• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
Napište svůj komentář k receptu

Falešná dršťková 1957

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná dršťková 1957
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 60
      g ovesné vločky
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g sádlo Nebo oleje
    • sůl
    • 3
      lžička paprika - sladká
    • 3
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 150
      g houby (Mražené, sušené nebo čerstvé)
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Vločky a mouku osmažíme na tuku, až jíška zčervená zaprášíme paprikou, necháme zpěnit. Zalijeme vodou. Přidáme zeleninu, houby a ke konci vaření koření a česnek utřený se solí. Ozdobíme petrželkou.
2
Tento recept je z roku 1957, proto to číslo v názvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

Falešná husí játra

Falešná husí játra

Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zlatka | 1. 2. 2017 17:04

    Výborná byla, a taky snadná.

  • Jarmila Martínková | 25. 2. 2016 13:20

    Polévka je výborná. Nevím jestli je podobná drškovce, protože tu nejím, ale jestli jo, tak bych jí snad i jednou ráda ochutnala. Děkuji za recept.

  • Kateřina | 25. 9. 2015 22:17

    Drškovou z vloček dělám dost často. Je rychlá a mají jí rádi dokonce i naši chlapi i když s masem nemá nic do činění. Když jí chci vylepšit, přidám plátky smažené klobásy

  • Bětule | 10. 7. 2011 20:50

    byla moooc dobrá ;-) :-)

  • recepty 73 | 8. 2. 2009 16:34

    Děkuji Niobe za radu.Vložil jsem recept,protože se mi zdál zajímavý,ale nerad bych byl špatný rádce,proto jsem se raději zeptal a hned vyzkoším,jelikož mám houby v mrazáku.Kláře se omlouvám,ale je dost receptů vložených bez osobní zkušennosti.Jiří

  • niobe nightingale | 7. 2. 2009 08:24

    no u tohohle jídla, co jamie připravoval (už nevim, co to bylo), tak strášně dlouho pražil jenom koření a chilli papričky (ty on dává všude, ble)... během toho pražení stihnul vylíčit pět historek, nakrájet půl kila zeleniny a bůhvíco ještě xD

  • Pája S | 6. 2. 2009 23:51

    Tak paprika se rozpouští v tuku.Pokud neuděláte základ,tak to nebude mít tu správnou chuť.Takže já bych postupovala - jíška,odstavit,přidat papriku a rozmíchat jí a až pak vlít vodu či vývar.Zase vrátit na sporák.Pak přidat další.A majoránku dát ke konci,jak podotkla Petule B.Pokud houby sušené,tak namočit a dát podstatně dřív než zeleninu.Jinak dokud houby nezměknou,bude zelenina rozměklá.

  • ladislava staffenová | 6. 2. 2009 22:24

    Paprika, když se připálí hořkne, takže opravdu ji nechat v tuku rozpusti pár sekund a zalít, U Jamese Olivira vám asi uniklo, že on právě potěch několika sekundách zamíchal a vlil další ingredience, dělá to velice rychle a hbitě.

  • Petule B. | 6. 2. 2009 21:54

    Já dělám falešnou dršťkovou podobně a papriku osmahnu spolu s jíškou - vždy až nakonec, před zalitím vodou. Hořká bývá, když se to s osmahnutím přežene. No a majoránku rozhodně až na konec těsně před dovařením, určitě ne zárověň se zeleninou a houbami.

  • niobe nightingale | 6. 2. 2009 19:40

    no já osobně bych houby (hlavně čerstvé) dala o něco dřív a s tou paprikou mám docela špatný zkušenosti - jednou mi takhle dost zhořkla. ale možná jsem měla jen nějakou nekvalitní papriku, protože jsem pak v televizi viděla vařit jamieho olivera, kterej v pohodě papriku pražil nějakou dobu a pak to (údajně) bylo výborný, nehořký .)

  • Klára Keselyova | 6. 2. 2009 15:56

    Otázku dávate sám sebe? obyčajne sa otázky dávajú autorovi. Môže to znamenať,že nie ste autor. To by ani nebola chyba, ale recept by sa mal vkladať po vyskúšaní. Prajem pekný deň

  • recepty 73 | 6. 2. 2009 13:58

    Prosíme o radu.Nebude ta paprika cítit v polévce nepříjemně,když není zpěněná na tuku? Byli bychom neradi,kdyby se nepovedla těm,které zaujme.Dík.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Houby Kořenová zelenina Majoránka Ovesné vločky Paprika - sladká Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
68
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
47
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Falafel ala dadas
Falafel ala dadas
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná husí játra
Falešná husí játra
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact