | 25. 9. 2015 22:17

    Drškovou z vloček dělám dost často. Je rychlá a mají jí rádi dokonce i naši chlapi i když s masem nemá nic do činění. Když jí chci vylepšit, přidám plátky smažené klobásy

  • Bětule | 10. 7. 2011 20:50

    byla moooc dobrá ;-) :-)

  • recepty 73 | 8. 2. 2009 16:34

    Děkuji Niobe za radu.Vložil jsem recept,protože se mi zdál zajímavý,ale nerad bych byl špatný rádce,proto jsem se raději zeptal a hned vyzkoším,jelikož mám houby v mrazáku.Kláře se omlouvám,ale je dost receptů vložených bez osobní zkušennosti.Jiří

  • niobe nightingale | 7. 2. 2009 08:24

    no u tohohle jídla, co jamie připravoval (už nevim, co to bylo), tak strášně dlouho pražil jenom koření a chilli papričky (ty on dává všude, ble)... během toho pražení stihnul vylíčit pět historek, nakrájet půl kila zeleniny a bůhvíco ještě xD

  • Pája S | 6. 2. 2009 23:51

    Tak paprika se rozpouští v tuku.Pokud neuděláte základ,tak to nebude mít tu správnou chuť.Takže já bych postupovala - jíška,odstavit,přidat papriku a rozmíchat jí a až pak vlít vodu či vývar.Zase vrátit na sporák.Pak přidat další.A majoránku dát ke konci,jak podotkla Petule B.Pokud houby sušené,tak namočit a dát podstatně dřív než zeleninu.Jinak dokud houby nezměknou,bude zelenina rozměklá.

  • ladislava staffenová | 6. 2. 2009 22:24

    Paprika, když se připálí hořkne, takže opravdu ji nechat v tuku rozpusti pár sekund a zalít, U Jamese Olivira vám asi uniklo, že on právě potěch několika sekundách zamíchal a vlil další ingredience, dělá to velice rychle a hbitě.

  • Petule B. | 6. 2. 2009 21:54

    Já dělám falešnou dršťkovou podobně a papriku osmahnu spolu s jíškou - vždy až nakonec, před zalitím vodou. Hořká bývá, když se to s osmahnutím přežene. No a majoránku rozhodně až na konec těsně před dovařením, určitě ne zárověň se zeleninou a houbami.

  • niobe nightingale | 6. 2. 2009 19:40

    no já osobně bych houby (hlavně čerstvé) dala o něco dřív a s tou paprikou mám docela špatný zkušenosti - jednou mi takhle dost zhořkla. ale možná jsem měla jen nějakou nekvalitní papriku, protože jsem pak v televizi viděla vařit jamieho olivera, kterej v pohodě papriku pražil nějakou dobu a pak to (údajně) bylo výborný, nehořký .)

  • Klára Keselyova | 6. 2. 2009 15:56

    Otázku dávate sám sebe? obyčajne sa otázky dávajú autorovi. Môže to znamenať,že nie ste autor. To by ani nebola chyba, ale recept by sa mal vkladať po vyskúšaní. Prajem pekný deň

  • recepty 73 | 6. 2. 2009 13:58

    Prosíme o radu.Nebude ta paprika cítit v polévce nepříjemně,když není zpěněná na tuku? Byli bychom neradi,kdyby se nepovedla těm,které zaujme.Dík.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Houby Kořenová zelenina Majoránka Ovesné vločky Paprika - sladká Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

345
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
67
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně
Fazolky s kari rýží a…
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Karel Šíp: Utajená oslava 80!

Karel Šíp: Utajená oslava 80!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Falafel ala dadas
Falafel ala dadas
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná husí játra
Falešná husí játra
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact