• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Falafel
Napište svůj komentář k receptu

Falafel

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
6fotografií
Nahrát fotku
 

Falafel jsou smažené kuličky z cizrny a koření, původem z blízkovýchodní kuchyně. Nejčastěji se podává s pita chlebem, hummusem, jogurtovým dipem nebo sezamovou pastou tahini.

Suroviny

20 porce
    • 1
      šálek cizrna
    • 0,50
      ks cibule velká, hrubě nasekaná
    • 2
      lžíce petrželka nasekaná
    • 2
      lžíce koriandr nasekaná
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička červená paprika - 2 sušená pálivá
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce mouka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočte do studené vody, ideálně přes noc. Ráno ji slijte a nechejte vyschnout. Pokud na to nemáte čas, použijte cizrnu z konzervy, kterou můžete využít ihned.
2
Cizrnu, nasekanou cibuli, petrželku, koriandr, feferonku, česnek a kmín vložte do mixéru a pořádně promíchejte, dokud se směs pořádně nespojí. Přendejte do mísy, osolte, přidejte mouku a prášek do pečiva a dejte na 20 minut do lednice. Vyndejte a můžete tvarovat kuličky či placičky. Důkladně je zpracujte, aby držely pohromadě.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Rozpalte dostatečné množství oleje na pánvi a kuličky osmažte dozlatova. Pokud se rozpadají, přidejte ještě trochu mouky. Zbytek oleje nechte okapat na ubrousku.

RADA: VIDEO, jak si připravit zdravé jídlo do krabičky!

4
Jak falafel nejlépe podávat? Rozkrojte pita chléb a naplňte jej falafelem, rajčetem, cibulí, zeleným pepřem a pokapejte tahini pastou zředěnou vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

Tradiční falafel

Tradiční falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Vegetariánské a zdravé
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Cizrna Koriandr Mletý kmín Mouka Olej Petrželka Prášek do pečiva Sůl

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Steak Diane

Steak Diane

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Bábovka s kefírem
Bábovka s kefírem
20
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
18
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
17
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Fajn koláč (s různým ovocem)
Fajn koláč (s různým ovocem)
Fajnové fazolky s těstovinami
Fajnové fazolky s těstovinami
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a do salátů
Falafel ala dadas
Falafel ala dadas
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
  • Recepty.cz
  • Falafel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact