Vypadá to dobře. Chtěla jsem se do toho pusti, akorát nemám friťák. Tak teď nevím.. :-$
Objevila jsem ve zdravé výživě v KM přímo směs na falafel. Je přírodní, smícháte s vodou, necháte 10 min.odpočinout a smažíte! Dělala jsem placky, ale chce to asi více oleje, aby se udělaly.
Hned vyzkouším, mám na falafel nostalgické vzpomínky z Izraele, kde jsem nějaký čas žila... jen bych poprosila o upřesnění: na tento recept se tedy používá hrách - přesně který (ten co se dá koupit v ČR - zelený nebo žlutý, loupaný, neloupaný)?. Protože jinak vím, že na falafel se používá spíš cizrna. Děkuji.
To jsem ráda že se tu tento recept objevil, tyto kuličky jsem jedla v Izraeli a moc mi chutnaly.
Já tohle také delam, je to dobrota. Já tam přidávám nasrouhanou mrkev ješte. Jinak můžu doporučit je to moc dobré.
Velice se omlouvam za chybu, jedna se o hrach:o] kyticky jeste nekonzumuju:o]
No taky jsem si říkala, že by se mi ta kytka co se mi vždycky plazí na balkoně nechtěla jíst...:o)))
Falafel se normálně dělá z cizrny nebo ze směsi cizrny a hrachu - hrachor je popínavá rostlina, tak nevím, jestli existuje ještě jiný hrachor nebo jestli je v ingrediencích chyba.