Skvělý burger stojí na dokonalých kombinacích a v tomhle je spousta výborně sladěných chutí. Halloumi - slaný ovčí sýr, původem z Řecka, spolu s hummusem tuto dokonalou kombinaci splňují.
Ze směsi vytvarujte 4 placky silné asi 1,5 cm s 12 cm v průměru. Rozložte je na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 15 minut.
3
Na hummus nasypte do mixéru zbylou cizrnu, přidejte lžíci olivového oleje, pastu tahini a rozmixujte dohladka. Konzistenci upravte trochou slité tekutiny z cizrny. Dochuťte solí a citronovou šťávou.
Housky podélně rozřízněte a nasucho opečte. Halloumi nakrájejte na plátky, chřest podélně rozkrojte, obojí opečte na oleji. Spodní část housky potřete hummusem, na něj položte burger, plátky rajčat, chřest a sýr, přidejte cibuli a přiklopte druhou půlkou housky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)