• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
Napište svůj komentář k receptu

Falešná dršťková 1957

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falešná dršťková 1957
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 60
      g ovesné vločky
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g sádlo Nebo oleje
    • sůl
    • 3
      lžička paprika - sladká
    • 3
      lžička majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 150
      g houby (Mražené, sušené nebo čerstvé)
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Vločky a mouku osmažíme na tuku, až jíška zčervená zaprášíme paprikou, necháme zpěnit. Zalijeme vodou. Přidáme zeleninu, houby a ke konci vaření koření a česnek utřený se solí. Ozdobíme petrželkou.
2
Tento recept je z roku 1957, proto to číslo v názvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné

Falešná dršťková polévka z hlívy…

Falešná rybí polévka

Falešná rybí polévka

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zlatka | 1. 2. 2017 17:04

    Výborná byla, a taky snadná.

  • Jarmila Martínková | 25. 2. 2016 13:20

    Polévka je výborná. Nevím jestli je podobná drškovce, protože tu nejím, ale jestli jo, tak bych jí snad i jednou ráda ochutnala. Děkuji za recept.

  • Kateřina | 25. 9. 2015 22:17

    Drškovou z vloček dělám dost často. Je rychlá a mají jí rádi dokonce i naši chlapi i když s masem nemá nic do činění. Když jí chci vylepšit, přidám plátky smažené klobásy

  • Bětule | 10. 7. 2011 20:50

    byla moooc dobrá ;-) :-)

  • recepty 73 | 8. 2. 2009 16:34

    Děkuji Niobe za radu.Vložil jsem recept,protože se mi zdál zajímavý,ale nerad bych byl špatný rádce,proto jsem se raději zeptal a hned vyzkoším,jelikož mám houby v mrazáku.Kláře se omlouvám,ale je dost receptů vložených bez osobní zkušennosti.Jiří

  • niobe nightingale | 7. 2. 2009 08:24

    no u tohohle jídla, co jamie připravoval (už nevim, co to bylo), tak strášně dlouho pražil jenom koření a chilli papričky (ty on dává všude, ble)... během toho pražení stihnul vylíčit pět historek, nakrájet půl kila zeleniny a bůhvíco ještě xD

  • Pája S | 6. 2. 2009 23:51

    Tak paprika se rozpouští v tuku.Pokud neuděláte základ,tak to nebude mít tu správnou chuť.Takže já bych postupovala - jíška,odstavit,přidat papriku a rozmíchat jí a až pak vlít vodu či vývar.Zase vrátit na sporák.Pak přidat další.A majoránku dát ke konci,jak podotkla Petule B.Pokud houby sušené,tak namočit a dát podstatně dřív než zeleninu.Jinak dokud houby nezměknou,bude zelenina rozměklá.

  • ladislava staffenová | 6. 2. 2009 22:24

    Paprika, když se připálí hořkne, takže opravdu ji nechat v tuku rozpusti pár sekund a zalít, U Jamese Olivira vám asi uniklo, že on právě potěch několika sekundách zamíchal a vlil další ingredience, dělá to velice rychle a hbitě.

  • Petule B. | 6. 2. 2009 21:54

    Já dělám falešnou dršťkovou podobně a papriku osmahnu spolu s jíškou - vždy až nakonec, před zalitím vodou. Hořká bývá, když se to s osmahnutím přežene. No a majoránku rozhodně až na konec těsně před dovařením, určitě ne zárověň se zeleninou a houbami.

  • niobe nightingale | 6. 2. 2009 19:40

    no já osobně bych houby (hlavně čerstvé) dala o něco dřív a s tou paprikou mám docela špatný zkušenosti - jednou mi takhle dost zhořkla. ale možná jsem měla jen nějakou nekvalitní papriku, protože jsem pak v televizi viděla vařit jamieho olivera, kterej v pohodě papriku pražil nějakou dobu a pak to (údajně) bylo výborný, nehořký .)

  • Klára Keselyova | 6. 2. 2009 15:56

    Otázku dávate sám sebe? obyčajne sa otázky dávajú autorovi. Môže to znamenať,že nie ste autor. To by ani nebola chyba, ale recept by sa mal vkladať po vyskúšaní. Prajem pekný deň

  • recepty 73 | 6. 2. 2009 13:58

    Prosíme o radu.Nebude ta paprika cítit v polévce nepříjemně,když není zpěněná na tuku? Byli bychom neradi,kdyby se nepovedla těm,které zaujme.Dík.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Houby Kořenová zelenina Majoránka Ovesné vločky Paprika - sladká Sádlo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

53
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
34
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…
34
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Laďka Něrgešová bojuje s nádorem na mozku: Šok, slzy a vlna podpory od kolegů!

Laďka Něrgešová bojuje s nádorem na mozku: Šok, slzy a vlna podpory od kolegů!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Falafel ala dadas
Falafel ala dadas
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka z hlívy…
Falešná husí játra
Falešná husí játra
Falešná rybí polévka
Falešná rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Falešná dršťková 1957
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact