• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Falafel ala dadas
Napište svůj komentář k receptu

Falafel ala dadas

autor: dadas
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falafel ala dadas
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      miska cizrna
    • 1
      svazek petrželová nať na objem přibližně tolik, kolik je NEnamočené cizrny
    • 2
      ks cibule velké
    • 1,50
      ks česnek 1 - 1/2 velké palice
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
    • kmín + koření kdo ma co rád
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Nejméně na 8 hodin namočte cizrnu do vody (12 hodin neuškodí). Potom cizrnu pomelte na maso mlýnku společně s cibulí, česnekem a petrželí. Přidejte koření. Kari můžete klidně víc, s kmínem bych nepřeháněl a ostatní koření přiměřeně jako pánové Burián a Werich...
2
Smažte na střední teplotu do zlatohněda, kuličky přibližně velikosti pinpongového míčku. Podává se teplé.
3
Vhodné s čerstvou bagetou nebo pitou se zeleninou a se skvělou dadasovou tatarkou, nebo se zeleninovým salátem.
4
P.S.: mírou "miska" myslím cca 1/2 litr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

Tradiční falafel

Tradiční falafel

Hráškový falafel s pečenými batáty

Hráškový falafel s pečenými batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katuusss | 1. 3. 2016 17:28

    Výborná!!!!Děkuji za super recept! :-)

  • pAJa | 12. 4. 2012 11:07

    ... je to výsada Čechů, že v receptu hledají chyby místo toho, aby namočili cizrnu... Děkuji za tento recept, chyby jsem přehlédla, nemám času nazbyt se jimi zabývat... Hezký den!

  • kallados | 2. 2. 2011 19:01

    ps: např. o chybném umístění čárek ve Vašem komentáři ani nemluvě.

  • Kallados | 2. 2. 2011 19:00

    Tak si to pani Manas ová nečtěte a je to. Tihle linguističtí intelektuálové mne opravdu občas dopalují. Já mluvím několika jazyky a mohu Vám říct, že jsem si nikdy neudlěla legraci z někoho jak mluví. To svědčí pouze o nedostatečnosti vlastního vyjadřování. Spílám snad Vám, že to nepíšte česky, příp. "euro" německy, nebo anglicky? Trapné. Jinak recept báječný ;-)

  • ala | 28. 11. 2010 23:14

    alabnmbnmbnmbnmbnbmm alabnmbnmbnmbnmbbmm alabnmbnmbnmbnmbbmm <3 <3 <3

  • ala | 28. 11. 2010 23:10

    alabnmbnmbnmbnmbnbmm alabnmbnmbnmbnbmmmm alabnmbnmbnmbnmbmmm <3 <3 <3

  • Zora Manasová | 9. 2. 2010 21:59

    Petr, aj keď nie som Češka, Váš príspevok ma desí po gramatickej, úpravovej i obsahovej stránke. Správne gramaticky sa má písať, preto, aby to bolo každému jasné a nemusel si domýšľať, čo chcel básnik povedať. Alebo si len "nipnúť?" Pekný deň.

  • Simča Sládková | 8. 2. 2010 20:25

    :-) :-) :-)

  • Di - | 8. 2. 2010 17:02

    Abychom ji naučili ty, coi ještě neumí, Petře.

  • Petr Kazik | 8. 2. 2010 13:55

    Petro, ozvi se mi emailem o te australske buchte, at to neprobirame tu

  • Petr Kazik | 8. 2. 2010 13:46

    proc se tu nipete porad v cestine? je to tu o jidle. je to stejne zbytecne slozity jazyk, "abyste" nebo " aby jste" neni to jedno? informace je podana. skoda ze se cestina nijak nevyviji a nejde kupredu jako nektere jine jazyky. Zkousel jsem tyhle falafely a jsou fajn, i kdyz jsem pouzil konzervy a mixer. Vynachal jsem kmin a pak jsem je prihodil do mezer na panev mezi rizky. jsou na to jak delane :)))

  • Petr Kazik | 8. 2. 2010 13:39

    musim pridat jednicku

  • Petra | 13. 2. 2008 12:17

    No vidíte a já byla přesvědčená, že obojí...ale stejně si myslím, že toto sem nepatří. Já bych spíš byla moc ráda, kdyby mi někdo poradil ohledně velikosti pekáčku na australskou mrkvovou buchtu. Dala jsem sem dotaz a ještě nic...a já mám na ni takovou chuť :o)))

  • Jaroslava | 13. 2. 2008 10:47

    Pravdu má Helena,"aby jste" je v češtině hrubka.Správně je "abyste",měla bych to vědět,jsem kantorka

  • Máří | 13. 2. 2008 09:03

    Petro, nemáte pravdu. Viz http://www.ujc.cas.cz/poradna/porfaq.htm. Já bych, ty bys, on by. my bychom, vy byste, oni by. Jiné tvary lze použít pouze v neformální mluvené řeči.

  • Petra | 12. 2. 2008 15:49

    Když už jsme u toho pravopisu, tak správně jsou oba výrazy. Můžeme použít abyste (v tom případě dohromady) nebo aby jste ( to každé slovo zvlášť). To jen na upřesnění. Jinak mi připadá naprosto zbytečné upozorňovat zde na pravopisné chyby, to se stane každému, chodíme sem snad kvůli vaření, kursy spisovné češtiny jsou na jiných stránkách :o))

  • Helena | 12. 2. 2008 10:46

    Jestli Vám vadí hrubka "oběm" místo "objem",pak si srovnejte, prosím, češtinu ve slovech"aby jste". Takvý výraz nezná čeština a je to stejná hrubka.Když už, tak bych prosila "abyste"

  • dadas | 13. 10. 2007 19:34

    Z konzervovane cicrny by to melo jit take, ale musi byt nepredvarena a nijak nekorenena.

  • Anonym | 11. 10. 2007 10:14

    Prosím,šlo by to z konzervované?Bylo by to jednodušší,ale ne na úkor chuti!PS

  • Eva Mlýnská | 11. 10. 2007 09:52

    Nemám zkušenosti s cizrnou, ještě sem ji nejedla a tak bych tento recept vyzkoušela. Jen bych se chtěla zeptat jak moc cizrna nabobtná a kolik kuliček z ní asi bude.

  • Marsí | 11. 10. 2007 08:56

    Ještě bych si dovolila šťouchnout a požádat, aby jste opravili tu hrubku, která tady při zadávání receptu dadasovi zůstala....nikoli "oběm"....ale "objem"...:-)))

  • Marsí | 11. 10. 2007 08:53

    Vynikající nápad, karbanátky a kuličky dělám ze sojových bobů, ale z cizrny ještě ne, takže určitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Oběd Večeře Smažení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Kari Kmín Olivový olej Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Banánový koktejl na spaní

Banánový koktejl na spaní

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Těstoviny s tuňákem a…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Fajnové fazolky s těstovinami
Fajnové fazolky s těstovinami
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a do salátů
Falafel
Falafel
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná dršťková 1957
Falešná dršťková 1957
  • Recepty.cz
  • Falafel ala dadas
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact