• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Falafel
Napište svůj komentář k receptu

Falafel

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
6fotografií
Nahrát fotku
 

Falafel jsou smažené kuličky z cizrny a koření, původem z blízkovýchodní kuchyně. Nejčastěji se podává s pita chlebem, hummusem, jogurtovým dipem nebo sezamovou pastou tahini.

Suroviny

20 porce
    • 1
      šálek cizrna
    • 0,50
      ks cibule velká, hrubě nasekaná
    • 2
      lžíce petrželka nasekaná
    • 2
      lžíce koriandr nasekaná
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička červená paprika - 2 sušená pálivá
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 4
      lžíce mouka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu namočte do studené vody, ideálně přes noc. Ráno ji slijte a nechejte vyschnout. Pokud na to nemáte čas, použijte cizrnu z konzervy, kterou můžete využít ihned.
2
Cizrnu, nasekanou cibuli, petrželku, koriandr, feferonku, česnek a kmín vložte do mixéru a pořádně promíchejte, dokud se směs pořádně nespojí. Přendejte do mísy, osolte, přidejte mouku a prášek do pečiva a dejte na 20 minut do lednice. Vyndejte a můžete tvarovat kuličky či placičky. Důkladně je zpracujte, aby držely pohromadě.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Rozpalte dostatečné množství oleje na pánvi a kuličky osmažte dozlatova. Pokud se rozpadají, přidejte ještě trochu mouky. Zbytek oleje nechte okapat na ubrousku.

RADA: VIDEO, jak si připravit zdravé jídlo do krabičky!

4
Jak falafel nejlépe podávat? Rozkrojte pita chléb a naplňte jej falafelem, rajčetem, cibulí, zeleným pepřem a pokapejte tahini pastou zředěnou vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

Tradiční falafel

Tradiční falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Vegetariánské a zdravé
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Cizrna Koriandr Mletý kmín Mouka Olej Petrželka Prášek do pečiva Sůl

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

189
Linecké těsto - netrhá se
Linecké těsto - netrhá se
93
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
28
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Fajn koláč (s různým ovocem)
Fajn koláč (s různým ovocem)
Fajnové fazolky s těstovinami
Fajnové fazolky s těstovinami
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a do salátů
Falafel ala dadas
Falafel ala dadas
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falafel burger s halloumi a hummusem
Falešná „škvarková" pomazánka
Falešná „škvarková" pomazánka
  • Recepty.cz
  • Falafel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact